20 C
Brussel
Mandag, mai 20, 2024
Redaktørens valgMultilaterale utviklingsbanker utdyper samarbeidet for å levere som et system

Multilaterale utviklingsbanker utdyper samarbeidet for å levere som et system

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Lederne for 10 multilaterale utviklingsbanker (MDBs) kunngjorde i dag felles skritt for å jobbe mer effektivt som et system og øke virkningen og omfanget av arbeidet deres for å takle presserende utviklingsutfordringer.

I en Merknad om synspunkt, skisserte lederne nøkkelleveranser for felles og koordinert handling i 2024 og utover og bygger på fremgangen siden deres Marrakesh uttalelse i 2023, mens institusjonene deres jobber for å akselerere fremgangen mot Sustainable Development Goals (SDG) og for å bedre støtte kunder i å møte regionale og globale utfordringer.

Publisert ved avslutningen av et retrett arrangert av Inter-American Development Bank (IDB), som innehar den roterende lederen av MDB Heads Group, representerer handlingene det styrkede samarbeidet mellom MDBs. Notatet vil også tjene som et verdifullt bidrag for det kommende G20-veikartet for å utvikle MDB-er til et "bedre, større og mer effektivt" system og i andre fora.

MDB-sjefene forpliktet seg til konkrete og handlingsdyktige leveranser på fem kritiske områder:  

1.     Oppskalering av MDBs finansieringskapasitet. MDB-er forventer å generere ytterligere utlånsfrihet i størrelsesorden $300-400 milliarder i løpet av det neste tiåret, med støtte fra aksjonærer og partnere. Handlinger inkluderer: 

  • Tilbyr et mangfoldig sett av innovative finansielle instrumenter til aksjonærer, utviklingspartnere og kapitalmarkeder, inkludert hybridkapital- og risikooverføringsinstrumenter, og fremmer kanalisering av IMFs spesielle trekkrettigheter (SDR) gjennom MDB-er.  
  • Gir mer klarhet om konverterbar kapital som vil hjelpe ratingbyråer til å bedre vurdere verdien av konverterbar kapital.  
  • Fortsetter å implementere og rapportere om G20 Capital Adequacy Framework (CAF) Gjennomgang av anbefalinger og relaterte reformer.  

2.     Styrke felles handling mot klimaendringer. MDB-er øker sitt felles engasjement for klima. Handlinger inkluderer:  

3.     Styrking av samarbeid og medfinansiering på landnivå. MDB-er er engasjert i diskusjoner og støtter landeide og landsledede plattformer for å gjøre det lettere for land å samarbeide med bankene. Handlinger inkluderer:   

  • Vurdere forslag på landsledede og landeide plattformer, mot en felles forståelse og neste skritt, inkludert for noen MDBer for å implementere plattformer.
  • Fortsett å harmonisere anskaffelsespraksis, inkludert ved å stole på hverandres anskaffelsespolicyer for å redusere transaksjonskostnader og øke effektiviteten og bærekraften.   
  • Fremskynde samfinansiering av offentlige prosjekter gjennom den nylig lanserte Samfinansieringsportal

4.     Katalyserende mobilisering av privat sektor. MDB-er er forpliktet til å skalere opp privat sektorfinansiering for utviklingsmål, inkludert ved å følge innovative tilnærminger og finansielle instrumenter. Handlinger inkluderer:  

  • Oppskalering av utlån i lokal valuta og valutasikringsløsninger for å øke private investeringer. MDBer jobber med å identifisere skalerbare tilnærminger. 
  • Utvide typen og oppdelingen av statistikken som MDBer og utviklingsfinansieringsinstitusjoner (DFIer) offentliggjør gjennom Global Emerging Markets Risk Database (GEMs) Konsortium, som støtter investorer til bedre å vurdere investeringsrisiko og -muligheter. 

5.     Forbedre utviklingseffektivitet og effekt. MDB-er ble enige om å øke fokuset på virkningen av arbeidet deres. Handlinger inkluderer:  

  • Øke samarbeidet om felles konsekvensevalueringer, inkludert ved å dele tilnærminger for å overvåke og vurdere virkningen, og forfølge harmoniseringsinitiativer der det er nyttig.  
  • Ta oversikt over nøkkelytelsesindikatorene (KPIer) for natur og biologisk mangfold som for tiden er i bruk, og utforske muligheten for å justere noen indikatorer foran COP30 i 2025.

For mer informasjon, se Merknad om synspunkt.  

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -