15.2 C
Brussel
Torsdag, mai 30, 2024
NyheterBridges - Eastern European Forum for Dialogue vinner HM Kong Abdullah II...

Bridges – Eastern European Forum for Dialogue vinner HM King Abdullah II World Interfaith Harmony Week-prisen 2024

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

De HM King Abdullah II World Interfaith Harmony Week-prisen for 2024 har blitt tildelt Bridges – Eastern European Forum for Dialogue, basert i Bulgaria, for deres enestående begivenhet med tittelen "Gift of Love: An Interfaith Art Performance Promoting Harmony and Tolerance."

Denne prestisjetunge prisen anerkjenner den eksepsjonelle innsatsen gjort av organisasjoner for å fremme interreligiøs harmoni og forståelse, i tråd med målene for World Interfaith Harmony Week etablert av FN.

432146029 808042958023373 4083221406554134684 n Bridges - Eastern European Forum for Dialogue vinner HM King Abdullah II World Interreligious Harmony Week Prize 2024

World Interfaith Harmony Week (WIHW), foreslått av HM Kong Abdullah II av Jordan på FNs generalforsamling i 2010 og vedtatt enstemmig 20. oktober samme år, utpeker den første uken i februar som et tidspunkt for å fremme dialog og samarbeid mellom ulike trostradisjoner. Royal Aal Al-Bayt Institute for Islamic Thought i Jordan etablerte World Interfaith Harmony Week Prize i 2013 for å hedre begivenheter i løpet av denne uken som best uttrykker dens mål.

I 2024 ble det holdt totalt 1180 arrangementer globalt i forbindelse med FNs World Interreligious Harmony Week, noe som gjenspeiler den utbredte forpliktelsen til å fremme interreligiøs forståelse og samarbeid. Blant disse begivenhetene ble det sendt inn 59 rapporter for vurdering for HM King Abdullah II World Interfaith Harmony Week Prize.

Dommerpanelet, bestående av anerkjente individer som HKH Prins Ghazi bin Muhammad og HB Patriark Theophilus III, evaluerte innleveringene nøye basert på kriterier som fortreffelighet av innsats, samarbeid, innvirkning og overholdelse av prinsippene skissert i FN-resolusjonen som etablerer prisen. De tildelte hovedprisen til Bridges – Eastern European Forum for Dialogue for deres eksepsjonelle bidrag.

Vinnerarrangementet, «Gift of Love», var en fengslende tverrreligiøs kunstforestilling som ble holdt i Plovdivs Bishop's Cathedral 9. februar. Denne begivenheten samlet 56 ungdomsdeltakere fra forskjellige religiøse bakgrunner, inkludert armenske, muslimske, kristne ortodokse, katolske, buddhistiske og hedenske tradisjoner. Under beskyttelse av Hennes Eksellense Ambassadør Andrea Ikić-Böhm og Republikken Østerrikes ambassade viste forestillingen en rekke kunstneriske uttrykk som malerier, danser, musikalske fremføringer og poesi.

Kjernebudskapene som ble formidlet gjennom de kunstneriske mediene inkluderte kjærlighet til Gud, medfølelse for medmennesker, solidaritet med globale samfunn og en ånd av aksept og toleranse overfor individer fra forskjellige trosretninger. Arrangementet eksemplifiserte ånden av enhet og samarbeid som ligger i hjertet av World Interfaith Harmony Week.

Angelina Vladikova, president for Broer-Øst-Europa for dialog, sa etter å ha lært om å vinne førsteprisen, "I løpet av de siste fire årene arrangerte vi kunstforestillinger i anledning WIHW. I fire år søkte vi om Prince Award of Jordan – ikke fordi vi ønsket å vinne prisen, men fordi vi ønsket å vise verden vår forståelse av interreligiøs harmoni. I år var det en stor overraskelse for oss at vi faktisk vant førstepremien. Dette viser for oss at hver dedikasjon og all innsats som vi legger ned i vårt arbeid betyr noe. Vi er takknemlige for alle ungdommene i foreningen vår som gir oss mening til å fortsette å bygge broer på tvers av kulturer og religioner.»

Gjennom deres innovative og virkningsfulle arrangement demonstrerte Bridges – Eastern European Forum for Dialogue en forpliktelse til å fremme meningsfull interreligiøs dialog og fremme harmoni og forståelse på tvers av religiøse og kulturelle skillelinjer. Prestasjonen deres tjener som en inspirasjon og et vitnesbyrd om den transformative kraften til samarbeidsinnsats for å bygge en mer inkluderende og fredelig verden.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -