23.8 C
Brussel
Lørdag april 13, 2024
MiljøEU setter vei for klimanøytralitet med banebrytende sertifiseringsordning for karbonfjerning

EU setter vei for klimanøytralitet med banebrytende sertifiseringsordning for karbonfjerning

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

I et betydelig skritt mot å oppnå klimanøytralitet innen 2050, har EU-kommisjonen hyllet foreløpig avtale på det første EU-dekkende sertifiseringsrammeverket for karbonfjerning. Denne landemerkebeslutningen, oppnådd mellom Europaparlamentet og rådet, introduserer et frivillig rammeverk som tar sikte på å sertifisere høykvalitets karbonfjerning, som omfatter både innovative teknologier og karbonoppdrettspraksis.

Det nye rammeverket er klar til å spille en avgjørende rolle i EUs ambisiøse klima-, miljø- og nullforurensningsmål, som sikrer åpenhet og tillit til initiativer for fjerning av karbon, samtidig som det åpnes for nye veier for virksomhet og innovasjon. "Vår innsats for å redusere klimagassutslipp vil i økende grad avhenge av teknologi og innovasjon i fremtiden, og av å utnytte naturlige karbonvasker best mulig," sa Maroš Šefčovič, konserndirektør for den europeiske grønne avtalen, og understreket viktigheten av å utvikle robust sertifisering for karbonfjerningsteknologier og oppdrettspraksis.

I henhold til den foreløpige avtalen vil sertifiseringsreglene dekke et bredt spekter av aktiviteter, inkludert karbonoppdrettsarbeid som skogrestaurering, jordbevaring og innovative jordbruksteknikker, samt industrielle karbonfjerningsprosesser som bioenergi med karbonfangst og -lagring. I tillegg vil rammeverket sertifisere karbon bundet i holdbare produkter og materialer, og fremme bruken av bærekraftige byggematerialer og praksiser.

Et sentralt aspekt ved den avtalte reguleringen er dens vekt på å sikre at karbonfjerning kvantifiseres nøyaktig, lagres i minimum 35 år, og bidrar til bredere bærekraftsmål, inkludert forbedring av biologisk mangfold. Et EU-register vil bli etablert for å fremme åpenhet angående sertifisert karbonfjerning, med implementering forventet innen fire år.

Kommissær for klimahandling, Wopke Hoekstra, understreket rammeverkets potensial for å frigjøre økonomiske muligheter på tvers av ulike sektorer, og uttalte: "Karbonfjerning og karbonoppdrett vil være en viktig del av vår innsats for å nå klimanøytralitet innen 2050." Han understreket rammeverkets rolle i å fremme en bærekraftig fremtid der innovasjon møter miljøansvar.

Forordningen tar også sikte på å stimulere økonomisk støtte til teknologier for fjerning av karbon gjennom innovative finansieringsmodeller og støtte fra offentlig sektor, som anerkjenner de kommersielle og miljømessige fordelene ved sertifisert karbonfjerning. Dette initiativet er i tråd med EUs bredere klima- og bærekraftsmål, inkludert den europeiske grønne avtalen og den europeiske klimaloven, som gir EU mandat til å oppnå en balanse mellom klimagassutslipp og fjerning innen 2050.

Med Europaparlamentet og rådet innstilt på å formelt godkjenne avtalen, tar EU et avgjørende skritt mot å implementere en omfattende strategi for bærekraftige karbonkretsløp og klimanøytralitet. Dette rammeverket støtter ikke bare EUs langsiktige klimamål, men baner også vei for et bærekraftig og innovativt forretningsmiljø dedikert til karbonfjerning av høy kvalitet.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -