9.4 C
Brussel
Søndag 21. april 2024
EuropaEnd of Lifetime førerkort? Kontrovers svirrer rundt foreslått EU-lovgivning

End of Lifetime førerkort? Kontrovers svirrer rundt foreslått EU-lovgivning

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

Et nytt stykke europeisk lovgivning styrer mot et betydelig skifte i hvordan førerkort administreres i hele Unionen, og vekker en livlig debatt blant sjåfører i alle aldre. I kjernen av striden er et forslag som kan se slutten på livsvarige førerkort, som krever at sjåfører må gjennomgå medisinske undersøkelser hvert femtende år for å holde lisensene gyldige.

Denne foreslåtte endringen er en del av den 21. endringen av det europeiske førerkortdirektivet, som tar sikte på å tilpasse seg Brussels "nullvisjon"-mål. Denne ambisiøse planen søker å eliminere veirelaterte dødsfall innen 2050. Mens dødsulykker i trafikken har gått betydelig ned fra 51,400 2001 i 19,800 til 2021 XNUMX i XNUMX over hele Europa, har fremgangen platået de siste årene, noe som har ført til behovet for nye tiltak.

Firefly En kaukasisk person i dårlig humør som tenker på å måtte fornye førerkortet igjen. 1 End of Lifetime førerkort? Kontrovers svirrer rundt foreslått EU-lovgivning

Foreløpig krever land som Italia og Portugal medisinske kontroller for sjåfører som starter ved 50 år, med Spania og Hellas som starter ved 65, Danmark ved 70, og Nederland ved 75. I motsetning tillater Frankrike, Tyskland, Belgia og Polen sjåfører å holde deres lisenser på livstid uten slike krav. Det nye EU-direktivet, forkjempet av den franske grønne MEP Karima Delli, forsøker å standardisere prosessen på tvers av medlemslandene, og insisterer på at flyttingen ikke er alderistisk, men snarere et middel for å sikre sjåførens kondisjon.

Kjørelærere som Thomas Marchetto ser fordelene ved forslaget, og understreker det god helse er ikke alltid det samme som sikker kjøring. Mange eldre sjåfører føler seg imidlertid spesielt målrettet av endringen, til tross for forsikringer om at tiltaket har som mål å øke trafikksikkerheten for alle. Yngre sjåfører, på sin side, ønsker initiativet velkommen, og ser det som et nødvendig skritt for å vurdere sjåførens reflekser og evner.

Debatten har utløst betydelig motstand, med organisasjoner som "40 millioner bilister" som lanserte begjæringer som "Ikke rør min lisens.” Disse gruppene argumenterer for at tilbakekalling av førerrettigheter uten brudd, utelukkende basert på medisinske vurderinger, er urettferdig og diskriminerer sjåfører basert på alder og helse.

Legger til koret av dissens, MEP Maxette Pirbakas ga uttrykk for bekymringene sine på Twitter, og fremhevet de unike utfordringene hennes velgere står overfor på De franske Antillene:

«I @Europarl_EN har jeg undertegnet en endring for å avvise denne overdrevne teksten som vil føre til kansellering av førerkort for personer som ikke har begått noen overtredelser. I mitt hjem på Antillene, hvor offentlige transportnettverk er embryonale, tilsvarer det å ikke ha bil sosial død. Denne antibilpolitikken går lenger og lenger uten noen gang å ta hensyn til realitetene i periferien og distriktene.»

Mens Europaparlamentet forbereder seg på å diskutere lovforslaget 27. februar, etter førstebehandlingen i desember, henger fremtiden for førerkort i EU i en tynn tråd. Lovforslaget har satt i gang en samtale om sikkerhet, diskriminering og retten til mobilitet, med interessenter på alle kanter som er forberedt på en heftig debatt.

bilde 3 The End of Lifetime førerkort? Kontrovers svirrer rundt foreslått EU-lovgivning
End of Lifetime førerkort? Kontrovers svirrer rundt foreslått EU-lovgivning 3

Pirbakas' uttalelse understreker de bredere implikasjonene av loven, spesielt for de som bor i områder der offentlig transport er begrenset eller ikke-eksisterende, og understreker behovet for politikk som tar hensyn til de ulike omstendighetene til alle EU-borgere.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -