14.8 C
Brussel
Fredag, mai 24, 2024
MiljøDen internasjonale mor jorddagen 22. april

Den internasjonale mor jorddagen 22. april

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Moder Jord oppfordrer tydeligvis til en oppfordring til handling. Naturen lider. Hav som fylles med plast og blir surere. Ekstrem varme, skogbranner og flom, har rammet millioner av mennesker.

Klima forandringer, menneskeskapte endringer i naturen så vel som forbrytelser som forstyrrer biologisk mangfold, som avskoging, endring av arealbruk, intensivert jordbruk og husdyrproduksjon eller den økende ulovlige dyrehandelen, kan øke hastigheten på ødeleggelsen av planeten.

Dette er den tredje Mor Jord-dagen som feires innenfor FNs tiår om økosystemgjenoppretting. Økosystemer støtter alt liv på jorden. Jo sunnere økosystemene våre er, jo sunnere er planeten – og dens mennesker. Å gjenopprette våre skadede økosystemer vil bidra til å utrydde fattigdom, bekjempe klimaendringer og forhindre masseutryddelse. Men vi vil bare lykkes hvis alle spiller en rolle.

På denne internasjonale mor jord-dagen, la oss minne oss selv – mer enn noen gang – om at vi trenger et skifte til en mer bærekraftig økonomi som fungerer for både mennesker og planeten. La oss fremme harmoni med naturen og jorden. Bli med i den globale bevegelsen for å gjenopprette vår verden!

La oss handle nå

Det er flere, gjennomførbare og effektive alternativer for å redusere klimagassutslipp og tilpasse seg menneskeskapte klimaendringer, og de er tilgjengelige nå, ifølge den siste FNs klimaendringer-rapport støttet av vitenskap. IPCC-rapport

Situasjonsrom for verdens miljø

FNs miljø tilbyr en nettgalleri hvor du kan få tilgang til data klassifisert etter tema og geografisk område som har blitt forvandlet til attraktivt multimediemateriale for å gjøre det mer forståelig for alle brukere.

Visste du dette?

Planeten mister 10 millioner hektar skog hvert år – et område større enn Island.

Et sunt økosystem bidrar til å beskytte oss mot disse sykdommene. Biologisk mangfold gjør det vanskelig for patogener å spre seg raskt.

Det er anslått at rundt én million dyre- og plantearter nå er truet av utryddelse.

Dialoger med naturen

Capture decran 2024 04 22 a 15.58.58 International Mother Earth Day 22. april
Den internasjonale mor jorddagen 22. april 3

For å minnes denne dagen, interaktive dialoger arrangeres årlig i FN. Dessverre vil de ikke finne sted i år, men vi inviterer deg til å lese Dialog mellom filosofen Voltaire og naturen i 18th århundre.

En strategi for økosystemrestaurering

Mangrover er en naturlig barriere mot ekstremvær og er rike på biologisk mangfold.

De FNs tiår om økosystemgjenoppretting gir en flott mulighet til å gjenopplive vår naturlige verden midt i den pågående miljøkrisen. Selv om et tiår kan virke langt, understreker forskere at de neste ti årene er avgjørende for å bekjempe klimaendringer og forhindre tap av utallige arter. Les ti strategiske handlinger innenfor FNs tiår som kan bidra til å bygge en #Generasjonsrestorasjon.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -