10.7 C
Brussel
Tirsdag, mai xnumx, xnumx
internasjonaltEU-domstolen ekskluderte to russiske milliardærer fra sanksjonslisten

EU-domstolen ekskluderte to russiske milliardærer fra sanksjonslisten

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Den 10. april bestemte EU-domstolen å ekskludere de russiske milliardærene Mikhail Fridman og Pyotr Aven fra unionens sanksjonsliste, meldte Reuters.

"EU-domstolen mener at ingen av grunnene gitt i de første kjennelsene er tilstrekkelig underbygget, og inkluderingen av Aven og Friedman på (sanksjons)listen er derfor ikke berettiget," heter det i uttalelsen.

EU sanksjonerte de to russiske oligarkene og hevdet at de i sin rolle som aksjonærer i Alfa Group, et konglomerat som inkluderer en av Russlands hovedbanker, Alfa Bank, ga økonomisk støtte til russiske tjenestemenn som var ansvarlige for angrepet på Ukraina.

Kjennelsen fra den luxembourgske domstolen viser til sanksjoner som ble pålagt Aven og Friedman mellom februar 2022 og mars 2023 på grunn av deres bånd til Russlands president Vladimir Putin og den fullskala invasjonen av Ukraina.

Foto av freestocks.org: https://www.pexels.com/photo/blue-and-yellow-round-star-print-textile-113885/

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -