18.7 C
Brussel
onsdag 29. mai 2024
Human RightsFlyselskaper oppfordret til ikke å legge til rette for asyloverføringer mellom Storbritannia og Rwanda

Flyselskaper oppfordret til ikke å legge til rette for asyloverføringer mellom Storbritannia og Rwanda

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

For to år siden kunngjorde London Migration and Economic Development Partnership (MEDP), nå referert til som Asylpartnerskap mellom Storbritannia og Rwanda, som uttalte at asylsøkere i Storbritannia ville bli sendt til Rwanda før sakene deres kunne behandles.

Det nasjonale rwandiske asylsystemet vil da vurdere deres behov for internasjonal beskyttelse. 

I november 2023 sa Storbritannias høyesterett at politikken var ulovlig på grunn av sikkerhetshensyn i Rwanda. Som svar opprettet Storbritannia og Rwanda det nye lovforslaget, og erklærte Rwanda som et trygt land, blant annet.

Risiko for refoulement 

Storbritannias statsminister Rishi Sunak jobber med å få lovforslaget vedtatt og sa nylig at det første flyet som transporterer asylsøkere er satt til å gå om 10 til 12 uker, rundt juli, ifølge internasjonale medier.

Imidlertid FNs spesialrapportører advarte om det fjerning av asylsøkere til Rwanda, eller andre steder, kan sette flyselskaper og luftfartsmyndigheter i fare for refoulement – tvangsretur av flyktninger eller asylsøkere til et land der de kan bli utsatt for forfølgelse, tortur eller annen alvorlig skade – «som ville krenke retten til å være fri fra tortur eller annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling». 

Ekspertene sa at "selv om avtalen mellom Storbritannia og Rwanda og lovforslaget om sikkerhet i Rwanda godkjennes, kan flyselskaper og luftfartsregulatorer være medskyldige i brudd på internasjonalt beskyttede menneskerettigheter og rettskjennelser ved å legge til rette for fjerning til Rwanda." 

De la til at flyselskaper bør holdes ansvarlige hvis de hjelper til med å fjerne asylsøkere fra Storbritannia.

FN-ekspertene har vært i kontakt med den britiske regjeringen og nasjonale, europeiske og internasjonale luftfartsregulatorer for å minne dem om deres ansvar, inkludert under FN Veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter

FN Human Rights Council utnevner spesialrapportører til å overvåke og rapportere om globale situasjoner og problemer. De tjener i sin individuelle kapasitet, er ikke FN-ansatte, er uavhengige av noen regjering eller organisasjon og blir ikke kompensert for sitt arbeid. 

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -