13.5 C
Brussel
Lørdag, mai 25, 2024
EuropaTrosbaserte organisasjoner gjør verden bedre gjennom sosialt og humanitært arbeid

Trosbaserte organisasjoner gjør verden bedre gjennom sosialt og humanitært arbeid

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, tidligere chargé de mission ved kabinettet til det belgiske utdanningsdepartementet og ved det belgiske parlamentet. Han er direktør for Human Rights Without Frontiers (HRWF), en NGO med base i Brussel som han grunnla i desember 1988. Hans organisasjon forsvarer menneskerettigheter generelt med et spesielt fokus på etniske og religiøse minoriteter, ytringsfrihet, kvinners rettigheter og LHBT-personer. HRWF er uavhengig av enhver politisk bevegelse og enhver religion. Fautré har utført faktaoppdrag om menneskerettigheter i mer enn 25 land, inkludert i farlige regioner som i Irak, i det sandinistiske Nicaragua eller i maoistiske territorier i Nepal. Han er foreleser ved universiteter innen menneskerettigheter. Han har publisert mange artikler i universitetstidsskrifter om forholdet mellom stat og religioner. Han er medlem av Presseklubben i Brussel. Han er menneskerettighetsforkjemper i FN, Europaparlamentet og OSSE.

En konferanse i Europaparlamentet for å gjøre verden bedre

De sosiale og humanitære aktivitetene til religiøse minoritets- eller livssynsorganisasjoner i EU er nyttige for europeiske borgere og samfunn, men blir for ofte ignorert av politiske ledere og medier.

Willy Fautre Trosbaserte organisasjoner som gjør verden bedre gjennom sosialt og humanitært arbeid

Dette var budskapet sendt av et bredt spekter av foredragsholdere med ulike religiøse og trosmessige bakgrunner Tro og frihet toppmøte III arrangert i Europaparlamentet i Brussel 18. april.

Arbeidet til disse minoritetsorganisasjonene med deres bevissthet om klimaendringer eller anti-narkotikakampanjer, deres hjelpeprogrammer til flyktninger og hjemløse, på steder med jordskjelv og andre naturkatastrofer, fortjener å bli fremhevet, anerkjent og kjent for å unnslippe usynlighet og noen ganger ubegrunnet stigmatisering.

I rammen av denne konferansen brukte jeg debatttiden til å dele noen synspunkter og refleksjoner fra et menneskerettighetsperspektiv som jeg oppsummerer på en strukturert måte heretter.

Sosiale og humanitære aktiviteter til religiøse eller trosorganisasjoner ignorert og stilnet

De tallrike presentasjonene fra talspersoner for religiøse og filosofiske minoritetsorganisasjoner som beriket denne konferansen, fremhevet betydningen og virkningen av deres humanitære, veldedige, pedagogiske og sosiale aktiviteter for å gjøre verden til et bedre sted å leve. De har også vist at de er nyttige for statene i Den europeiske union som ikke kan løse alle sosiale problemer alene uten bidraget fra denne delen av sivilsamfunnet.

Imidlertid er det praktisk talt ingen spor av deres aktiviteter i media. Vi kan lure på de underliggende årsakene til denne situasjonen. Sosialt arbeid er en form for offentlig og synlig uttrykk for disse organisasjonene. Å uttrykke sin personlige tro gjennom bidrag til disse aktivitetene plager ingen. Men å gjøre det i en religiøs enhets navn, blir noen ganger oppfattet av sekulære bevegelser og deres politiske reléer som konkurransedyktige med deres filosofiske overbevisninger og som en potensiell fare for tilbakevending av innflytelsen fra historiske kirker som i århundrer har diktert deres lov til statene. og deres suverene. Mediene er også gjennomsyret av denne kulturen av sekularisering og nøytralitet.

I skyggen av denne mistilliten blir religiøse eller filosofiske minoriteter mistenkt av de samme aktørene, men også av dominerende kirker, for å bruke deres sosiale og humanitære aktiviteter som et verktøy for offentlig selvpromotering og for å tiltrekke seg nye medlemmer. Sist, men ikke minst, har noen minoriteter befunnet seg i mer enn 25 år på svartelister over såkalte skadelige og uønskede «kulter» som ble utarbeidet og godkjent av en rekke EU-stater og spredt i media. I folkeretten eksisterer imidlertid ikke begrepet "kult". Videre bør den katolske kirke huske at den berømte Moder Teresa i India, til tross for sin Nobels fredspris, ble anklaget for å ville konvertere de urørlige, og andre, til kristendommen på sine katolske sykehus og utdanningsinstitusjoner.

Det som er snakk om her er ytringsfriheten til religiøse eller filosofiske minoritetsgrupper som kollektive og synlige enheter, som ikke skjuler sin identitet i det offentlige rom.

Disse trosbaserte organisasjonene blir sett på som "uønskede" i visse europeiske land og ansett som en trussel mot den etablerte orden og retttenkning. Reaksjonen er da i politiske kretser og i media å tie om deres konstruktive sosiale og humanitære aktiviteter som om de aldri hadde eksistert. Eller, gjennom aktivisme som er fiendtlig innstilt til disse bevegelsene, blir de presentert i et fullstendig negativt lys, som "det er unødig proselytisme", "det er å rekruttere nye medlemmer blant ofrene", etc.

Mot mer inkluderende samfunn i EU

Dobbeltmoral må fundamentalt unngås i politisk og mediebehandling av sivilsamfunnsaktører for å unngå skadelig spenning og fiendtlighet mellom sosiale grupper. Segregering som fører til fragmentering av samfunnet og separatisme avler hat og hatforbrytelser. Inkludering bringer respekt, solidaritet og sosial fred.

Dekning av sosiale, veldedige, pedagogiske og humanitære aktiviteter til religiøse og filosofiske grupper må være rettferdig. Rettferdighet må skje, til sin virkelige verdi og uten fordommer, mot alle som bidrar til velferden til innbyggerne i Den europeiske union.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -