10.4 C
Brussel
Tirsdag, april 23, 2024
NyheterLivreddende medisinsk behandling kollapser under angrep i Gaza: WHO

Livreddende medisinsk behandling kollapser under angrep i Gaza: WHO

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Det største gjenværende sykehuset i Sør-Gaza er «knapt funksjonelt», FN Verden Helseorganisasjonen (WHO) advarte fredag ​​midt i rapporter om intense angrep fra israelske styrker.

Det har vært rapporter om skade på Nasser Hospitals ortopediske enhet, noe som reduserer dens evne til å yte akutt medisinsk behandling, HVEM Det sa talsperson Tarik Jašarević til korrespondenter på en pressekonferanse i Genève.

"Mer nedbrytning av sykehuset betyr at flere liv går tapt," han sa.

Ifølge FN-byrået er det bare 36 av de 11 sykehusene i den krigsherjede enklaven som fungerer. Det er også rapporter om at flere pasienter har dødd under den israelske operasjonen.

Det israelske militæret har påstått at Hamas holdt gisler eller holdt tilbake likene til israelere i Nasser-komplekset, som ligger i Khan Younis.

Steder for helbredelse, ikke begravelse

Sykehuset har levert livreddende tjenester til de mest kritisk syke og har vært et tilfluktssted for utallige sivile som er fordrevet fra andre steder på Gazastripen.

Mr. Jašarević la til det WHO prøvde å få hastetilgang til komplekset.

"Vi trenger virkelig å komme dit for å bringe drivstoff slik at sykehuset kan fortsette å fungere og de pasientene som fortsatt er der kan fortsette å motta medisinsk behandling,” sa han, og understreket også behovet for å vurdere pasientenes tilstand og for deres trygge henvisning til andre fasiliteter.

"Vi har sagt hele denne tiden ... at pasienter, helsearbeidere og sivile som søker tilflukt på sykehus fortjener sikkerhet og ikke en begravelse på disse stedene for helbredelse," la han til.

Det intense bombardementet fortsetter

I mellomtiden fortsetter det å rapporteres om intense israelske bombardement fra luft, land og sjø over store deler av Gazastripen, noe som resulterer i ytterligere sivile tap, forskyvninger og skade på infrastruktur, FNs kontor for koordinering av humanitære anliggender (OCHA) sa.

"Omfattende bakkeoperasjoner og tunge kamper mellom israelske styrker og palestinske væpnede grupper fortsetter også å rapporteres, spesielt i sentrum av Khan Younis og øst for Deir Al-Balah," bemerket OCHA i en flash oppdatering utgitt fredag.

Mellom ettermiddagen 15. februar og 11 den 16. februar (lokal tid), ifølge helsedepartementet i Gaza, ble 112 palestinere drept, og 157 palestinere ble skadet, og siden 7. oktober er minst 28,775 68,552 palestinere drept i Gaza og ytterligere XNUMX rapportert skadet.

Liten stykke land

OCHA videreformidlet også rapporter om at intensiverte luftangrep på Rafah og uttalelser fra israelske tjenestemenn om en bakkeoperasjon har ført til bevegelse av mennesker som holder til der mot byen Deir Al-Balah sentralt i Gaza.

Over halvparten av Gazas befolkning er trengt inn i Rafah, som ligger på den sørlige enden av stripen, i et område som representerer bare en femtedel av hele enklaven.

"Menneskeheten må seire"

Situasjonen er spesielt alvorlig for gravide, nybakte mødre og nyfødte.

FNs befolkningsfond (UNFPA) advarte om at Al-Helal Al-Emirati Maternity Hospital i Rafah er «overveldet og sliter» med å gi tilstrekkelig omsorg.

Hvis bombene ikke dreper
gravide kvinner, hvis
sykdom, sult
dehydrering og
ikke ta igjen
dem, bare å gi
fødsel kunne

– UNFPA

"Forenklet sagt, hvis bombene ikke dreper gravide kvinner, hvis sykdom, sult og dehydrering ikke innhenter dem, kan det bare å føde," sa FN-byrået, som jobber for trygt morskap.

Ytterligere angrep, advarte UNFPA, vil markere nok en ødeleggende vending i krigen, og tusenvis flere kan dø i volden eller på grunn av mangel på tilgang til mat, vann og kritiske livredningstjenester. 

Menneskeheten må seire, la den til, og gjentok oppfordringen om en umiddelbar humanitær våpenhvile i Gaza og trygg og umiddelbar løslatelse av alle gisler.

"Klokken tikker fort"

FNs uavhengige komité som overvåker implementeringen av Konvensjon om avskaffelse av alle former for diskriminering av kvinner gjentok den oppfordringen.

Den oppfordret Israel til å tillate levering av medisiner og medisinsk personell og humanitær bistand, inkludert de spesielle behovene til kvinner og jenter som seksuelle og reproduktive helsetjenester, og sanitær- og hygieneprodukter.

«Klokken tikker raskt mot hungersnød og et utbrudd av epidemier. Livet og helsen, fysisk og psykisk, til kvinnene og jentene i Gaza er alvorlig kompromittert, sa komiteen, som er sammensatt av eksperter uavhengig av enhver regjering og FN. 

Doner til humanitær svar i Gaza
- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -