9.6 C
Brussel
Fredag, Mars 1, 2024
KulturSpaces of Respect, Bridge-Builder fremmer dialog med religiøse minoriteter i Europaparlamentet

Spaces of Respect, Bridge-Builder fremmer dialog med religiøse minoriteter i Europaparlamentet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

Brussel, Belgia - "Derfor behovet i dag for denne typen debatt, som gjør det mulig for en religiøs minoritet å finne et rent, respektfullt rom der de kan uttrykke sin religion ansvarlig og transparent, innenfor en demokratisk ramme," bekreftet Lahcen Hammouch i en tale sist. uke til Europaparlamentet. Journalisten og «living together in peace»-aktivisten ga bemerkninger 30. november som en del av en konferanse om å ivareta åndelige minoriteters rettigheter.

Arbeidsmøtet, organisert av den franske MEP Maxette Pirbakas, innkalte forskjellige religiøse grupper for å diskutere erfaringer i Europa. I sin tale trakk Hammouch, administrerende direktør for det Brussel-baserte utsalgsstedet Bruxelles Media, på en oppvekst som næret bånd mellom religioner. Da vi vokste opp i Marokko, "har vi levd sammen med det jødiske samfunnet siden vi var barn," husket han. Men da han immigrerte til Belgia som 18-åring, møtte Hammouch ukjent rasisme og splittelse.

I kjølvannet av "terrorangrep i Europa fra radikale islamistiske ekstremister", har dialog blitt mer presserende, hevdet Hammouch. "Derfor behovet i dag for alle - svart, hvit, blå, gul, grønn - for å snakke med hverandre," understreket han, selv der full enighet viser seg umulig. Hans arbeid fokuserer på å tilrettelegge for slike samtaler gjennom medieplattformer, seminarer og "mangfoldsapéros" som involverer ulike filosofier og religiøse organisasjoner.

Mens han erkjente at det muslimske samfunnet møter fordommer, skilte Hammouch religionens åndelige kjerne fra islamismens politiske ideologi. Hans kommende bok utforsker dette komplekse landskapet. "Det er selvfølgelig et fredens islam, en tradisjonell islam, en islam av verdier," skrev han. "Og så er det en islamisme som bærer et politisk prosjekt."

Ved å tilby et forum for pluralistisk utveksling, foreslo Hammouch, arrangementer som konferansen organisert av den franske MEP Pirbakas, muliggjør åpen forståelse mellom mennesker med forskjellig bakgrunn. Han takket MEP for hennes innsats, og gjentok behovet for et "respektfullt rom" der religiøse minoriteter fritt kan gi uttrykk for sin tro som integrerte medlemmer av europeiske demokratier.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -