18.3 C
Brussel
Fredag, juni 14, 2024
institusjonerforente nasjonerFN og partnere sender en presserende appell om finansiering for Jemen

FN og partnere sender en presserende appell om finansiering for Jemen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Ni år med krig har gjort at over halvparten av befolkningen – 18.2 millioner mennesker, hovedsakelig kvinner og barn – har behov for bistand og beskyttelsestjenester.

Den humanitære responsen i Jemen er blant de største i verden, men en plan på 2.7 milliarder dollar for landet har mottatt bare 435 millioner dollar til dags dato.

Livreddende hjelpemiddel i fare 

"Underfinansiering utgjør en utfordring for kontinuiteten i humanitær programmering, forårsaker forsinkelser, reduksjoner og suspensjoner av livreddende hjelp programmer," sa partnerne. 

Rundt 190 humanitære organisasjoner utstedte uttalelse på tampen av en stor konferanse om Jemen, kjent som det sjette senioroffisieltmøtet, som skal holdes i Brussel, som de sa vil være "et kritisk øyeblikk for å stimulere til støtte og kollektiv handling for å møte den forverrede krisen".

Jemenittiske regjeringsstyrker, støttet av en Saudi-ledet koalisjon, har kjempet mot Houthi-opprørere som har store deler av landet, siden 2014. Krigen i Gaza har forsterket situasjonen ytterligere, ettersom houthiene har angrepet skip i Rødehavet, noe som har påvirket global maritim handel.

'ved et veiskille' 

"I dag står Jemen ved et veiskille," sa partnerne. De bemerket det De humanitære forholdene ble litt bedre etter den FN-meglerne våpenhvilen i april 2022 og dens de facto fortsettelse, slik at de kan bevege seg mot motstandsbyggende programmering, fremme bærekraftige løsninger ved å adressere behovsdriverne.

"Vi kan imidlertid ikke ignorere de betydelige humanitære behovene som gjenstår og det kan ikke løses uten tilstrekkelig finansiering til å svare, ”La de til.

Humanitære behov fortsetter å være drevet av økonomisk nedgang, forverrede offentlige tjenester og infrastruktur, fordrivelse og klimarelaterte katastrofer.

Utelatelse ville være "katastrofale" 

Andre trusler inkluderer økende matusikkerhet, som risikerer å øke underernæringsraten, spesielt blant gravide og ammende kvinner, eldre mennesker og barn, samt spredning av kolera i den nåværende regntiden. 

"Brudd på internasjonal humanitær lov og internasjonal menneskerettighetslov fortsetter, og tilstedeværelsen av eksplosive rester av krig resulterer i død, skade og forflytning, begrenser tilgangen til jordbruksland og gjenbosetting og hindrer gjenoppbyggings- og utviklingsarbeid etter konflikten," la de til.

Partnerne understreket deres forpliktelse til å fortsette å forbedre kvaliteten på humanitær bistand og maksimere effekten og å utvide samarbeidet og fremme mer jemenittisk lederskap i responsen. 

"For å gjøre det, kreves imidlertid humanitære partneres vedvarende støtte," sa de, og advarte om at "uhandling ville få katastrofale konsekvenser for livene til jemenittiske kvinner, barn og menn." 

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -