14.7 C
Brussel
Onsdag, juni 12, 2024
EuropaAvslutt EUs «medvirkning» i organmisbruk i Kina, sier rettighetsgrupper

Avslutt EUs «medvirkning» i organmisbruk i Kina, sier rettighetsgrupper

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

I et åpent brev til EUs (EU) Høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhet, menneskerettighetsorganisasjoner har oppfordret Josep Borrell til å "beskytte EU-borgere og -institusjoner fra medvirkning" i Kinas statssanksjonerte praksis med tvungen organhøsting.

Initiert av den internasjonale koalisjonen for å avslutte transplantasjonsmisbruk i Kina (ETAC) og støttet av mer enn et dusin globale menneskerettighetsorganisasjoner, ble den felles korrespondansen skrevet som svar på kunngjøringen av nye forskrifter i Kina angående organdonasjon og transplantasjon.

Det var optimisme om atForskrift om donasjon og transplantasjon av menneskelige organer', gjeldende 1. maist, ville føre til justering av Kinas nasjonale lover og praksis med internasjonale medisinske og etiske standarder.

Men menneskerettighetseksperter har siden fordømt de nye tiltakene som grovt utilstrekkelige. I følge forkjempere mangler "forskriften nødvendige åpenhetstiltak" med hensyn til organisering, og "unnlater å innlemme Verdens helseorganisasjons (WHO) veiledende prinsipper for menneskelig celle-, vev- og organtransplantasjon i rammeverket."

Dette har ført til et system som "mangler ansvarlighet og nekter rettferdighet til ofre for tvungen organhøsting."

Med tanke på troverdig rapporter av tvungen organhøsting som fortsetter i Kina, og ingen beviser som tyder på at tvungen organhøsting har opphørt, advarer underskriverne til brevet om at pågående EU-institusjonell støtte til enheter som er engasjert i organtransplantasjon og -forskning i Kina, gjør EU-institusjoner og fagpersoner "medskyldige i å hjelpe og hjelpe" tvungen organhøsting.'[1]

Gitt utsiktene til at EU-borgere reiser til Kina for transplantasjoner ved bruk av ulovlig høstede organer ustraffet, oppfordrer brevet også til innføring av "obligatorisk rapportering av transplantasjonsturisme utenfor EU av helsepersonell og institusjoner for å beskytte EU-borgere og -institusjoner fra medvirkning til misbruk i utlandet.'

I tillegg til å oppfordre kinesiske kolleger til å innføre større åpenhet og tilgang i tråd med WHOs retningslinjer, ble EUs utenrikspolitiske sjef også presset til å holde Kina ansvarlig for «historisk urettferdighet ved tvungen organhøsting mot forfulgte minoriteter».

Forskere anslag at siden tidlig på 2000-tallet har det vært mellom 60,000 100,000 og XNUMX XNUMX transplantasjoner hvert år i Kina.

Falun Gong utøvere, som blir drept når organene fjernes, antas å være hovedkilde av tilbud. Siden 2017 har uigurene, en turkisk etnisk gruppe basert i Kinas nordvestlige region Xinjiang, også vært ofre for tvungen organhøsting.

Bakgrunn

I over to tiår har Kina blitt anklaget for å straffeforfølge en statsstøttet kampanje for tvungen organhøsting ved bruk av samvittighetsfanger, spesielt medlemmer av Falun Gong, en buddhistisk åndelig praksis.

I 2019, den Kina Tribunal, ledet av Sir Geoffrey Nice KC, hovedaktor for den tidligere serbiske krigsforbryteren Slobodan Milošević ved International Criminal Tribunal for det tidligere Jugoslavia, gjennomførte en uavhengig juridisk analyse av alle tilgjengelige bevis.  

Henvendelsen konkluderte at "tvangsinnhøsting av organer har blitt begått i årevis over hele Kina i betydelig skala, og at Falun Gong-utøvere har vært en – og sannsynligvis den viktigste – kilden til organforsyning."

I januar vedtok EU-parlamentet a oppløsning oppfordrer det kinesiske kommunistpartiet (KKP) til å avslutte sin forfølgelse av Falun Gong-utøvere. Forslaget ba også EU og medlemslandene om å innføre diplomatiske og økonomiske sanksjoner mot enheter og enkeltpersoner som ble funnet ansvarlige.

Susie Hughes, Administrerende direktør for International Coalition to End Transplant Abuse in China (ETAC), sa:

«I tråd med sitt menneskerettighetsansvar, må EU snarest undersøke initiativer – støttet av institusjonell finansiering – som er engasjert med Kinas transplantasjonssektor for potensielle brudd på folkeretten.

«Samtidig må EU og dets medlemsland konfrontere økende tilfeller av transplantasjonsmisbruk som involverer EU-borgere. EU må innføre obligatoriske rapporteringskrav om herkomst av organer som er hentet i utlandet for å sikre samsvar med internasjonal lov og etiske standarder.

«Unlatelse av å handle risikerer at EU, dets institusjoner eller borgere blir medskyldige i grove overgrep mot menneskeliv og i begåelsen av forbrytelser mot menneskeheten.»

Thierry Valle, president for koordinering av foreninger og enkeltpersoner for samvittighetsfrihet (CAP Freedom of Conscience), kommenterte:

«I lys av forordningens fortsatte manglende overholdelse av internasjonal lov og standarder for åpenhet angående organdonasjon og transplantasjon, og uten bevis for at praksisen med tvungen organhøsting er avsluttet i Kina, må det kinesiske kommunistpartiet (KKP) endelig møte kritikk for dens systemiske brutalitet.

«Det er på høy tid at EU bruker de verktøyene den har til rådighet, inkludert EUs globale menneskerettighetssanksjonsregime, for å avskrekke ytterligere brudd på menneskerettighetene og søke oppreisning for ofre ved å innføre sanksjoner mot KKP-tjenestemenn som er skyldige i grove overgrep.»

Les hele brevet: https://europeantimes.news/wp-content/uploads/2024/05/Open-Letter-of-Concern_.pdf

Om den internasjonale koalisjonen for å avslutte transplantasjonsmisbruk i Kina (ETAC)

Den internasjonale koalisjonen for å avslutte transplantasjonsmisbruk i Kina (ETAC) er en koalisjon av advokater, akademikere, etikere, medisinske fagfolk, forskere og menneskerettighetsforkjempere dedikert til å få slutt på tvungen organhøsting i Kina.

ETAC er en uavhengig, partipolitisk organisasjon. Vi er ikke på linje med noe politisk parti, religiøs eller åndelig gruppe, regjering eller noen annen nasjonal eller internasjonal institusjon. Våre medlemmer har en rekke bakgrunner, trossystemer, religioner og etnisiteter. Vi deler en felles forpliktelse til å støtte menneskerettigheter og få slutt på redselen med tvungen organhøsting.

Kontakt: [email protected]

Om Kina-tribunalet 

China Tribunal, en folkedomstol for tvungen organhøsting fra samvittighetsfanger i Kina, ledet av Sir Geoffrey Nice KC, gjennomførte en uavhengig juridisk analyse av påstandene og alle tilgjengelige bevis.

Etter 12 måneders etterforskning konkluderte tribunalet enstemmig og "utover rimelig tvil" at tvungen organhøsting fra samvittighetsfanger har vært en statlig sanksjonert, systematisk, utbredt praksis i Kina som har krevd livet til et betydelig antall ofre og at det fortsetter i dag.

For mer informasjon, vennligst besøk: www.chinatribunal.com.


[1] Vi legger merke til Europarådets konvensjon mot handel med menneskelige organer og dens ratifisering av i det minste noen EU-medlemsstater, samt deres gjennomføringslovgivning. Vi bemerker videre at flere EU-medlemsstater har statsborgerskapsjurisdiksjon, noe som betyr at deres lokale lover mot tvungen organhøsting gjelder for deres statsborgere i utlandet.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -