12.9 C
Brussel
Fredag, april 12, 2024
internasjonaltPresidentvalg i Russland: Kandidater og Vladimir Putins uunngåelige seier

Presidentvalg i Russland: Kandidater og Vladimir Putins uunngåelige seier

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mens Russland forbereder seg til neste presidentvalg, er alle øyne rettet mot kandidatene som kjemper om landets høyeste verv. Selv om utfallet virker uunngåelig: gjenvalget av den sittende presidenten Vladimir Putin.

Planlagt mellom fredag ​​15. mars og søndag 17. mars, er russiske velgere klar til å avgi stemmeseddelen midt i pågående spenninger rundt konflikten i Ukraina, som Russland antente to år tidligere. Til tross for utseendet av en demokratisk prosess, fremstår resultatet som forhåndsbestemt, med Putin klar til å sikre seg en femte periode i embetet.

Mens åtte kandidater offisielt stiller, er det usannsynlig at den systemiske opposisjonen som Kreml tolererer vil utgjøre en betydelig utfordring. Fem partier, inkludert United Russia, Liberal-Democratic Party, the Communist Party, New People og Just Russia, har fremmet kandidater uten behov for innbyggernes underskrifter. I mellomtiden møtte andre politiske skikkelser strenge krav, som å samle inn mellom 100,000 105,000 og XNUMX XNUMX underskrifter fra innbyggere for å stille til valg.

Leder av flokken er Vladimir Putin, som stiller som en uavhengig kandidat. Kampanjen hans, tilsynelatende bare en formalitet, kan skryte av et overveldende antall underskrifter, som sikrer hans plass på stemmeseddelen. Med sine 71 år er Putin klar til å forlenge sin regjeringstid til 2030, om ikke lenger, etter å ha sikret en jordskredsseier med 76.7 % av stemmene i 2018.

Utfordrende Putin er kandidater som Leonid Sloutsky fra Liberal Democratic Party, som følger presidentens nasjonalistiske agenda, og Nikolai Kharitonov fra kommunistpartiet, hvis mangelfulle kandidatur gjenspeiler partiets stilltiende støtte til Kremls politikk.

I mellomtiden tilbyr Vladislav Davankov fra New People et ungdommelig alternativ, som tar til orde for økonomiske reformer og modernisering samtidig som han opprettholder en tvetydig holdning til konflikten i Ukraina.

Fraværet av fremtredende skikkelser som Grigori Yavlinski og avvisningen av kandidater som journalisten Ekaterina Dountsova understreker imidlertid det begrensede omfanget av genuin motstand på russisk politikk.

Spesielt fraværende i valgkampen er anti-korrupsjonsaktivisten Alexei Navalnyj, fengslet og utestengt fra å stille, men likevel et sterkt symbol på motstand mot Putins regime.

Etter hvert som presidentvalget utfolder seg, er det klart at Putins seier er så godt som sikret. Til tross for overfladiske trekk ved demokrati, forblir Kremls grep om makten uimotsagt, og gir lite rom for ekte politisk konkurranse. For russiske borgere tjener valget som en sterk påminnelse om autoritært styres forankrede natur og de begrensede utsiktene til meningsfull endring.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -