13.8 C
Brussel
Søndag, mai 19, 2024
Vitenskap og teknologiArkeologiVillaen der keiser Augustus døde gravd ut

Villaen der keiser Augustus døde gravd ut

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Forskere fra University of Tokyo har oppdaget en nesten 2,000 år gammel bygning blant gamle romerske ruiner begravd i vulkansk aske i Sør-Italia. Forskere tror det kan ha vært en villa eid av den første romerske keiseren Augustus (63 f.Kr. – 14 e.Kr.).

Teamet ledet av Mariko Muramatsu, professor i italienske studier, begynte å grave ut ruinene av Somma Vesuviana på nordsiden av Vesuv i Campania-regionen i 2002, skriver Arkeonews.

I følge eldgamle beretninger døde Augustus i villaen sin nordøst for Vesuv, og et minnesmerke ble deretter bygget der for å minnes hans prestasjoner. Men den nøyaktige plasseringen av denne villaen forble et mysterium. Forskere fra University of Tokyo har oppdaget en del av en struktur som ble brukt som lager. Dusinvis av amforaer var stilt opp mot en av veggene i bygningen. I tillegg ble ruinene av en ovn brukt til oppvarming oppdaget. En del av veggen har kollapset og spredte eldgamle fliser utover gulvet.

Karbondatering av ovnen har slått fast at de fleste prøvene er fra rundt det første århundre. Ifølge forskerne ble ikke ovnen lenger brukt etter det. Det er en mulighet for at bygningen var keiserens villa da den hadde eget bad, sier forskere. Den vulkanske pimpsteinen som dekker ruinene ble funnet å stamme fra en pyroklastisk strøm av lava, stein og varme gasser fra utbruddet av Vesuv i 79 e.Kr., ifølge en kjemisk sammensetningsanalyse utført av teamet. Pompeii i den sørlige skråningen av fjellet ble fullstendig ødelagt av det samme utbruddet.

"Vi har endelig nådd dette stadiet etter 20 år," sa Masanori Aoyagi, professor emeritus i vestlig klassisk arkeologi ved Universitetet i Tokyo, som var den første lederen av forskerteamet som begynte å utgrave stedet i 2002. "Dette er en stor utvikling som vil hjelpe oss å fastslå skadene på nordsiden av Vesuv og få et bedre helhetsbilde av utbruddet i 79 e.Kr.

Illustrasjonsfoto: Panorama di Somma Vesuviana

Merk: Somma Vesuviana nær ruinene av Herculaneum er en by og felles i Metropolitan City of Napoli, Campania, Sør-Italia. Dette området ble satt inn på listen over UNESCOs verdensarvliste sammen med ruinene av Pompeii og Oplonti siden 1997, og ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1709. Fra det øyeblikket begynte utgravninger og brakte frem i lyset en betydelig del av det gamle Herculaneum, en by gravlagt ved utbruddet i 79 e.Kr. Laharene og de pyroklastiske strømmene av materiale, som med sin høye temperatur har karbonisert alle de organiske materialene som tre, stoffer, mat, har faktisk tillatt å rekonstruere datidens liv. Blant annet er Villa dei Pisoni veldig kjent. Bedre kjent som Villa dei Papiri, ble den brakt frem i lyset med den moderne utgravningen på 90-tallet, hvor det ble funnet papyrus som bevarer tekstene til greske filologer i Herculaneum. Offesiell nettside: http://ercolano.beniculturali.it/

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -