16.9 C
Brussel
Lørdag april 13, 2024
NyheterSekterisk uvitenhet forfølger Jehovas vitner

Sekterisk uvitenhet forfølger Jehovas vitner

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gabriel Carrion Lopez
Gabriel Carrion Lopezhttps://www.amazon.es/s?k=Gabriel+Carrion+Lopez
Gabriel Carrión López: Jumilla, Murcia (SPANIA), 1962. Forfatter, manusforfatter og filmskaper. Han har jobbet som undersøkende journalist siden 1985 i presse, radio og TV. Ekspert på sekter og nye religiøse bevegelser har han utgitt to bøker om terrorgruppen ETA. Han samarbeider med fri presse og holder foredrag om ulike emner.

Den 14. desember 2023 avgjorde Retten i første instans i Alcorcón at ytringsfriheten var beskyttet for en gruppe «tidligere tilhengere» av den religiøse organisasjonen Jehovas vitner, med tanke på å kunne beskrive den (fornærmende) som en destruktiv sekt. Og den dømmer denne religiøse organisasjonen til å betale saksomkostningene. Rettferdighet legger dermed til den uvitende behandlingen at mennesker som ikke har gjort det bra i en religiøs organisasjon, tilkjennegir seg selv retten til å baktale og fornærme uten at den religiøse organisasjonen, i det minste i noen europeiske land og, i dette spesifikke tilfellet i Spania, har rett å forsvare sin ære.

800px Espacio Memoria y DDHH Muestra sobre Terrorismo de Estado 1 Sekterisk uvitenhet forfølger Jehovas vitner

Om bildet ovenfor: «Utstilling om statsterrorisme i Argentina på Espacio Memoria y Derechos Humanos med bilder av internerte – blant dem tilhengere og døpte medlemmer av Jehovas vitner i Argentina – i CCD-ESMA tatt av militæret. I årene med det argentinske diktaturet ble Jehovas vitner arrestert, torturert og i mange tilfeller forsvunnet på grunn av deres religiøse tro, deres nøytralitet i politiske anliggender og deres motstand mot obligatorisk militærtjeneste. Denne situasjonen ble også gjentatt i andre søramerikanske land under militærdiktaturer i løpet av 1970- til 1980-årene.»

Jehovas vitner ankom Spania på slutten av 1950-tallet fra USA. Generaldirektoratet for sikkerhet, knyttet til datidens nasjonale katolisisme, begynte en forfølgelse av alle medlemmene, og anklaget de som på grunn av deres tro nektet å gjøre militærtjeneste for terrorisme. Det ble holdt summariske rettssaker mot dem og de havnet i fengsel, noe utenkelig i dag. På samme måte ble Jehovas vitner arrestert i Valencia, anklaget for å være (mennene) alle homoseksuelle i arrestasjonene som fant sted under unntaksstaten som ble vedtatt av Franco i januar 1969 i hele Spania. Noe totalt falskt, men nødvendig for å sette dem i fengsel.

I årevis fortsatte de å gå gjennom lidelsesprøven i fengselet i vårt land, mens de erklærte seg som militærnektere, inntil den spanske demokratiske staten bestemte seg for å avslutte militærtjenesten. Det var imidlertid aldri snakk om å kompensere de som hadde vært fengslet, noen av dem i årevis, på grunn av ideene deres. Dette var begynnelsen på nok en prøvelse.

På 1980-tallet fortsatte den å dukke opp, som en sekterisk organisasjon, i alle listene som ble publisert, hvor det ble henvist til «farlige» grupper og organisasjoner. Og så den dag i dag, hvor overskriftene fortsatt er like nysgjerrige som de er slående: "Den mørke siden av Jehovas vitner: ung mann forteller om en grov tilståelse". "Jehovas vitner. Verden, tro, oppførsel». "Historisk avgjørelse av en spansk domstol: det er mulig å kalle Jehovas vitner en 'sekt'". "Ofre for Jehovas vitner vinner i retten retten til å fordømme sin "totale kontroll" over de troende". Hundrevis av overskrifter som bare kopierer hverandre i en slags repetisjon uten å bidra med noe konstruktivt.

I Spania og i andre europeiske land anses Jehovas vitner for å være en dypt forankret religion, og derfor er det vanskelig å forstå uvitenheten om samfunn som er like ettergivende som de i Europa, med sekulære og demokratiske regjeringer som lever i det 21. århundre. ikke forsvare retten til fri tro på en reell måte.

Andre spørsmål vil være forbrytelsene som hver person begår og hvor rettferdigheten må handle, men ikke på grunnlag av mennesker som ikke har vært i stand til å forstå eller integrere seg i en bestemt religiøs gruppe.

Hva er en sekt eller kult?

For mange år siden var en sekt bare en gruppe mennesker som møttes for å dele en idé. For ikke å glemme at den katolske kirken i sin begynnelse var kvalifisert som sådan, og til og med Romerriket kvalifiserte de første kristne som en destruktiv sekt. Etter hvert som gruppen vokste seg større ble den en religiøs bevegelse og senere en religion med alle dens motsetninger.

Begrepet destruktiv sekt oppstår fundamentalt når en religiøs bevegelse som hersker i en region koloniserer ideen om Gud, gjør dens tro til en absolutt sannhet og nedverdiger hva andre tenker.

På den annen side, og selv om jeg vil hoppe over det nå, kan vi ikke snakke om sekter eller terrorister eller totalitære tro og bevegelser, som ofte kommer fra konsolidert religiøs tro, ender opp med å prøve å påtvinge ideene deres med våpenmakt.

Vet jeg hvordan gruppen jeg tilhører er?

Russell Charles Taze 1911 Sekterisk uvitenhet forfølger Jehovas vitner

Selv om jeg vil gå dypere inn i emnet i påfølgende artikler, vil jeg gjøre det klart at ideene til Jehovas vitner, eller deres tro, kommer fra Bibelen. Et sett med bøker som deles av millioner av kristne, jøder og muslimer. At det er en religion født på slutten av 19-tallet, apokalyptisk i karakter og hvis tro er lik troen til hundrevis av forskjellige religiøse bevegelser rundt om i verden. Derfor er Jehovas vitner, når det gjelder deres tro, ikke forskjellige fra andre bibelske tradisjonalistiske grupper.

Ta eksemplet med Amish, en eksotisk religiøs gruppe som ikke har nådd Europa, men hvis skikker er langt mer radikale enn Jehovas vitners. Hva ville vi si om dem i dette samfunnet hvor vi alltid ser på flekken i den andres øye. Amish-familien har en streng adferdskodeks kalt Ordnung, som regulerer alle aspekter av deres daglige liv; de sørger for at alle tenåringer i en alder får oppleve Rumspringa, en frihetsperiode hvor de drar ut i verden for å oppleve det, før de bestemmer seg for om de skal døpes inn i deres kirke og omfavne deres tro; de lever under et strengt patriarkat der menn har myndighet og kvinner tar seg av hjemmet og det som hører til, så vel som barna; de kler seg enkelt og beskjedent, i mørke, dempede toner, uten ornamenter eller knapper; de avviser enhver form for kontakt med moderne energi, lever uten strøm, biler, mobiltelefoner osv. De lider ofte av medfødte sykdommer på grunn av innavl og genetisk isolasjon, og blant mye annet leser de ofte bibelen på gammeltysk, et språk de snakker seg imellom.

Hvis en vesteuropeer bestemmer seg for å bli med i en slik gruppe, bør han ta hensyn til alt dette. Og hvis han gjør det, bør han gjøre det på eget ansvar. Sikkert ingen europeer, som ikke er oppdratt i slike religiøse strukturer, ville havne i det. Er de en destruktiv sekt? I USA er det ingen som anser dem som sådan. De følger lovene i samfunnet og stedet der de bor, de blander seg ikke med resten og har ingen anelse om hva som skjer i verden.

TJ301223 Sekterisk uvitenhet forfølger Jehovas vitner

Det er selvsagt ikke alle som er kvalifisert til å tilhøre denne eller lignende grupper, spesielt i et så åpent og ettergivende samfunn som vårt. Å forstå at slik permissivitet ikke skal forstås som positiv eller negativ, i hvert fall ikke i denne diskursen. Det er klart at innenfor Jehovas vitner vil det være mennesker som vil vurdere gjennom hele livet at de ikke trenger kontrollen av gruppen, når virkeligheten er at deres personlige erfaring, deres tro rett og slett har mutert. Hva skjer da? Mange later som om denne endringen er akseptert av gruppen når gruppen forblir uendret. Når de blir avvist, fordi de har ombestemt seg, er det de andres feil. Gruppen er ubevegelig, tilbakestående, sekterisk, og til slutt, når familien, vennene og miljøet avviser deg, føler du deg såret og ydmyket, og starter den store psykologiske farsen der alt som var nyttig for deg for en tid siden ikke lenger er nyttig for deg . Alt du trodde på er nå gammelt, apokalyptisk, falskt. Kanskje du har utviklet deg til en annen måte å tenke på og tilhører derfor en annen religiøs bevegelse.

TJ301223 1 Sekterisk uvitenhet forfølger Jehovas vitner

Til slutt ender du opp med å stille spørsmål ved hva du elsket og sluttet deg til en gruppe mennesker som hadde deres tro. Hvis du ser, vil du se at de fortsatt er der du var for noen måneder siden. Synes du du er bedre, med rett til å fornærme kollektivet for ikke å være der, fordi de har avvist deg? Du har utviklet deg, men hvor?

Jehovas vitner, som andre grupper, har sin tro. Vi kan like dem mer eller mindre, men når man studerer dem, vet man nøyaktig hva de er. Derfor, når en person ønsker å endre seg fra en så behagelig tro som kristendommen, hvor ettergivenhet og passivitet, sammen med ritualer, ikke trenger å tas på alvor, bør de vurdere om de er beredt til å gå inn i en annen måte å tenke på som vil tvinge dem for å endre sine handlinger, sin oppførsel eller sin måte å forholde seg til livet og andre på.

Det er synd at vi i Europa, i det 21. århundre, fortsatt skylder våre egne feil som troende på kollektivet, på ideen, på gruppen som forblir sammenhengende.

Og selvfølgelig, i denne første tilnærmingen, kommer jeg ikke til å gå inn på de hjerneantropologiske studiene der de snakker om pyramidestrukturer, ledere osv., når fødselen av enhver religion med respekt for seg selv oppfyller de pyramidekravene som ser ut til å skremme forskere så mye. Realiteten er at det som skjer i sektenes verden i dag, og jeg snakker om organisasjoner født innenfor demokratiske og ikke-totalitære parametre, er bare støy, overskrifter og uheldig feilinformasjon fra en eller annen peiling jurist.

Jehovas vitner har rett til å være blant oss uten behov for å bli fornærmet og fremfor alt å bli stemplet som en «destruktiv sekt», hvis rettferdigheten ikke ser det, må den se på det. Åh, og den som ikke er klar til å bli med i en bestemt religion eller moderne religiøs bevegelse, bør finne en annen hobby.

Opprinnelig publisert på LaDamadeElche.com

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -