15.2 C
Brussel
Torsdag, mai 30, 2024
EuropaBulgaria og Romania slutter seg til det grensefrie Schengen-området

Bulgaria og Romania slutter seg til det grensefrie Schengen-området

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Etter 13 års venting, Bulgaria og Romania gikk offisielt inn i det enorme Schengen-området med fri bevegelse ved midnatt søndag 31. mars.

Fra den datoen vil kontrollen ved deres indre luft- og sjøgrenser bli opphevet, selv om de ikke vil være i stand til å åpne landgrensene. På veiene vil kontrollene forbli på plass inntil videre, til stor forferdelse for lastebilsjåfører, på grunn av et veto fra Østerrike motivert av frykt for en tilstrømning av asylsøkere.

Til tross for denne delvise tiltredelsen, begrenset til flyplasser og havner, har trinnet sterk symbolverdi. «Dette er en stor suksess for begge land», erklærte presidenten for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, med henvisning til et «historisk» øyeblikk for Schengen-området.

Med Bulgarias og Romanias doble oppføring, har området opprettet i 1985 nå 29 medlemmer: 25 av de 27 europeisk Unionsstater (unntatt Kypros og Irland), samt Sveits, Liechtenstein, Norge og Island.

"Romanias attraktivitet har blitt styrket, og på lang sikt vil dette oppmuntre til en økning i turisme", gledet den rumenske justisministeren Alina Gorghiu, overbevist om at denne standardiseringen vil tiltrekke seg investorer og gagne landets velstand.

Etter denne første fasen bør en ytterligere beslutning tas av Råd å sette en dato for opphevelse av kontrollen ved indre landegrenser.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -