10.7 C
Brussel
Tirsdag, mai xnumx, xnumx
ForsvarEU og Sverige diskuterer støtte, forsvar og klimaendringer i Ukraina

EU og Sverige diskuterer støtte, forsvar og klimaendringer i Ukraina

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Brussel 22. februar 2024. I et viktig møte i hjertet av EU ønsket president von der Leyen Sveriges statsminister Kristersson velkommen, og understreket viktigheten av diskusjonene deres. Presidenten uttrykte hennes takknemlighet og sa: «Det er en stor glede å ha deg her, statsminister, kjære Ulf, i hjertet av Den europeiske union. Vi vil garantert ha mye å diskutere. Så tusen takk for at du tok deg tid til å møtes her."

Et av hovedemnene på agendaen var den urokkelige støtten til Ukraina. President von der Leyen berømmet statsminister Kristersson for Sveriges nylige kunngjøring om en betydelig militær støttepakke til Ukraina, verdt 710 millioner euro. Hun erkjente Sveriges standhaftige støtte til Ukraina, og uttalte: "Helt fra begynnelsen av har du vært en trofast tilhenger av Ukraina, og takk for det."

Diskusjonen dreide seg også om temaet forsvar, med fokus på å styrke europeiske forsvarsevner. President von der Leyen understreket viktigheten av europeisk engasjement i forsvar, og uttalte: "Europeiske borgere ønsker mer Europa i forsvar." Hun fremhevet den kommende europeiske forsvarsindustrielle strategien og ønsket statsminister Kristerssons innsikt velkommen, og la merke til Sveriges sterke forsvarsindustrielle base og veien mot NATO-medlemskap.

Begge lederne tok opp det presserende problemet med klimaendringer, og diskuterte strategier for å bekjempe klimaendringer og sikre økonomisk konkurranseevne. President von der Leyen understreket betydningen av å nå klimamål og overgang til en ren og sirkulær økonomi. Hun understreket behovet for å fokusere ikke bare på «hva», men også på «hvordan» for å nå disse målene, og fremhevet viktigheten av å forbedre økonomisk konkurranseevne samtidig som man streber etter miljømessig bærekraft.

Med en fullpakket agenda som omfatter støtte til Ukraina, forsvarssamarbeid og klimahandling, lover møtet mellom EU og Sverige å bane vei for økt samarbeid og felles mål innen sikkerhet og bærekraft.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -