5.7 C
Brussel
Tirsdag, april 23, 2024
internasjonaltGaza: FNs helsebyrå advarer mot fortsatte angrep på helsevesenet

Gaza: FNs helsebyrå advarer mot fortsatte angrep på helsevesenet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Den ubøyelige krigen i Gaza har ikke spart sykehus, deres ansatte eller folk som har ly der, sa FNs verdenshelseorganisasjon (WHO) fredag ​​da den avduket data som indikerer mer enn 350 angrep på helsevesenet i enklaven siden fiendtlighetene brøt ut.

Totalt 645 mennesker har omkommet siden 7. oktober og ytterligere 818 ble skadet som følge av disse hendelsene, sa HVEM talsmann Tarik Jasarevic, hans kommentarer kommer midt påstander om at en sykepleier ble skutt og kritisk skadet mens han var inne på en operasjonsstue på et sykehus i Khan Younis.

"Disse angrepene har påvirket 98 helseinstitusjoner, inkludert 27 sykehus skadet av 36, og påvirket 90 ambulanser, inkludert 50 som fikk skade," sa Jasarevic til journalister i Genève.

Utdrevet 

I sin siste oppdatering om krisen, FNs bistandskoordineringskontor, OCHArapportert mer "intense kamper" i Khan Younis i Sør-Gaza torsdag som involverte beskytning og kraftig skuddveksling. 

Med henvisning til FN-partneren Palestinian Red Crescent Society (PCRS), sa FNs bistandskoordineringskontor at Nasser Hospital og Al Amal Hospital - angivelig under beleiring i 17 dager - fortsatt har vært spesielt hardt rammet av volden som "driver tusenvis av mennesker". ” fra byen videre sørover til Rafah.

Sykehusfokus

OCHA-oppdateringen videreformidlet også rapporter fra Gazas helsemyndighet om fortsatt "påstander om snikskytterskyting i nærheten av Nasser-sykehuset" og påstander om at det israelske militæret hadde forhindret bevegelse av ambulanser og tilgang til anlegget. 

"Den 8. februar ble en sykepleier angivelig skutt og kritisk skadet mens han var inne på operasjonsrommet på Nasser sykehus, og to palestinere ble angivelig skutt og drept i nærheten," heter det i OCHA-oppdateringen. "Den 7. februar ble en palestinsk kvinne angivelig skutt og drept mens hun angivelig hentet vann fra Nasser sykehus."

Opptrapping på Vestbredden

Den siste HVEM data fremhevet også økende antall angrep på helsevesenet på den okkuperte Vestbredden siden Gaza-Israel-krigen brøt ut 7. oktober, etter bredt fordømte Hamas-ledede terrorangrep etterlot 1,200 israelske og utenlandske statsborgere slaktet og mer enn 250 tatt som gisler.

Omtrent 364 angrep på helsevesenet har skjedd på Vestbredden, som har resultert i 10 omkomne og 62 skadde, sa Jasarevic. Han bemerket at 44 helseinstitusjoner hadde blitt berørt, inkludert 15 mobile klinikker og 24 ambulanser. 

Det siste antallet fra kampene i Gaza er minst 27,840 drepte med mer enn 67,300 skadde, ifølge den lokale helsemyndigheten. Per 8. februar er 225 israelske soldater drept med 1,314 skadet i Gaza siden starten av bakkeoperasjonen, ifølge det israelske militæret.

Fornyet frykt for hungersnød

FNs humanitærer fortsatte å fremheve at risikoen for hungersnød i Gaza øker «for hver dag», spesielt i det nordlige Gaza.

Tweet URL

Hundretusenvis av mennesker der har blitt "overveiende avskåret fra assistanse", sa OCHA, til tross for at det er her de største behovene er, med mange angivelig male dyrefôr for å lage mel

Siden krisens begynnelse har FN Verden Matprogram (WFP) har levert 1,940 lastebiler - 19 prosent av alle hjelpebiler, heter det - som frakter over 32,413 tonn livreddende matforsyninger. 

Sist gang FN-byrået for palestinske flyktninger, UNRWA, var i stand til å gjennomføre en matdistribusjon nord i Wadi Gaza var 23. januar, bemerket OCHAs oppdatering.

Bufferavvisning

Og mens FNs humanitære folk på fredag ​​gjentok dyp bekymring for enhver ytterligere eskalering av kampene i overfylte Rafah helt sør på Gazastripen, er FNs menneskerettighetskontor. OHCHR, insisterte på at ethvert rapportert forsøk fra Israel på å opprette en «buffersone» med Gaza kan utgjøre en krigsforbrytelse.

"Artikkel 53 i Genève-konvensjonen forbyr ødeleggelse av okkupasjonsmakten av eiendom som tilhører privatpersoner, med mindre slik ødeleggelse er gjort absolutt nødvendig av militære operasjoner," sa OHCHR-talsperson Marta Hurtado. 

"Ødeleggelse utført for å opprette en buffersone for generelle sikkerhetsformål ser ikke ut til å være i samsvar med ... de militære operasjonene."

Kommandokommentar

Forespurt om en reaksjon på en israelsk antiterroroperasjon inne på et sykehus på Vestbredden som etterlot tre palestinske militante døde sent i forrige måned, bemerket Hurtado at israelske sikkerhetsstyrker hadde hevdet at en av de målrettede hadde en pistol, "en påstand avvist av sykehuspersonell.

Ingen skuddveksling ble rapportert, sa hun, og understreket at i henhold til gjeldende internasjonal menneskerettighetslov, kan skytevåpen bare brukes når det er strengt nødvendig for å forhindre en overhengende trussel mot liv eller alvorlig skade og ellers er ulovlig.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -