16.8 C
Brussel
Fredag, juni 21, 2024
Redaktørens valgEt russisk Jehovas vitne ble dømt til 8 års fengsel 

Et russisk Jehovas vitne ble dømt til 8 års fengsel 

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, tidligere chargé de mission ved kabinettet til det belgiske utdanningsdepartementet og ved det belgiske parlamentet. Han er direktør for Human Rights Without Frontiers (HRWF), en NGO med base i Brussel som han grunnla i desember 1988. Hans organisasjon forsvarer menneskerettigheter generelt med et spesielt fokus på etniske og religiøse minoriteter, ytringsfrihet, kvinners rettigheter og LHBT-personer. HRWF er uavhengig av enhver politisk bevegelse og enhver religion. Fautré har utført faktaoppdrag om menneskerettigheter i mer enn 25 land, inkludert i farlige regioner som i Irak, i det sandinistiske Nicaragua eller i maoistiske territorier i Nepal. Han er foreleser ved universiteter innen menneskerettigheter. Han har publisert mange artikler i universitetstidsskrifter om forholdet mellom stat og religioner. Han er medlem av Presseklubben i Brussel. Han er menneskerettighetsforkjemper i FN, Europaparlamentet og OSSE.

Den 16. mai 2024 bekreftet Samara regionale domstol dommen til Jehovas vitne Alexander Chagan til 8 års fengsel i henhold til del 1 av art. 282.2 Straffeloven (organisering av virksomheten til en ekstremistisk organisasjon). 

Den 29. februar 2024 dømte Central District Court of Togliatti Chagan til åtte år i en straffekoloni. I tillegg til hovedstraffen ble Chagan tildelt et år med frihetsbegrensning og tre års forbud mot å delta i aktiviteter knyttet til religiøse organisasjoner.

Til sammenligning 

  • I henhold til artikkel 111 del 1 i den russiske føderasjonens straffelov, har grov kroppsskade maksimalt 8 års fengsel.  
  • I henhold til artikkel 126 del 1 i straffeloven fører kidnapping til inntil 5 års fengsel. 
  • I henhold til artikkel 131 del 1 i straffeloven er voldtekt straffbart med 3 til 6 års fengsel.

Straffesaken mot Jehovas vitne ble startet 14. september 2022 – etterforskningen ble utført av den sentrale interdistriktsundersøkelsesavdelingen i Togliatti i den russiske etterforskningskomiteen i Samara-regionen. I følge etterforskningen var den troende involvert i å «involvere borgere i den forbudte ekstremistorganisasjonen «Advernal Center of Jehovas Witnesses in Russia». 21. september samme år ble leiligheten hans, så vel som Vladimir Zubkovs, ransaket. Senere ble Chagan tildelt et forebyggende tiltak i form av en reiser forby. I juli 2023 ble saken brakt inn for retten. Etter at dommen ble forkynt, ble han varetektsfengslet i rettssalen. 

Anklagen fra Jehovas vitner om å ha deltatt i en ekstremistisk organisasjons aktiviteter skyldes at Russlands høyesterett i april 2017 vedtok å anerkjenne Ledelsessenteret for Jehovas vitner i Russland og deres 395 lokale religiøse organisasjoner som ekstremistiske. Denne avgjørelsen, som førte til masseforfølgelse av troende i henhold til art. 282.2 i straffeloven, hadde ingen hjemmel, og kan tolkes som en manifestasjon av religiøs diskriminering.  

I juni 2022 utstedte EMK en kjennelse på klagen fra Jehovas vitner, der den anerkjente at forbudet mot deres organisasjon, nedleggelse av alle deres lokale foreninger og rettsforfølgelse av deres troende medlemmer var i strid med konvensjonen for beskyttelse av menneskerettigheter og grunnleggende friheter.  

EMK krevde avsluttet straffesaker etter art. 282.2 i straffeloven mot Jehovas vitner og løslatelse av deres medlemmer i varetekt. 

Kilder 

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -