9.4 C
Brussel
Søndag 21. april 2024
ØkonomiINTERNASJONAL UTSTILLING AV VINPRODLING OG VINPRODUSERING, VINFESTIVAL

INTERNASJONAL UTSTILLING AV VINPRODLING OG VINPRODUSERING, VINFESTIVAL

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

VINARIA fant sted i Plovdiv, Bulgaria fra 20. til 24. februar 2024.

Den internasjonale utstillingen for vindyrking og vinproduserende VINARIA er den mest prestisjefylte plattformen for vinindustrien i Sørøst-Europa. Den viser et rikt utvalg av drinker: fra autentiske lokale produkter til globale merkevarer, fra veletablerte tradisjonelle smaker til nye smaker og moderne smaker i vin- og brennevinskatalogene.

VINARIA kombinerer produktmangfold med sin teknologiske natur og produksjonsformat presentert gjennom eldgamle og moderne teknologier, moderne utstyr og materialer. Utstillingen er et referansepunkt for fremtiden til vinindustrien med innovasjonene den presenterer innen druesorter, prosesseringsmetoder og utstyr, og kvalitetskontrollsystemer.

Dette er grunnen til at VINARIA tiltrekker seg spesialister, vinjournalister, nøkkelhandlere og kjennere.

Den 31. utgaven av VINARIA arrangeres igjen i regi av Landbruks-, mat- og skogbruksdepartementet i samarbeid med National Vine and Wine Chamber (NVWC) og i samarbeid med Agricultural Academy.

VINARIA 2023 nøkkeltall

    Utstillere: 120 bedrifter fra 11 land

    Besøkende: mer enn 40,000 XNUMX lokale og internasjonale besøkende

    Vekst i form av utstillingsareal: 8 %

    Medieomtale: 230 publikasjoner i ulike medier

Industrielle innovasjoner

Den teknologiske sonen til VINARIA er et dedikert rom for innovasjoner i alle segmenter av vindyrking og vinindustrien. Det er et slags storstilt panorama av innovasjoner i bransjen: fra nye druesorter og teknikker for å lage vingårder til utstyr for prosessering av råvarer og lagring av det ferdige produktet.

Byen for vin og delikatesser

Det er den viktigste scenen for premierer av nye samlinger av vin, brennevin, mat og delikatesser for fagfolk og forbrukere i Bulgaria. Det romslige utstillingsområdet og dets attraktive visjon skaper muligheter for å organisere fremragende smaksprøver, produktpresentasjoner, mesterklasser og andre arrangementer.

Unik atmosfære. Vinens by

Visjonen gjenskaper stilen og ånden til bulgarske renessansehus og gater for å gi et annerledes møtemiljø mellom produsenter, handelsmenn, spesialister og forbrukere.

VINARIA fokuserer på ideen om å skape et nettverk for partnerinteraksjon og en markedsføringsplattform for kommunikasjon med forbrukere og kunder i et unikt miljø. Representantene for vinindustrien og deres kolleger kommuniserer i en unik atmosfære der vinens magi og hemmelighetene til produksjonen avsløres. Dette letter kontakter, fjerner kommunikasjonsbarrierer og skaper forretningsforbindelser som er avgjørende for virksomheten for dusinvis av spesialister og kjennere fra Bulgaria og Europa.

Executive Agency for Vine and Wine melder om stor interesse for programmet for investeringer i vinbedrifter, kunngjorde administrerende direktør for byrået, Eng. Krasimir Koev, under pressekonferansen 20.02.2024 før åpningen av spesialistutstillingene Agra, Winery og Foodtech på Plovdiv International Fair.

Bulgarske viner er av ekstremt høy kvalitet og i 2023 vant de 127 gullmedaljer i alle internasjonale konkurranser. Det er for tiden 360 vinprodusenter som opererer på landets territorium, hvorav 109 har utenlandsk deltakelse. Ved begynnelsen av druehøstkampanjen vil ytterligere 15 nye bedrifter gå inn i driftsmodus.

"Våre teknologer er på verdensnivå og et slikt forum som Agra, spesielt - Winery, gir alle muligheten til å vise hva de har produsert, slik at de kan realisere større mengder av disse prestasjonene" - kunngjorde Koev.

I Bulgaria er det faktisk 60,011 1 hektar beplantet med vinstokker. På dette grunnlaget gir EU-kommisjonen, etter en grundig inspeksjon, landet mulighet til å øke vindyrkingspotensialet med 2030 % per år og så videre frem til 6,000. Det betyr at landet hvert år har mulighet til å øke potensialet i de vingård med XNUMX dekar, sa han Koev.

Av de tilplantede 60,011 15,882 hektar er 20,548 23,581 ha beskyttet opprinnelsesbetegnelse, XNUMX XNUMX ha – beskyttet geografisk betegnelse og XNUMX XNUMX ha.

Det er 41,432 2023 registrerte druedyrkere med vingårder. Det nye vingårdsregisteret, finansiert av Eurostat, startet arbeidet i desember XNUMX. For øyeblikket oppdateres absolutt alle data om landets vingårder.

Restrukturerings- og konverteringsprogrammet tillater opptil 75 % tilskudd til fornyelse av vingårder og hvert år fornyes mellom 10 og 11 tusen hektar med vingårder i landet med nye for å være mer konkurransedyktige sammenlignet med de gamle. Koev husket at i de gamle områdene ble det plantet 240-260 vinstokker per hektar, og nå - 500-550 vinstokker per hektar, for større utbytte, mer konkurransedyktig og mer motstandsdyktig mot absolutt alle klimatiske forhold.

Når det gjelder misnøyen til produsentene av vindruer, som mottar mindre subsidier enn produsentene av dessertdruer, ble det påpekt at teamet til minister Kiril Vatev jobber for å forene subsidiene i vårt land og i Europa med en frist til 2027.

Ifølge Krasimir Koev er ikke importen av vin fra tredjeland aggressiv, og han påpekte at det i 2022 ble importert 17,173,355 2023 11 liter til landet vårt, og i 37 – 40 millioner liter. Samtidig er vinimporten i tradisjonelle vinprodusenter Italia og Frankrike XNUMX % og XNUMX %.

Bulgarsk vin, når det gjelder kvalitet og pris, er veldig bra, og de siste 10 årene er det ingen personer som har konsumert vin og hatt helseproblemer, oppsummerte byråets leder.

Foto: www.fair.bg

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -