9.4 C
Brussel
Tirsdag, mai xnumx, xnumx
MiljøSamarbeid mellom urfolk og kristne samfunn fremmer bevaring av hellige skoger...

Samarbeid mellom urfolk og kristne samfunn fremmer bevaring av hellige skoger i India

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gjesteforfatter
Gjesteforfatter
Gjesteforfatter publiserer artikler fra bidragsytere fra hele verden

By Geoffrey Peters 

  I hjertet av en av Indias eldgamle og mest anerkjente hellige skoger, har individer fra urbefolkningssamfunn slått seg sammen med kristne for å ta til orde for bevaring av det de anser for å være uvurderlige og hellige skogsområder.

  Oppkalt etter landsbyen der den ligger - Mawphlang -skogen ligger i de frodige Khasi Hills i den nordøstlige indiske delstaten Meghalaya, ikke langt fra Indias grense til Kina. Kjent forskjellige som "Naturens museum"Og"tilholdssted for skyer"," Mawphlang betyr "mosekledd stein” på det lokale Khasi-språket og er sannsynligvis den mest kjent av de 125 hellige skogene i tilstanden. 

  Mawphlang antas å være boligen til en innfødt guddom som beskytter landsbyens innbyggere mot skade, og er et tett, biologisk mangfold på 193 mål stort mekka for medisinplanter, sopp, fugler og insekter. I århundrer har enkeltpersoner besøkt hellige lunder som Mawphlang for å be og utføre dyreofre til gudene de tror bor i disse områdene. Enhver handling av vanhelligelse er strengt forbudt; selv den enkle handlingen å plukke en blomst eller blad er forbudt i de fleste skoger.  

  "Her foregår kommunikasjon mellom mennesket og Gud," Tambor Lyngdoh, et medlem av forfedreslekten til den lokale presteklanen som innviet Mawphlang-skogen, fortalte Associated Press i en artikkel fra 17. januar. "Våre forfedre satte disse lundene og skogene til side for å markere harmonien mellom menneske og natur." 

  Men i det siste har klimaendringer, forurensning og avskoging tatt sin toll på hellige skoger som Mawphlang. Urbefolkningens konvertering til kristendommen, initiert i løpet av 19-tallet under britisk kolonistyre, har også hatt en innvirkning på den lokale økokulturen.

  Ifølge HH Morhmen, en miljøverner og pensjonert unitarisk minister, mistet de som konverterte til kristendommen sine åndelige bånd til skogene og tradisjonell tro. «De så på deres nye religion som lyset og disse ritualene som mørke, som hedenske eller til og med onde», siterte Mohrmen i AP-artikkelen. 

  I løpet av de siste årene, miljøvernere samarbeid med urfolk og kristne miljøer, sammen med offentlige etater, har spilt en avgjørende rolle i å spre informasjon om viktigheten av å ta vare på skogene. Økosystemene anses som uvurderlige for regionens økologiske balanse og biologiske mangfold.

  "Vi finner nå at selv på steder der folk har konvertert til kristendommen, tar de vare på skogene," sa Mohrmen.

  Jaintia Hills, et område med rundt 500 husstander, er et typisk eksempel. Ifølge Heimonmi Shylla, regionens leder, som også er diakon, er nesten alle innbyggere presbyterianere, katolikk eller medlem av Guds kirke.

  "Jeg anser ikke skogen som hellig," sa han til AP. "Men jeg har stor ærbødighet for det."

  En annen kristen bosatt i Jaintia Hills, Petros Pyrtuh, begir seg jevnlig inn i en hellig skog nær landsbyen sin sammen med sin 6 år gamle sønn i håp om å innprente ham en følelse av ærbødighet og respekt for skogene. "I vår generasjon tror vi ikke at det er gudenes bolig," sa Pyrtuh. "Men vi fortsetter med tradisjonen med å beskytte skogen fordi våre forfedre har fortalt oss at vi ikke skal urene skogen."

  - Annonse -

  Mer fra forfatteren

  - EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
  - Annonse -
  - Annonse -
  - Annonse -spot_img
  - Annonse -

  Må lese

  Siste artikler

  - Annonse -