19.1 C
Brussel
Søndag 14. april 2024
Vitenskap og teknologiArkeologiManuskripter forkullet etter Vesuvs utbrudd lest av kunstig intelligens

Manuskripter forkullet etter Vesuvs utbrudd lest av kunstig intelligens

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Manuskriptene er mer enn 2,000 år gamle og ble alvorlig skadet etter vulkanutbruddet i 79 e.Kr.

Tre forskere klarte å lese en liten del av forkullede manuskripter etter Vesuvs utbrudd ved hjelp av kunstig intelligens, melder AFP.

Manuskriptene er mer enn 2,000 år gamle og ble alvorlig skadet etter at vulkanen brøt ut i 79 e.Kr. Herculaneum-papyriene inneholder rundt 800 ruller forkullet under katastrofen som ødela byene Pompeii og Herculaneum, sier arrangørene av Challenge of Vesuvius-konkurransen – Brent Seals fra University of Kentucky, USA, og Nat Friedman, grunnlegger av Github-plattformen.

Manuskriptene oppbevares i det franske instituttet i Paris og i Nasjonalbiblioteket i Napoli. Arrangørene av lesekonkurransen har skannet fire ruller og tilbudt en premie på én million amerikanske dollar til den som kan tyde minst 85 prosent av fire avsnitt på 140 tegn.

Trioen som vant Vesuvius Challenge og en pris på $700,000 XNUMX var Youssef Nader, en PhD-student i Berlin, Luc Farriter, en student og praktikant ved SpaceX, og Julian Schilliger, en sveitsisk robotikkstudent.

De brukte kunstig intelligens for å skille blekket i det forkullede manuskriptet og identifiserte greske bokstaver. Takket være denne teknikken har Luke Farriter lest det første ordet i et avsnitt – stemorsblomst.

Ifølge arrangørene dechiffrerte Nader, Fariter og Schilliger omtrent fem prosent av én rulle. Ifølge Nat Friedman er dette sannsynligvis et manuskript av den epikuriske Philodemus.

Papyriene ble oppdaget på 19-tallet i et landsted.

I følge noen historikere tilhørte de Lycius Calpurnius Piso Caesoninus - far til Calpurnia, en av Julius Caesars koner. Noen av disse tekstene inneholder sannsynligvis historien til viktige perioder i antikken, sa Robert Fowler, en spesialist i eldgammel historie og president for Herculaneum Society, til Bloomberg Businessweek.

Foto: University of Kentucky

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -