15.1 C
Brussel
Søndag 14. april 2024
bøkerDostojevskij og Platon fjernet fra salg i Russland på grunn av "LHBT-propaganda"

Dostojevskij og Platon fjernet fra salg i Russland på grunn av "LHBT-propaganda"

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Den russiske bokhandelen Megamarket fikk tilsendt en liste over bøker som skulle fjernes fra salg på grunn av "LHBT-propaganda". Journalisten Alexander Plyushchev publiserte en liste med 257 titler på sin Telegram-kanal, skriver The Moscow Times.

Listen inkluderer ikke bare litterære nyheter, men også klassikere. Butikken bør for eksempel fjerne annonser for bøkene «Netochka Nezvanova» av Fjodor Dostoyevsky, «Pyrrhus» av Platon, «The Decameron» av Giovanni Boccaccio, «Orlando» av Virginia Woolf, «In Search of Lost Time» fra nettstedet. av Marcel Proust og «It» av Stephen King.

Blant de som er forbudt for salg er verk av andre verdensklassikere – Stefan Zweig, Andre Gide, Yukio Mishima, Patti Smith og Julio Cortázar, samt samtidige forfattere som Haruki Murakami og Victoria Tokareva.

Plyushchev spesifiserer ikke hvem som spesifikt insisterte på å fjerne bøkene til alle disse forfatterne fra salg. "Megamarket" eies av Sberbank (85%), M. Video-Eldorado (10%), samt grunnleggeren av M.Video og goods.ru (5%).

I desember 2022 undertegnet Russlands president Vladimir Putin en lov som forbyr LHBT-propaganda, pedofili og kjønnsskifte. Ansvar for lovbrudd gjelder personer i alle aldre. Tidligere var LHBT-propaganda kun forbudt blant mindreårige.

I november 2023 erklærte Høyesterett i den russiske føderasjonen den "internasjonale offentlige LHBT-bevegelsen", som ikke eksisterer, for å være ekstremistisk og forbudt i Russland. I følge rettsavgjørelsen er "deltakere i bevegelsen forent av tilstedeværelsen av visse moraler, skikker og tradisjoner (for eksempel homofile parader), ... et spesifikt språk (bruken av potensielt feminine ord, som leder, regissør, forfatter , psykolog). "

Retten mener at «LHBT-bevegelsen» kan forvrenge barns forståelse av tradisjonelle verdier og ha en destruktiv ideologisk innvirkning på russere.

«Bevegelsen» har blitt en trussel mot Russlands nasjonale interesser og den demografiske situasjonen, skrev Russlands høyesterett i sin avgjørelse. Det sies at for å oppnå dette bruker LHBT-bevegelsen propaganda – setter LHBT-symboler på leker, klær, produserer spesiallitteratur og holder arrangementer i nærheten av skoler og barnebiblioteker.

Illustrasjon: Fjodor Mikhailovich Dostojevskij. Portrett av Vasily Perov c. 1872

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -