17.7 C
Brussel
Lørdag, mai 25, 2024
Redaktørens valg50 eksperter på religiøse minoriteter utforsker i Navarra utfordringer og løsninger for...

50 eksperter på religiøse minoriteter utforsker i Navarra utfordringer og løsninger for religiøse minoriteter i Spania

I løpet av uken studerte og diskuterte de den juridiske situasjonen til religiøse minoriteter i Spania

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

I løpet av uken studerte og diskuterte de den juridiske situasjonen til religiøse minoriteter i Spania

Femti europeiske spesialister innen religiøse minoriteter møtes denne uken i Pamplona på en internasjonal konferanse organisert av det offentlige universitetet i Navarra (UPNA) og dedikert til den juridiske situasjonen til religiøse trossamfunn uten en samarbeidsavtale med staten.

Religiøse minoriteter, offentlig administrasjon og akademia

Representanter for både disse religiøse minoritetene og for administrasjonen og forskere om samvittighetsfrihet fra universiteter i syv land (Spania, Frankrike, Italia, Polen, Portugal, Storbritannia og Romania) analyserte situasjonen fra Onsdag 6. mars, til og med fredag ​​8. mars, i det tidligere klosteret Las Salesas (nå hovedkvarteret til Pamplona-regionen) hovedutfordringene med inkludering av religiøst mangfold i samfunnet, hvor "betydelig lovgivningsmessig diskriminering” ligger til grunn, ifølge Alejandro Torres Gutiérrez, professor ved UPNA og arrangør av denne kongressen, og som er en av prisvinnerne av "Religious Freedom Awards"for 2020.

"Tenk for eksempel på vanskelighetene mange av tilståelsene står overfor uten en samarbeidsavtale med staten når det gjelder tilgang til systemet med skattefordeler og fradrag for donasjoner," sa Professor Alejandro Torres. 'Inntil nå har disse spørsmålene vært forbeholdt religioner med en avtale, selv om en «ad hoc»-reform av lovgivningen om patronage fortsatt er under behandling. Og det er også verdt å merke seg hvor komplisert det kan være for dem å skaffe land å bygge sine templer på, eller egnede steder for begravelser, eller å yte religiøs hjelp til sine troende.».

I Spania etablerte staten først avtaler med Den hellige stol til fordel for den katolske kirke, og signerte deretter avtalene fra 1992 med de da anerkjente religiøse minoritetene Føderasjonen av evangeliske religiøse enheterden Føderasjonen av israelske samfunn i Spania og Den islamske kommisjonen i Spania. I motsetning til disse fire religionene som har signert en avtale med staten, er det de som ikke har det. Og innenfor disse er det forskjeller: noen har fått en erklæring om "dypt rotfestet" (notorio arraigo), som f.eks. Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige (2003) Jehovas kristne vitner (2006), Federation of Buddhist Entities of Spain (2007), ortodokse kirke (2010), og Bahá'í-tro (2023), og andre mangler slik ekstra administrativ anerkjennelse, som f.eks Kirken Scientologyden Ahmadiyya-samfunnet, Taoisme, den Hinduforbundet i Spania og Sikh-tro.

Kongressdeltakere

Kongress om religiøse minoriteter og lovgivende diskriminering

Den internasjonale kongressen med tittelen "Rettslig status for religiøse minoriteter uten en juridisk samarbeidsavtale" samlet i Pamplona, ​​blant andre personligheter, Mercedes Murillo Muñoz, generaldirektør for religionsfriheten Departementet for formannskap, justis og forholdet til Stortingetog Inés Mazarrasa Steinkuhler, Direktør for Stiftelsen pluralisme og sameksistens, blant andre. Også representanter for religiøse minoriteter uten samarbeidsavtale med staten i Spania deltok: den Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, Jehovas vitner, Buddhistforbundet i Spania, de rumensk-ortodokse kirke, de Bahá'í-samfunnet, Ivan Arjona fra Kirken Scientology, Krishna Kripa Das som president Spanias hinduistiske føderasjon, og også til stede var Taoistunionen i Spania.

Konferansen ble finansiert av prorektoratet for forskning I-COMMUNITAS Institutt med professor Sergio García (begge fra UPNA), den Stiftelsen pluralisme og sameksistens og departementet for vitenskap og innovasjon, gjennom prosjektet Legal Status of Religious Denominations without Cooperation Agreement i Spania, hvis hovedforskere er den nevnte Alejandro Torres, professor i konstitusjonell rett, og Óscar Celador Angón, professor i statskirkerett ved Carlos III universitet (Madrid). I tillegg er dette vitenskapelige møtet en del av EUROPIA-prosjektet, som har mottatt økonomisk støtte fra EU og hvorav Spasimir Domaradzki, professor ved Det statsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Warszawa (Polen), er hovedetterforsker.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -