15.1 C
Brussel
Søndag 14. april 2024
Human RightsVi ønsker alle et Afghanistan i fred, sier FN-sjef i Doha

Vi ønsker alle et Afghanistan i fred, sier FN-sjef i Doha

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

António Guterres snakket til journalister under et todagers møte med regionale og nasjonale spesialutsendinger for Afghanistan, og sa at det var enighet blant delegatene om hva som må skje, selv om Taliban ikke deltar.

«Vi ønsker et Afghanistan i fred, fred med seg selv og fred med sine naboer og i stand til å påta seg forpliktelsene og de internasjonale forpliktelsene til en suveren stat … i forhold til det internasjonale samfunnet, dets naboer og i forhold til rettighetene til dens egen befolkning ," han sa.

Det var også konsensus om prosessen for å nå dette målet, la han til, og la merke til forslag skissert i en uavhengig gjennomgang om en integrert og sammenhengende tilnærming utført av Feridun Sinirlioğlu, på linje med Sikkerhetsrådet oppløsning 2679.

Viktige bekymringer

Den dekket alle hovedområdene av bekymring, sa Guterres, inkludert å sikre at Afghanistan ikke blir et "arnested" for terroraktivitet og at det har inkluderende institusjoner der alle dets forskjellige grupper føler seg representert i en "virkelig inkluderende" stat.

Gjennomgangen påpeker viktigheten av å opprettholde menneskerettighetene, spesielt for kvinner og jenter, og en anerkjennelse av fremgangen som er gjort i bekjempelse av narkotikaproduksjon og narkotikasmugling.

FN-sjefen understreket også behovet for effektiv humanitær bistand til landet samt langsiktige spørsmål om Afghanistans fremtidige utvikling.

Guterres bemerket videre et pågående samarbeid mellom Afghanistan og nabolandene, slik som handel og infrastrukturutvikling eller bilaterale ordninger for å bekjempe ulovlig narkotikahandel.

FNs generalsekretær António Guterres henvender seg til media i Doha i Qatar.

Sentrale spørsmål

Imidlertid er det et sett med nøkkelspørsmål "der vi sitter fast", la han til.

"På den ene siden, Afghanistan forblir med en regjering som ikke er anerkjent internasjonalt og i mange aspekter ikke integrert i de globale institusjonene og den globale økonomien," sa han.

Og på den annen side er det en felles internasjonal oppfatning av forverrede menneskerettigheter, spesielt for kvinner og jenter.

"Til en viss grad er vi i den slags situasjon som kyllingen eller egget," sa han, og uttalte behovet for å overvinne dødlåsen og lage et felles veikart som tar for seg internasjonale bekymringer og de de facto-myndighetenes bekymringer samtidig.

Uakseptable forutsetninger

Som svar på en korrespondents spørsmål om manglende deltakelse fra Taliban de facto-myndighetene, sa FN-sjefen at gruppen presenterte et sett med betingelser for sin deltakelse «som ikke var akseptable».

"Disse forholdene først og fremst nektet oss retten til å snakke med andre representanter av det afghanske samfunnet og krevde en behandling som, vil jeg si, i stor grad vil ligne på anerkjennelse».

På et annet spørsmål sa Guterres at møtet var veldig nyttig og at diskusjonene var "absolutt nødvendig".

«Selvfølgelig ville det vært bedre om vi også etter møtet ville ha muligheten til å diskutere konklusjonene våre med de facto-myndighetene. Det skjedde ikke i dag; det vil skje i nær fremtid».

Generalsekretær Guterres taler til media i Doha.

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -