5.7 C
Brussel
Tirsdag, april 23, 2024
Redaktørens valgEU-kommisjonen iverksetter formell handling mot TikTok under loven om digitale tjenester

EU-kommisjonen iverksetter formell handling mot TikTok under loven om digitale tjenester

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Brussel, Belgia – I et betydelig grep for å ivareta digitale rettigheter og brukersikkerhet, har EU-kommisjonen innledet en formell sak mot sosiale mediegiganten TikTok for å undersøke potensielle brudd i loven om digitale tjenester (DSA). Denne handlingen understreker EUs forpliktelse til å håndheve sin banebrytende lovgivning som tar sikte på å regulere det digitale rommet, spesielt på områder som gjelder beskyttelse av mindreårige, reklametransparens, datatilgang for forskere og håndtering av innhold som kan anses som skadelig eller vanedannende.

Etter en foreløpig undersøkelse, som inkluderte en detaljert analyse av TikToks risikovurderingsrapport levert i september 2023 og selskapets svar på kommisjonens formelle forespørsler om informasjon, har kommisjonen identifisert flere bekymringsområder. Disse inkluderer TikToks overholdelse av DSA-forpliktelser knyttet til systemiske risikoer, for eksempel potensialet for algoritmiske systemer for å fremme atferdsavhengighet eller lede brukere ned i skadelige "kaninhullseffekter." Undersøkelsen vil også granske TikToks tiltak for å beskytte mindreårige, inkludert effektiviteten til aldersverifiseringsverktøyene og standard personverninnstillinger, samt plattformens åpenhet i reklame og datatilgjengelighet for forskningsformål.

Hvis TikTok viser seg å ha mislyktes på disse områdene, vil det utgjøre brudd på flere artikler i DSA, noe som signaliserer et brudd på forpliktelsene som er fastsatt for Very Large Online Platforms (VLOP). TikTok, som erklærte å ha 135.9 millioner månedlige aktive brukere i EU per april 2023, faller inn under denne kategorien og er derfor underlagt strenge overholdelseskrav under DSA.

Den formelle saksgangen markerer en kritisk fase i kommisjonens håndheving av DSA, og gir den fullmakt til å iverksette ytterligere tiltak, inkludert midlertidige tiltak og avgjørelser om manglende overholdelse. Kommisjonen kan også godta eventuelle forpliktelser fra TikTok for å løse problemene som undersøkes. Det er viktig å merke seg at åpningen av disse prosedyrene ikke innebærer et forhåndsbestemt resultat, og det begrenser heller ikke kommisjonens mulighet til å undersøke andre potensielle brudd under DSA eller andre regulatoriske rammer.

Etter hvert som etterforskningen skrider frem, vil Kommisjon vil fortsette å samle bevis, muligens gjennomføre intervjuer, inspeksjoner og sende ytterligere forespørsler om informasjon til TikTok. Varigheten av denne grundige etterforskningen vil avhenge av ulike faktorer, inkludert kompleksiteten til saken og omfanget av TikToks samarbeid.

Denne handlingen fra EU-kommisjonen er en tydelig demonstrasjon av EUs besluttsomhet for å sikre at digitale plattformer fungerer på en måte som beskytter brukernes rettigheter og sikkerhet, spesielt de til mindreårige. Den fremhever også den omfattende karakteren til DSA, som gjelder alle nettformidlere som opererer innenfor EU, og setter et globalt referansepunkt for digital regulering. Etter hvert som saksgangen utfolder seg, vil det digitale fellesskapet og TikTok-brukere følge nøye med på resultatet og dets implikasjoner for fremtiden for regulering av digitale tjenester i Europa og utenfor.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -