5.5 C
Brussel
Lørdag april 20, 2024
NyheterEU-grønne Nicolae Ștefănuțăs bitter-søte seier i forurensningskamp

EU-grønne Nicolae Ștefănuțăs bitter-søte seier i forurensningskamp

EU streiker avtale om strengere luftforurensningsgrenser midt i kritikk for å ikke overholde WHOs standarder

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

EU streiker avtale om strengere luftforurensningsgrenser midt i kritikk for å ikke overholde WHOs standarder

I et landemerke har EU tatt et betydelig skritt mot å ta tak i det presserende problemet med luftforurensning. Sent i kveld ble det oppnådd enighet mellom parlamentet og rådet om det nye Direktiv om luftkvalitet, med sikte på å drastisk kutte forurensningsgrensene over hele EU med opptil 2.5 ganger lavere enn gjeldende mål innen år 2030. Til tross for det ambisiøse initiativet, har avtalen blitt møtt med blandede reaksjoner, siden den ikke er helt i tråd med de strengere anbefalingene levert av Verdens helseorganisasjon (WHO).

Nicolae Ștefănuță, som fungerte som De Grønne/EFA-gruppens skyggeordfører for filen, uttrykte en bittersøt følelse til avtalen. "Denne avtalen er et skritt fremover for å redusere luftforurensning i Europa innen 2030," sa Ștefănuță, og anerkjente fremgangen som er gjort. Han fremhevet betydelige fremskritt introdusert av direktivet, inkludert banebrytende rettigheter for individer som er berørt av luftforurensning. «Takket være vår innsats vil direktivet innføre rett for mennesker som får kreft til å kreve erstatning dersom myndighetene deres ikke overholder de nye forurensningsgrensene. Det inkluderer også retten for innbyggere til å bringe ikke-kompatible myndigheter for retten," utdypet han.

Til tross for disse prestasjonene, uttrykte Ștefănuță bekymring over avtalens mangler. "Men Europa vil ikke kunne puste lettet før vi tar mye dristigere skritt for å takle den typen forurensning vi er vitne til akkurat nå på steder som Milano. Denne avtalen er en savnet mulighet til å sette direktivet på rett spor for å møte anbefalingene fra Verdens helseorganisasjon for luftkvalitet,» beklaget han. MEP vek ikke unna å kritisere det nåværende politiske klimaet, som han mener undergraver miljøverninnsatsen. «Det er skammelig at hundretusenvis av mennesker hvert år dør for tidlig av luftforurensning i Europa. Det nåværende reaksjonære angrepet på Green Deal og miljøverntiltak undergraver innsatsen for å få grep om forurensning.»

Det nye direktivet lover å innlede en ny æra av luftkvalitetsstyring i EU. Den setter strengere grenser for skadelige partikler, med det endelige målet om å nå null forurensning innen 2050. Videre gir den innbyggere, spesielt de som bor i sterkt forurensede områder, enestående rettigheter. For første gang vil enkeltpersoner kunne søke rettferdighet og kreve erstatning for helseskader som skyldes manglende handling fra offentlige myndigheter når det gjelder luftkvalitetsstandarder.

Når EU legger ut på denne ambisiøse reisen mot renere luft, understreker de blandede reaksjonene på det nye luftkvalitetsdirektivet utfordringene fremover. Selv om avtalen markerer et betydelig skritt fremover, er oppfordringen om mer robust handling i tråd med globale helsestandarder fortsatt høyere enn noen gang. Veien for å nå null forurensning innen 2050 er full av hindringer, men direktivets bestemmelser gir et glimt av håp for de som er berørt av luftforurensning, og tar til orde for en sunnere fremtid for alle europeiske borgere.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -