13.4 C
Brussel
Mandag, mai 20, 2024
KulturLe pavillon bulgare à la 60e Biennale de Venise : horreur subtil,...

Le pavillon bulgare à la 60e Biennale de Venise: horreur subtile, nostalgi og spenning

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gjesteforfatter
Gjesteforfatter
Gjesteforfatter publiserer artikler fra bidragsytere fra hele verden

Av Biserka Gramatikova

20. april fant den offisielle åpningen av den bulgarske paviljongen ved Veneziabiennalen sted. "Minnet er det som holder oss trygge," sa den bulgarske fungerende kulturministeren under åpningen. I Biennalen med temaet «Foreigners Everywhere» deltok Bulgaria med kunstinstallasjonen «Neighbours», som ifølge utenlandske medier er et must-see på den 60. utgaven av Biennalen.

"Naboer"-prosjektet er en multimedial og interaktiv installasjon – arbeidet til Krasimira Butseva, Julian Shehiryan og Lilia Topuzova. Verket er et resultat av 20 års forskning og kunstnerisk arbeid utført av forfatterne. Kurator er Vasil Vladimirov. Den bulgarske paviljongen gjenskaper et skjult, intimt og noe høytidelig aspekt av Bulgarias sosialistiske fortid. Installasjonen gjenskaper tre rom – en rekonstruksjon av hjemmene til bulgarere som er undertrykt av kommunistiske myndigheter.

I det første rommet møter besøkende lyder og bilder fra leirene i Bleene og Lovech. Arkivmaterialet er ekte vitnesbyrd om tidligere fanger i disse leirene. Det andre rommet er dedikert til personer som har lært å snakke med ikke-verbal kommunikasjon og for hvem reell kommunikasjon er en abstraksjon. I det tredje hvite rommet er rommet til de "hvite flekkene" i bevisstheten - et minne om de tause, fratatt minne eller liv. Den generelle følelsen installasjonen etterlater hos betrakteren er en av subtil skrekk, nostalgi og spenning.

Kurator Vasil Vladimirov fortalte den New Delhi-baserte publikasjonen "Stir World" at dette er historien om noen utenforstående som ikke er anerkjent av samfunnet, hvis håp om påstått gjengjeldelse, for bekreftelse av lidelsen de opplevde, forblir uhørt.

Veneziabiennalen kan sees frem til 24. november. Golden Lion-prisene er allerede delt ut, med Australia og New Zealand-paviljongene hedret.

Krasimira Butseva underviser ved University of the Arts i London. I sin kreative og forskningsmessige praksis arbeider han med temaer som politisk vold, traumatisk hukommelse, offisiell og uoffisiell historie i Øst-Europa. Som fotograf og kunstner har hun vært en del av internasjonale gruppeutstillinger.

Lilia Topuzova er professor i historie ved University of Toronto. Historiker og filmskaper som i sitt arbeid utforsker arrene etter politisk vold og stillhet som en beskyttende reaksjon mot traumer. Han er forfatter og medregissør for dokumentarfilmene The Mosquito Problem and Other Stories (2007) og Saturnia (2012).

Julian Shehiryan er en multimediekunstner, forsker og forfatter som bor i Sofia og New York. Shehiryan skaper stedsspesifikke og romlige multimediainstallasjoner som bruker arkitektoniske rom, objekter og objekter gjennom kunstneriske intervensjoner, video, lyd og eksperimentelle teknologier. I sin vitenskapelige praksis tar han for seg psykoterapiens historie, etterkrigskunsten og transnasjonal historie

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -