14.9 C
Brussel
Lørdag, mai 25, 2024
Redaktørens valgUtpekte portvakter begynner å overholde Digital Markets Act

Utpekte portvakter begynner å overholde Digital Markets Act

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Per i dag er teknologigigantene Apple, Alphabet, Meta, Amazon, Microsoft og ByteDance, identifisert som gatekeepers av EU-kommisjonen i september 2023, pålagt å overholde alle forpliktelser som er skissert i Digital Markets Act (DMA). DMA, designet for å øke konkurransen og rettferdigheten i digitale markeder i EU, introduserer nye regler for nøkkelplattformtjenester som søkemotorer, nettmarkedsplasser, appbutikker, nettannonsering og meldingstjenester. Disse forskriftene tar sikte på å gi europeiske bedrifter og forbrukere nye rettigheter.

Portvakter har proaktivt testet tiltak for å tilpasse seg DMA før fristen, og bedt om tilbakemelding fra eksterne parter. Med øyeblikkelig virkning må portvoktere demonstrere at de overholder DMA og detaljere trinnene som er tatt i samsvarsrapporter. Disse rapportene, som er tilgjengelige for allmennheten på kommisjonens dedikerte DMA-nettside, krever også at portvakter gir uavhengig reviderte beskrivelser av forbrukerprofileringsteknikker, sammen med ikke-konfidensielle versjoner av rapportene.

Kommisjonen vil omhyggelig gjennomgå samsvarsrapportene for å evaluere effektiviteten til de iverksatte tiltakene for å oppfylle DMAs mål. Denne vurderingen vil vurdere tilbakemeldinger fra interessenter, inkludert innsikt delt under compliance-workshops der portvakter presenterer sine strategier.

Konserndirektør Margrethe Vestager, som har tilsyn med konkurransepolitikken, la vekt på den transformative effekten av DMA på nettmarkedene. Hun fremhevet lovens rolle i å fremme åpenhet og konkurranseevne for små bedrifter, samtidig som den tilbyr forbrukerne rimeligere valg. Vestager uttrykte tillit til DMAs potensial til å omforme digital markedsdynamikk til fordel for alle europeiske deltakere og brukere.

Kommissær Thierry Breton, ansvarlig for det indre markedet, understreket betydningen av i dag som en milepæl for det europeiske digitale landskapet. Breton la vekt på DMAs strenge forpliktelser og håndhevingsmekanismer, inkludert sanksjoner for manglende overholdelse. Han bemerket positive endringer i markedslandskapet, som fremveksten av alternative appbutikker og forbedret brukerkontroll over data, og tilskrev disse endringene til pågående dialoger med portvakter. Breton advarte om strenge straffer, inkludert muligheten for å bryte opp ikke-kompatible selskaper, noe som understreker kommisjonens forpliktelse til å opprettholde DMAs prinsipper.

Implementeringen av DMA representerer et sentralt øyeblikk i reguleringen av digitale markeder, og signaliserer en samlet innsats for å fremme konkurranse, rettferdighet og brukermakt innenfor Europeisk digitalt økosystem.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -