15.8 C
Brussel
Tirsdag, mai xnumx, xnumx
Human RightsLa ungdom lede, oppfordrer til ny påvirkningskampanje

La ungdom lede, oppfordrer til ny påvirkningskampanje

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Ettersom kriser fortsetter å utfolde seg, har det vært mangel på samhold blant verdensledere når det gjelder å løse utfordringer for «det kollektive beste», sa Ungdomskontoret i et brev som kickstartet kampanjen. 

Kontoret sier det anser det som viktig å ha ledere og institusjoner som inkluderer unge mennesker i roller der deres stemmer kan bli hørt, eller en felles fremtid kan stå på spill.

"Å sette flere forskjellige perspektiver rundt beslutningsbordet er den eneste måten å sikre at vi ikke fortsetter å gjenta tidligere feil", sa kontoret i deres åpne brev. 

"Ved å forkjempe solidaritet mellom generasjoner og finne innovative løsninger selv under de mest utfordrende omstendigheter, unge mennesker minner oss om at en bedre verden fortsatt er mulig."

Kontoret sier at håp og tillit vil gjenoppbygges og gjenopprettes når betydelig ungdomsengasjement blir normen med støtte fra «dedikerte ressurser overalt i verden».

Fremtidens toppmøte

Som tiden for landemerket Fremtidens toppmøte i september, ved FNs hovedkvarter nærmer seg, utvider ungdomskontoret et åpent brev til unge mennesker over hele verden hvor de kan skrive et budskap til verdens ledere.

Under toppmøtet vil verdens ledere fokusere på å komme til en internasjonal konsensus om å sikre fremtiden og takle den beste løsningen for å gjenvinne banen til FNs 2030 Sustainable Development Goals.

Kontoret håper det vil være en positiv og stor respons fra ungdom rundt om i verden som vil presse ledere som deltar på toppmøtet til "forplikte seg til å endelig gi unge mennesker sin rettmessige plass ved bordet."

Ungdom og FN

FNs generalsekretær António Guterres støtter kampanjens innsats, og sier: «Jeg er absolutt forpliktet til å bringe unge mennesker inn i politiske beslutninger; ikke bare lytte til synspunktene dine, men handle ut fra dem.» 

Bare i fjor, på FNs årlige Økonomisk og sosialt råd (ECOSOC) ungdomsforumGuterres sa at unge mennesker er nøkkelen til å bygge en bedre fremtid, og oppfordret regjeringer til å rådføre seg mer med unge mennesker – og pekte på hans FN-politiske dokument, Vår felles agenda, som krever "inkluderende, nettverksbasert og effektiv multilateralisme for å bedre svare og levere for menneskene og planeten."

FNs assisterende generalsekretær for ungdomssaker, Felipe Paullier, støtter også denne påvirkningskampanjen. Han sa at inkludering av ungdom i beslutningstakende roller på alle nivåer, "er et av de kraftigste verktøyene vi har til rådighet for å møte de pågående konfliktene, økende geopolitiske spenninger og økende usikkerhet som vår verden står overfor i dag.»

ECOSOC 2024 ungdomsforum

Samtaler om denne kampanjen og videre diskusjoner om hvordan skape en bedre morgendag starter på årets tredager ECOSOC Ungdomsforum løper fra 16.-18. april, og involverer et bredt spekter av interessenter, inkludert unge mennesker og seniorpolitikere.

"Vi ser på. Ikke svik oss”, er det overordnede budskapet til regjeringer over hele verden.

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -