11.4 C
Brussel
Lørdag april 13, 2024
NyheterRadovan Karadzic, psykiateren og folkemordet i Sarajevo

Radovan Karadzic, psykiateren og folkemordet i Sarajevo

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gabriel Carrion Lopez
Gabriel Carrion Lopezhttps://www.amazon.es/s?k=Gabriel+Carrion+Lopez
Gabriel Carrión López: Jumilla, Murcia (SPANIA), 1962. Forfatter, manusforfatter og filmskaper. Han har jobbet som undersøkende journalist siden 1985 i presse, radio og TV. Ekspert på sekter og nye religiøse bevegelser har han utgitt to bøker om terrorgruppen ETA. Han samarbeider med fri presse og holder foredrag om ulike emner.

På begynnelsen av 90-tallet oppsto en av de største krigskonfliktene i Europa på den tiden som følge av rivingen av det utdødde Jugoslavia, i det som ble kalt: Balkankrigen. 13. mai 1992 ble en psykiater ved navn Radovan Karadzic den første presidenten i det som ble kalt Republikken Srpkas, frem til 1996. Bare fire år var nok til at Karadzic ble kjent som en av historiens største mordere og folkemordere.

Radovan Karadzic ble født 19. juni 1945 i Petnjica, en liten kommune nær Savnik, i Montenegro-området (Jugoslavia). Hans far: Vuko, tidligere medlem av den radikale gruppen av chetniks, Han ble arrestert noen år etter fødselen. Han klarte å studere, men for å gjøre det måtte han til Sarajevo, Bosnia-Hercegovina. I 1960 klarte han å konsolidere studiene i psykiatri og psykologi, for å jobbe på et sykehus i Kosovo.

I 1986 grunnla han det serbiske demokratiske partiet. Hvis Hitlers idé, da utryddelsen av jødene og de lavere klassene i andre verdenskrig ble foreslått, var å etablere hegemoniet til den ariske rasen i verden, Radovan Karadzic, var denne ultraortodokse nasjonalisten den å implementere i Balkan, med samtykke fra Russland og Hellas, den Stor-Serbia. En drøm som selv i dag mange oligarker og politikere i området, inkludert de ortodokse patriarkene, ikke er fremmede for.

Mer for å oppnå dette, på disse 90-tallet, var det problemet med det muslimske samfunnet som eksisterte i området Sarajevo og Bosnia-Hercegovina. Som en konflikt ble designet for, opprinnelig intellektuelt utviklet av Karadzic, støttet av den daværende presidenten i Serbia Slobodan Milosevic. Og på disse datoene (1992-1996) begynte det største blodbadet av europeiske borgere av muslimsk opprinnelse i hjertet av Europa som har blitt opplevd de siste 30 årene. Alle europeiske land mislyktes totalt, og det muslimske samfunnet i hjertet av det kristne Europa ble ansett som en anakronisme. Av That Atrocious Pincer er kanskje overskriften det som har nådd mest i dag: Beleiringen av Sarajevo.

balc1 Radovan Karadzic, psykiateren og folkemordet i Sarajevo

Beleiringen av Sarajevo

Beleiringen av Sarajevo ble utvilsomt ansett som fullverdig etnisk rensing, inkludert utryddelsesleire. Tusenvis av kvinner ble voldtatt og flere tusen ble utryddet i brødkøene i Sarajevo, og kastet granater slik at de ble revet i hjel. Snikskytterne drepte nådeløst folk som gikk på gaten eller våget å gå ut for å hente mat, inkludert barn.

I et par år gjorde ingen noe, mens Slobodan og Radovan fortsatte å nyte sin makt ved å beleire og tolerere massakren. Menn, kvinner og barn ble utryddet nådeløst på den tiden, men massakren som Karadzic selv beordret i 1995 i Srebrenica var spesielt blodig, og ledet personlig de bosnisk-serbiske styrkene og oppmuntret dem til å skape et område som var utrygt selv for medlemmer av FN. Faktisk, da han år senere ble anklaget for krigsforbrytelser, ble han også anklaget for å ha beordret kidnapping av medlemmer av FN.

For å oppnå alt dette, tjente hans foredrag og hans kunnskap om menneskelig atferd og massemanipulasjon til å haranere hans tilhengere med talene hans og selge dem at alt de gjorde var til fordel for det store målet, som var implementeringen av det store Serbia fri for etnisiteter som var ikke opp til det løpet.

bos3 crop Radovan Karadzic, psykiateren og folkemordet i Sarajevo

Nekrofagi i beleirede byer

Slik gikk månedene, i møte med passivitet fra resten av verden. Russland ønsket utryddelsen av muslimer velkommen, mens resten av Europa forble tause med lunkne haranger og USA snakket om lovende fremskritt i fredsplanene, men da den bosniske FN-ambassadøren fordømte tilfeller av nekrofagi i beleirede byer, så det ut til at noe endret seg politisk mening om nevnte konflikt: kanskje skammen over å ikke gjøre noe for disse menneskene.

Den sosiale og menneskelige forverringen av de fattige menneskene som ble utsatt for barbariet og ugrunnen i krigen fremmet av den vanvittige karakteren var slik at de i noen områder endte opp med å spise de døde, for å brødfø seg selv og kunne overleve noen få. flere dager. håper å se humanitær hjelp komme. Men denne hadde alvorlige hindringer med sitt eget navn: Slobodan Milosevic og Radovan Karadzic.

I et notat utstedt fra hovedkvarteret til FN, utstedte det spanske byrået EFE følgende:

«Overlevende i to østlige byer i Bosnia-Hercegovina spiser de døde på grunn av mangel på mat, rapporterte republikkens FN-ambassadør Mohamed Sacirbey tirsdag kveld.

Den bosniske representanten påpekte at informasjonen ble gitt til ham av militærsjefen i Tusla-regionen, som ikke ga detaljer om hvor mange tilfeller av nekrofagi som var registrert i byene Zapa og Cereska.

Konvoien med humanitær hjelp bestemt til byen Cereska har vært blokkert i fire dager på grensen av bosnisk-serbiske styrker, og "har ikke beveget seg," la Sacirbey til.

"Flere FN-byråer og mekler Cyrus Vance har bedt den serbiske presidenten Slobodan Milosevic og den bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic om hjelp slik at konvoien kan passere gjennom dette området."

Men konvoien passerte ikke og som så mange andre ble den plyndret av serbiske tropper. Til og med UNHCR, FNs humanitære hjelpeorganisasjon som hadde jobbet under forferdelige forhold i andre konflikter i forskjellige deler av verden, kunngjorde total stans av operasjonene i Bosnia. Sadako Ogata selv, representant for FNs høykommissær for flyktninger, kunngjorde i disse dager: ...Serberne nekter å la våre konvoier få tilgang til beleirede områder i det østlige Bosnia, hvor det bor 100,000 XNUMX mennesker, mens kroatene gjør det vanskelig å distribuere bistand i andre områder.»

bos2 1 Radovan Karadzic, psykiateren og folkemordet i Sarajevo

Slutten på konflikten

Krigen avsluttes når Dayton-avtalen undertegnes i Paris 14. desember 1995, hvor Milosevic, Izetbegobic og Tudman deler asken og likene etter konflikten. Samt territoriet.

Det var nesten 200,000 1,300,000 drepte og mer enn 90 XNUMX XNUMX flyktninger og eksil, de aller fleste av dem muslimer. Før konflikten i det området tilhørte XNUMX % av befolkningen muslimske etniske grupper, etter konflikten var det nesten ingen igjen.

Da FN-troppene ankom, fant de hundrevis av massegraver og konsentrasjonsleire hvis bilder viser oss at fangenes tilstand på ingen måte misunner redselen som ble opplevd i nazistenes utryddelsesleire. En fullverdig skrekk som knapt snakkes om i enkelte kronikker. Husk at rundt 320 FN-soldater også døde. Mellom 20,000 40,000 og XNUMX XNUMX muslimske kvinner, enten voksne eller barn, ble voldtatt av serbiske styrker. Denne informasjonen førte til at massevoldtekt for første gang ble ansett som et krigsvåpen for å gjennomføre etnisk og folkemordsrensing.

Etter å ha sett all den redselen, bestemte den internasjonale straffedomstolen seg for å straffeforfølge blant andre Radovan Karadzic i 1995 på anklager om folkemord, forbrytelser mot menneskeheten, med tre anklager om brudd på krigens lover og en lang etcetera. Men han klarte å rømme med penger, men fremfor alt ved hjelp av mange lidenskapelige troende som så i ham lederen som hadde klart å ødelegge den største muslimske bastionen i Europa. Noe som ga ham sympati fra høyreekstreme bevegelser i mange deler av verden. Helt til han ble arrestert i 2008 i England, hvor han jobbet som lege og alternativmedisinsk ekspert, under pseudonymet Dragan Dabic.

OIP-avlingen Radovan Karadzic, psykiateren og folkemordet i Sarajevo

Den psykopatiske psykiateren

Hans kunnskap og opplæring som lege og psykiater tillot Radovan Karadzic å skape et alter ego, en karakter kalt Dragan Dabic, og bli vurdert i samfunnet hans. Han hadde til og med en nettside. dragandavic.comhvorfra og med et godmodig utseende, med hvitt hår og langt skjegg av samme tone, tjente han til livets opphold som alternativ lege, behandlet pasienter og skrev artikler om alternativ medisin i magasinet Healthy Life, hvis direktør Goran Kogic, etter å ha hørt nyhetene, sa: «Alle ville ha ønsket å være venner med personen jeg møtte.

Uten tvil spilte fanatismen hans en avgjørende rolle i en av de mørkeste periodene i livet hans og også, ifølge mange, ledsaget av en viss psykopati, siden han gikk fra å ta vare på sine eldste til å drepe eller beordre drap på tusenvis av mennesker .

I mars 2016 dømte straffedomstolen i Haag ham til 40 års fengsel, selv om han senere ble dømt til livsvarig fengsel, fordi han ble funnet skyldig i folkemord og krigsforbrytelser mellom 1992 og 1995. Da dommen ble avsagt. i utkanten Ved Den internasjonale domstolen i Haag var det hundrevis av tilhengere som organiserte opptøyer, med politistyrker som måtte handle kraftig for å unngå store problemer.

Forfatterens notat:

I denne kronikken hvor jeg har blandet Balkankrigen og figuren som en radikal serbisk politiker og også en psykiater, ville jeg ikke gå glipp av muligheten til å observere den religiøse radikalismen som virkelig ligger til grunn for denne konflikten. Noen ganger når noen parlamenter i verden lover i forhold til nye trosretninger, slik det kan skje for øyeblikket i noen parlamenter i verden, for å bestemme om de er sekter eller ikke, eller hvordan de skal handle mot dem for å unngå beklagelige handlinger, er de ikke sett på. i overkant av historien og hva de radikale konfrontasjonene mellom store religioner forårsaker.

Det ville være praktisk at når man snakker om spørsmålet om sekter eller andres tro, gjøres det på en åpen måte og ikke fra det ideologiske perspektivet som produserer vår egen tro. Konflikten som oppsto på 1990-tallet på Balkan er fremfor alt en etnisk-religiøs konflikt. Annerledes enn det som skjer akkurat nå på Gazastripen, for eksempel. Noe jeg skal analysere en annen gang.

Bibliografie.

Karadzic, historien om "guruen" for alternativ medisin som ble dømt for folkemord - BBC News Mundo

For referanser til Balkankrigen og Karadzic selv, oppfordrer jeg leserne til å bruke søkemotorer på Internett for å finne all informasjonen de vurderer. Se også på de forferdelige fotografiene du kan finne forskjellige steder om hva som skjedde i den konflikten.

Opprinnelig publisert på LaDamadeElche.com

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -