10.5 C
Brussel
Søndag 14. april 2024
Human RightsStorbritannia oppfordret til å avslutte "nasjonal trussel" om vold mot kvinner og jenter

Storbritannia oppfordret til å avslutte "nasjonal trussel" om vold mot kvinner og jenter

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Avsluttende a 10 dagers besøk til landet, bemerket spesialrapportør Reem Alsalem at en kvinne blir drept av en mann hver tredje dag i Storbritannia, og en av fire kvinner der vil oppleve en eller annen form for vold i hjemmet i løpet av livet.

"Forankra patriarkatet på nesten alle nivåer i samfunnetkombinert med en økning i kvinnehat som gjennomsyrer den fysiske og nettbaserte verdenen, nekter tusenvis av kvinner og jenter over hele Storbritannia retten til å leve i trygghet, fri for frykt og vold," sa hun i en uttalelse oppsummerer hennes foreløpige funn og observasjoner.

Lederskap og inspirasjon 

Fru Alsalem anerkjente det robuste juridiske rammeverket for å fremme likestilling, inkludert Equality Act 2010 og annen lovgivning som gjelder over hele Storbritannia, og bemerker at dette rammeverket er supplert med viktig lovgivning og politikk i de decentraliserte regionene, med henvisning til Skottland, Wales og Nord-Irland.

Hun sa at Storbritannia har vært ledende når det gjelder å styrke sitt juridiske rammeverk for å håndtere nåværende og nye former for vold mot kvinner og jenter, inkludert tvangskontroll, digitalt tilrettelagt vold og forfølgelse, samt forbedre tilgangen til rettferdighet.

"Mange land vil se til Storbritannia for inspirasjon, samt eksempler på innovasjon og god praksis for hvordan man kan gjøre livet tryggere for kvinner og jenter, og ansvarlighet for forbrytelser begått mot dem," la hun til.

Oversett politikk til handling 

Spesialrapportøren bemerket imidlertid at en rekke realiteter undergraver Storbritannias evne til å realisere det fulle potensialet i deres lovgivning og politikk for vold mot kvinner.

De inkluderer utvanningen av koblingen mellom disse retningslinjene og Storbritannias internasjonale menneskerettighetsforpliktelser; en generell kritisk diskurs og posisjonering om menneskerettigheter, spesielt i forhold til migranter, asylsøkere og flyktninger; og fragmentering av politikk for vold mot menn mot kvinner og jenter på tvers av delegerte og ikke-delegerte områder.

"Storbritannia kan gjøre mer for å omsette sin politiske anerkjennelse av omfanget av vold mot kvinner og jenter til handling", sa hun, før hun kom med flere anbefalinger, som å samle alle lovgivende og programmatiske inngrep i saken, oppgradere og formalisere ansvaret for diskriminering og vold mot kvinner og jenter i regjeringen, og forankre det i menneskerettighetsforpliktelser. 

Grasrotgrupper som sliter 

Alsalem uttrykte bekymring for hvordan grasrotorganisasjoner og spesialiserte tjenesteleverandører i frontlinjen som jobber med kvinner og jenter, sliter med å møte behovene til de mest sårbare, både utenlandske og nasjonale, som faller gjennom sprekkene og ikke dekkes av lovpålagte tjenesteleverandører. 

Disse gruppene "sliter med å overleve i en stadig mer utfordrende kontekst av økende levekostnader, en stadig dypere boligkrise og en kritisk mangel på finansiering," hun sa.

"Situasjonen til frivillige organisasjoner som jobber med likestilling og vold mot kvinner og jenter har nådd et krisepunkt og er rett og slett uholdbar," la hun til, og oppfordret britiske myndigheter til å gjenopprette forutsigbar og tilstrekkelig finansiering til frontlinjeorganisasjoner. 

Alsalem, FNs spesialrapportør for vold mot kvinner og jenter, ble utnevnt av FN Human Rights Council i Genève. 

Uavhengige eksperter som mottar mandater fra rådet er ikke FN-ansatte og får ikke betalt for sitt arbeid. 

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -