14.9 C
Brussel
Lørdag, mai 25, 2024
institusjonerforente nasjonerGenève-konferansen lover 630 millioner dollar i livreddende hjelp til Etiopia

Genève-konferansen lover 630 millioner dollar i livreddende hjelp til Etiopia

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Den FN-støttede humanitære responsplanen på 3.24 milliarder dollar for 2024 er bare fem prosent finansiert. 

Konferansen, arrangert av FN sammen med regjeringene i Etiopia og Storbritannia, har som mål å høre forpliktelser som vil øke livreddende bistand til ca. 15.5 millioner mennesker i 2024. En umiddelbar finansiering på 1 milliard dollar er nødvendig for å opprettholde bistanden til neste fem måneder.

Krisen har eskalert på grunn av tilbakevendende sykluser med tørke, flom og konflikt. Matusikkerhet og underernæring forventes å påvirke 10.8 millioner mennesker i den magre sesongen fra juli til september.

En multifaktorkrise

Rundt 4.5 millioner mennesker har blitt fordrevet fra hjemmene sine, noe som vekker bekymring for folkehelse og beskyttelsestjenester. El Niño-fenomenet har forverret tørkeforholdene i det nordlige høylandet, noe som har ført til redusert vanntilgjengelighet, uttørkede beitemarker og reduserte avlinger. 

Underernæringsraten i mange områder, inkludert Afar, Amhara og Tigray, fortsetter å forverres, og fremhever det kritiske behovet for finansiering.

"Konflikter har ødelagt tusenvis av skoler, helseinstitusjoner, vannsystemer og annen samfunnsinfrastruktur. Og det øker vanskeligheten, sa Ramiz Alakbarov, FNs assisterende generalsekretær og humanitær koordinator i Etiopia, og la til at sikkerhet og sikkerhet for humanitære arbeidere er fortsatt et problem i «mange deler av Etiopia». 

Den etiopiske regjeringen har nylig godkjent en ny nasjonal politikk for katastroferisikohåndtering og forpliktet 250 millioner dollar til matstøtte i de kommende månedene. I tillegg har regionale myndigheter og landets private sektor bevilget ytterligere innenlandske ressurser for beredskap.

Styrke i antall

FNs assisterende generalsekretær for humanitære anliggender, Joyce Msuya, avsluttet arrangementet med et amharisk ordtak som oversettes som "når edderkoppnett forenes, kan de binde opp en løve".

"Det tyder på at når folk kommer sammen, som vi har gjort i ettermiddag, kan vi utføre formidable oppgaver og overvinne store utfordringer," la hun til. 

Hun berømmet de 21 kontantløftene ledet av USA som lovet 253 millioner dollar, og Storbritannia med 125 millioner dollar, og sa at det viste "kraften til enhet og kollektiv innsats for å oppnå felles mål" på vegne av det etiopiske folket.

WHO 'kan ikke fortsette' arbeidet uten kontantinnsprøytning

Snakker for Verdens helseorganisasjon (HVEM) Dr. Mike Ryan fortalte på konferansen at et kolerautbrudd nå var i 20-årsalderenth måned med over 41,000 1.1 tilfeller, og malariatilfeller er allerede over XNUMX millioner for året.

Disse utbruddene skjer der millioner av mennesker mangler tilgang til viktige helsetjenester med tørke og flom gjør situasjonen enda verre.

"WHO og våre helsepartnere er på bakken og leverer livreddende helsetjenester", sa han og la til at "uten hastemidler kan vi ikke fortsette

"Så langt i år har vi mottatt bare fire prosent av de 187 millioner dollar som trengs for å holde driften i gang."

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -