19.2 C
Brussel
Mandag, mai 20, 2024
institusjonerforente nasjonerHumanitære soldater "danser" for å avverge hungersnød i Gaza

Humanitære soldater "danser" for å avverge hungersnød i Gaza

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Andrea de Domenico snakket via videokonferanse til journalister i New York, og orienterte dem om utviklingen på Gazastripen og Vestbredden.

Han sa at selv om humanitærer ønsker velkommen nylige israelske forpliktelser for å forbedre bistandsfasilitering i Gaza, "vi har å gjøre med denne dansen hvor vi tar ett skritt frem, to skritt bakover; eller to skritt frem og ett skritt bakover, noe som etterlater oss i utgangspunktet på samme punkt”. 

Nordlige oppdrag nektet 

Mellom 6. og 12. april ble 41 prosent av humanitære forespørsler mot nord avslått, sa han. En FN-konvoi også kom under kryssild mens de var i nærheten av et sjekkpunkt i samme periode. 

Selv om humanitære organisasjoner og det internasjonale samfunnet gjør alle mulige anstrengelser for å støtte mennesker inne i Gaza, "realiteten er at det er veldig lite vi kan bringe ... for å takle fordrivelse og håndtere den truende hungersnøden". 

Mr. de Domenico tok for seg de generelle ødeleggelsene i Gaza siden starten av fiendtlighetene etter de brutale Hamas-angrepene mot Israel 7. oktober 2023. 

Alle universiteter ødelagt 

"The det store flertallet av skolene har blitt ødelagt, og det er ikke et eneste universitet som står i Gaza. Det vil ta år å bringe elevene tilbake til skolen, og du kan forestille deg hva som er implikasjonen for det, sa han. 

Konflikten har også sett "virkelig veldig problematiske" militære operasjoner ved sykehus, slik som den nylige to uker lange offensiven som gjorde at Al-Shifa-sykehuset ble "helt ufunksjonelt". FN-team er nå hjelpe familier med å identifisere restene av lik funnet gravlagt i graver i lokalene. 

Han sa at "usikkerhet er en daglig realitet for mennesker i Gaza", hvor familier har blitt fordrevet flere ganger. Tusenvis av palestinere strømmet til kystveien for to dager siden etter rykter om at Israel ville tillate folk å vende tilbake til nord. 

I mellomtiden fortsetter engasjementet med Israel, inkludert for å åpne en grenseovergang til det nordlige Gaza. 

"Vi har sett noen fremgang på det," sa han. "Det er fortsatt noen tester. Det er selvfølgelig veldig følsomt, som du kan forestille deg, fra den israelske offentligheten, og det er også logistiske utfordringer å møte”, på grunn av det store ødeleggelsesnivået i nord.  

Vold på Vestbredden 

Når han vendte seg til Vestbredden, sa han at en ny bølge av vold fra bosettere brøt ut sist fredag ​​etter oppdagelsen av liket av en israelsk gutt som var forsvunnet. 

Samtidige angrep ble utført mot 17 landsbyer og tre palestinere ble drept, og mange flere såret. FN telte 21 hjem fullstendig nedbrent, sammen med 30 biler og landbruksinfrastruktur, og 86 mennesker ble fordrevet

«Det har vært bruk av skarp ammunisjon, og dusinvis av husdyr er drept og hundrevis stjålet. Og israelske styrker i noen tilfeller, og beretninger som vi har samlet på bakken, beskyttet på en eller annen måte angriperne eller i noen tilfeller delta i angrepet," han sa. 

En "bekymrende" situasjon 

Mr. de Domenico sa at utviklingen er "ganske bekymringsfull ... fordi den forankrer en trend som har vært veldig, veldig intens etter oktober."   

Han sa at 781 angrep har skjedd siden den gang, eller mer enn fire per dag, og den nyutnevnte palestinske statsministeren har bedt om internasjonal støtte for å forhindre at situasjonen forverres. 

FN har også regnet med 114 nye barrierer som har blitt reist på Vestbredden siden 7. oktober, inkludert sjekkpunkter, veisperringer og veiporter "som begrenser palestinernes evne til å bevege seg til det punktet at noen av våre kolleger ikke kommer til kontoret nå på flere måneder". 

Restriksjonene har hatt innvirkning på levebrød og har også fordrevet mer enn 200 palestinske husstander, rundt 1,300 mennesker, hovedsakelig hyrdefamilier.  

Frisk appell 

På onsdag, humanitærer vil kunngjøre en flash-oppfordring på 2.8 milliarder dollar for å støtte rundt tre millioner mennesker over Vestbredden og Gaza gjennom slutten av året, med 90 prosent av finansieringen til enklaven. 

 Han sa at den opprinnelige forespørselen var på 4 milliarder dollar, "men med tanke på den begrensede muligheten til å levere og plassen vi har for å gjøre det, har vi virkelig fokusert på høyeste prioritet." 

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -