14.9 C
Brussel
Lørdag, mai 25, 2024
EuropaFaith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"

Faith and Freedom Summit III, "Å gjøre denne til en bedre verden"

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

Faith and Freedom Summit III NGO-koalisjonen avsluttet sine konferanser som viste virkningen og utfordringene til trosbaserte organisasjoner for å tjene det europeiske samfunnet

I et innbydende og lovende miljø, innenfor murene til Europaparlamentet, ble det holdt et møte sist april 18th hvor nærmere 40 deltakere med hederspersoner fra ulike religiøse bevegelser, journalister, politikere og aktivister aktivt tilstede på den sosiale scenen, var tilstede.

Konferansen, den tredje i en serie som blir nummer fire i Panama neste september, ble arrangert av Faith and Freedom Summit NGO-koalisjon, og ble arrangert i Europaparlamentet av Fransk MEP Maxette Pirbakas, som i tillegg til å ønske deltakerne velkommen, understreket oppmerksomheten Europaparlamentet gir religionens rolle i samfunnet, selv om den ofte har blitt manipulert i spekulative formål.

webP1060319 MEP Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel.

Toppmøtet hadde som mål å utforske den sosiale handlingen til trosbaserte organisasjoner (FBOs) i Europa og deres avgjørende rolle i å bygge et mer motstandsdyktig samfunn. Tross alt spiller FBO-er en betydelig rolle i å håndtere samfunnsutfordringer, fremme sosial samhørighet og forfekte verdiene tro og frihet i Den europeiske union (EU). Deltakerne fikk muligheten til å bruke det som en plattform for å diskutere utfordringene de har, men også mulighetene og effekten som trengs for å gjøre et mer inkluderende og bærekraftig samfunn inne på det gamle kontinentet.

De holdt interessante og lærerike taler der ordene "gjør denne til en bedre verden"Og"praktiserer det vi forkynner” ekko gjennom rommet flere ganger, og viljestyrke var en fellesnevner til det punktet at nye allianser begynte å bli definert på en livlig og samarbeidende scene.

Arrangementet inkluderte katolikker, hinduister fra Shiva-tradisjonen, kristne adventister, muslimer, Scientologists, sikher, Free Mason, etc, og nesten et dusin høyttalere på toppnivå innenfor de forskjellige religionene og tankebevegelsene.

Maxette Pirbakas Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
MEP Maxette Pirbakas på Faith and Freedom Summit III – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel. Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition

Under hennes åpningstale, French MEP Maxette Pirbakas sikte på å fremme dialog og forståelse rundt religionsfrihet i EU. Hun ba om å finne en "mellomvei" mellom den franske modellen for sekularisme og den angelsaksiske tilnærmingen, som bekrefter individuelle identiteter.

Etter den innledende og tankevekkende presentasjonen av MEP Pirbakas, ble rattet på konferansen tatt av Ivan Arjona-Pelado, Scientologysin representant til EU, OSSE og FN, som ble moderator for sesjonen, raskt bro fra én foredragsholder til den neste for å sikre at tidspunktene ville tillate videre diskusjon på slutten.

webP1060344 LAHCEN Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Lahcen Hammouch (CEO BXL-MEDIA) på Faith and Freedom Summit III – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel. Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition

MEP Pirbakas ble fulgt av Lahcen Hammouch, medarrangør og administrerende direktør i Bruxelles Media Group. I en rørende tale understreket Hammouch viktigheten av enhet, i en delt verden, ved å understreke konseptet "å leve sammen." Han oppmuntret enkeltpersoner til å gå forbi skjevheter og negative vurderinger for å fremme interaksjoner og respektfulle uenigheter. Med bakgrunn i å fremme fred, forpliktet Hammouch seg til å bygge bro mellom mennesker med ulike bakgrunner og forsterke stemmene til de marginaliserte. Han kritiserte barrierer satt av land som Frankrike for religiøse minoriteter, og ba om gjensidig anerkjennelse og integrering uten fordommer. Hammouchs bønn om dialog, felles verdier og kollektiv innsats for å opprettholde sameksistens traff mange, og understreket alles rolle i utviklingen mot et mer inkluderende og aksepterende globalt samfunn.

webP1060352 JOAO MARTINS Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Joao Martins, ADRA, på Faith and Freedom Summit III – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel. Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition

Arjona ga så ordet til Joao Martins, Europas regionale direktør for ADRA (Adventistenes utviklings- og hjelpebyrå). Martins, da han diskuterte ADRAs oppdrag over hele Europa, la vekt på troens rolle i å drive deres jakt på rettferdighet. ADRA, en fremtredende trosbasert NGO forankret "i kristne verdier om medfølelse og mot, bruker en unik teologisk tilnærming som integrerer tro med proaktivt engasjement i å ta opp samfunnsmessig urettferdighet gjennom kirkelige partnerskap". NGOen mobiliserer aktivt kirkefrivillige i katastrofehjelp, flyktningstøtte og samfunnsinitiativer, forvandler kirker til krisesentre og tar til orde for saker som tilgang til utdanning. Martins fremhevet ADRAs varige forpliktelse til bibelske prinsipper om rettferdighet, medfølelse og kjærlighet, og viste frem hvordan religiøs overbevisning kan styrke talsmann for sårbare og menneskerettigheter i løpet av tiår, samtidig som han ber om samarbeid med andre trosretninger.

webP1060367 SWAMI 2 Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Bhairavananda Saraswati Swami, på Faith and Freedom Summit III – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel. Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition

Ved å flytte fra kristendom til hinduisme, slo Arjona bro til Bhairavananda Saraswati Swami, president og direktør for Shiva Forum Europa. Swamien, en hinduistisk åndelig leder fra Oudenaarde, Belgia, la vekt på interreligiøs enhet, styrking av ungdom og likestilling i talen sin, og tegnet sammenligninger mellom hinduistisk tro og Scientology praksis. Kjent som Bhairav ​​Ananda, fremhevet han Shivas lære om introspeksjon og åndelig vekst, og tok til orde for personlig utvikling og samarbeid på tvers av trosretninger under kriser. Ved å omfavne felles mann-kvinnelig energi og inspirert av andre tros initiativer, sa han at han ønsket å etablere et inkluderende fellesskap, tilby meditasjonsverksteder og fremme menneskerettigheter.

Så var det turen til Olivia McDuff, en representant, fra Kirken Scientology internasjonalt (CSI), som diskuterte arbeidet utført av trosbaserte organisasjoner og understreket viktigheten av religiøs enhet. McDuff, som fører tilsyn med programmer for Scientology, fremhevet de ubemerkete frivillige og veldedige aktivitetene som gjennomføres av religiøse grupper globalt, og ba om økt fokus på denne innsatsen. Hun viste frem ulike initiativ ledet av Scientologists, slik som rusforebyggende programmer, utdanningskampanjer, katastroferesponsoperasjoner og utdanningsprogrammer om moralske verdier som involverer samarbeid mellom Scientologists og ikke-Scientologists.

webP1060382 Olivia2 Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Olivia McDuff, Church of Scientology International, på Faith and Freedom Summit III – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel. Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition

I sitering Scientology Grunnleggeren L. Ron HubbardMcDuff understreket religionens rolle i samfunnet og tok til orde for å støtte andre trosretninger for å ha en positiv innvirkning på verden. Hun avsluttet oppmuntrende samarbeid mellom trosretninger og fremhevet Scientologysin forpliktelse til å jobbe sammen for kollektiv fremgang og felles humanitære prosjekter.

webP1060400 Ettore Botter2 Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Ettore Botter, Scientology Frivillig minister, på Faith and Freedom Summit III – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel. Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition

Arjona ga så ordet til Ettore Botter, som representerer Scientology Frivillige ministre i Italia, som viste en video av rask respons og virkningsfulle hjelpearbeid fra de frivillige prestene i tider med naturkatastrofer. Botter la vekt på kjerneoppdraget med tjeneste i hjertet av de frivillige prestenes arbeid, og fremhevet deres dedikerte innsats for å gi nødvendig hjelp etter jordskjelv, flom og andre kriser over hele Europa og utenfor. Gjennom kraftige bilder og førstehåndsberetninger beskrev Botter de frivillige prestenes praktiske tilnærming, fra å hjelpe oversett landsbyer i Kroatia til å støtte flomrammede samfunn i Italia og levere humanitær nødhjelp i Ukraina. De knallgule skjortene til de frivillige prestene "har blitt et symbol på håp og hardt arbeid", som legemliggjør deres forpliktelse til å tjene samfunn i nød.

webP1060426 CAP LC Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Thierry Valle, CAP LC, på Faith and Freedom Summit III – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel. Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition

Thierry Valle, president for NGO CAP Samvittighetsfrihet, var neste og opplyste deltakerne med å spore den historiske innvirkningen av trosbaserte organisasjoner og religiøse minoriteter på det europeiske samfunnet. Valle fremhevet de sentrale rollene som disse gruppene spilte fra renessansen til i dag, og understreket deres bidrag til fred, sosial likhet og individuelle rettigheter. Fra den katolske kirkens diplomatiske innsats under renessansen til kvekernes talsmann for fred og rettferdighet på 17-tallet, illustrerte Valle hvordan religiøse bevegelser har forkjempet menneskerettigheter og sosiale rettferdighetssaker. Han bemerket også innflytelsen fra nyere religiøse bevegelser på 20-tallet, som evangeliske kirker og Jesu Kristi kirke av de senere dagers hellige, for å forme samfunnsdiskurs og gå inn for globale spørsmål som miljøforvaltning og fattigdomsbekjempelse. Valles tale understreket troens varige kraft i å fremme fred, rettferdighet og sosial fremgang, og fremhevet den pågående relevansen til trosbaserte organisasjoner når det gjelder å ta tak i moderne utfordringer og forme en mer inkluderende og medfølende fremtid for Europa.

webP1060435 Willy Fautre Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Willy Fautré, HRWF, på Faith and Freedom Summit III – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel. Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition

Willy Fautre, Grunnlegger av Human Rights Without Frontiers, introdusert av Arjona-Pelado i diskusjonen, brakte et unikt perspektiv til konferansen, med fokus på utfordringene religiøse organisasjoner står overfor når deres humanitære innsats blir sett på som et dekke for å proselytisere eller forstyrre status quo i visse regioner. Fautre fordypet seg i kompleksiteten religiøse grupper møter når de utfører veldedig arbeid under banneret til en religiøs enhet. Han fremhevet tilfeller der humanitær hjelp fra religiøse grupper ble misforstått som skjult konverteringstaktikk, noe som førte til fiendtlighet og segregering. Fautre etterlyste en nyansert diskusjon om å gi religiøse organisasjoner frihet til å utføre veldedige aktiviteter uten uberettiget mistanke eller fordommer, og understreket viktigheten av å ivareta religiøse ytringer i det offentlige rom.

webP1060453 Eric Roux Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
(til høyre) Eric Roux, EU ForRB Roundtable, på Faith and Freedom Summit III – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel. Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition

Etter det var det tur til Erik Roux, Medlem av eksekutivkomiteen for United Religions Initiative (URI) (og medformann for EU Brussel ForRB Roundtable), som tok til orde for økt samarbeid mellom trosgrupper gjennom URIs interreligiøse koalisjon.

Roux fremhevet URIs rolle som en internasjonal organisasjon som fremmer interreligiøst samarbeid og samfunnsforbedring, og understreket viktigheten av å jobbe sammen på tvers av ulike religiøse og spirituelle tradisjoner. Roux sin lidenskapelige bønn understreket samarbeid som nøkkelen til å bekjempe religiøs ekstremisme og fremme løsninger på globale konflikter, og posisjonerte URI som en plattform for å forsterke det virkningsfulle arbeidet til ulike trossamfunn.

webP1060483 Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
(til venstre) Philippe Liénard, forfatter og advokat, på Faith and Freedom Summit III – 18. april 2024 i Europaparlamentet i Brussel. Fotokreditt: Faith and Freedom Summit NGO Coalition

Som den siste foredragsholderen før diskusjonen og avslutningen av verten for arrangementet, lyttet deltakerne til Dr. Philippe Liénard, en advokat, tidligere dommer, forfatter og fremtredende skikkelse i Frimureri på europeisk nivå, som delte innsikt i den flere hundre år gamle organisasjonen under sin tale på konferansen. Liénard uttrykte takknemlighet for arrangementets organisering og fremhevet frimureriet som en mangfoldig enhet, med 95% som fulgte teistisk tro under United Grand Lodge of England og 5% omfavnet liberale prinsipper som åpner for varierende tro. Han la vekt på frimureriet som en plattform for fri tanke og moralsk forbedring, og fremmet dyder som visdom og toleranse til fordel for menneskeheten. Liénard understreket frimureriets kjerneverdier om respekt for alle religioner og filosofier, og understreket viktigheten av ærlighet, tankefrihet og god karakter for medlemskap. Han ba om bygging av broer mellom forskjellige samfunn og filosofier, i samsvar med frimureriets etos om åpenhet og tjeneste for andre.

Andre som deltok på toppmøtet og ga uttrykk for sine synspunkter var jurist og forfatter Marianne Bruck, Khadija Chentouf fra Kaizen Life ASBL, Raiza Maduro fra HWPL, Prof. Dr. Liviu Olteanu, Refka Elech fra Peacefully Connected, Patricia Haveman fra MundoYoUnido og andre.

MEP Maxette Pirbakas uttrykte takknemlighet til deltakere fra ulike land på konferansen, og understreket viktigheten av å lære av hverandres religiøse perspektiver. Pirbakas, som identifiserer seg som både hindu og kristen, reiste bekymringer for politiseringen av religion i Europaparlamentet, og bemerket et skifte mot å fokusere på religiøse og immigrasjonsspørsmål. Hun ba om forståelse og samarbeid mellom ulike trosretninger, og fremhevet behovet for å bekjempe stereotypier og fremme enhet. Pirbakas understreket betydningen av å dele erfaringer og organisere seminarer for å fremme dialog og gjensidig respekt, og talte for et mer inkluderende og harmonisk samfunn. Til tross for utfordringer som kvinnelig politiker, er Pirbakas fortsatt forpliktet til å gå inn for menneskerettigheter og fredelig sameksistens.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -