8.1 C
Brussel
Torsdag juni 13, 2024
Human RightsDyp bekymring over "umenneskelig" internering av Gazas innbyggere av israelske myndigheter

Dyp bekymring over "umenneskelig" internering av Gazas innbyggere av israelske myndigheter

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

I en ny rapport om situasjonen i Gaza i mai 2024, siterte forfatterne vitnesbyrd «fra medisinere og varslere» om at skadde fanger har blitt holdt på et feltsykehus med «lenkede hender og føtter og bind for øynene 24/7 til sengene sine».

Gisselfrykt

I tillegg, fra 19. mai, er 128 av de 253 personene som ble tatt til fange under Hamas-ledede terrorangrep i Sør-Israel 7. oktober fortsatt i Gaza, sa rapportens forfattere, og understreket at gisler er et "alvorlig brudd på Genève". Konvensjoner og en krigsforbrytelse». Mer enn 35 av gislene er erklært døde, og de som fortsatt er i live står sannsynligvis overfor «de verste forhold», med beretninger fra de løslatte som indikerer «flere rapporter om seksuelle overgrep i fangenskap». 

Ørkenleir

Tilbake til de palestinske fangene, indikerte vitnesbyrd at fanger er det «matet gjennom et sugerør, med flere tilfeller av internerte som har fått amputert lemmer på grunn av langvarig lenking", ifølge oppdateringen fra Global beskyttelsesklynge, som samler FN-organisasjoner og andre internasjonale og ikke-statlige organisasjoner.

It gjenspeiler tidligere bekymringer om påstått mishandling av internerte fra FNs menneskerettighetskontor, OHCHR og uavhengige rettighetseksperter. Den israelske hæren har tidligere benektet disse påstandene.

Minst 27 internerte fra Gaza døde sannsynligvis mens de var varetektsfengslet ved en israelsk militærbase, inkludert i Sde Teiman i Israels Negev-ørken, antas det, mens "minst fire" andre fra enklaven døde i Israel Prison Service (IPS) fasiliteter, enten fordi av påstått juling eller mangel på medisinsk hjelp.

Med bind for øynene og håndjern

«Enten de er internert ved IPS eller hæranlegg, rapporteres det at fanger står overfor ekstremt tøffe forhold ved internering, inkludert overbefolkning og noen holdt tilbake i burlignende anlegg, konstant bind for øynene og påsatt håndjern, manglende tilgang til toalett, eksponering for elementene, tilførsel av mat og vann i mengder som knapt er tilstrekkelige til å overleve».

Kvinner og barn er blant dem som holdes under "masseintertentioner" utført av den israelske forsvarsstyrken, fastholdt rapporten, og la til at mange familier "ikke har informasjon om sine kjære", mens Israel "unnlater eller nekter å gi informasjon om oppholdsstedet eller skjebnen til mange av de internerte ... Gutter 14+ blir vanligvis arrestert sammen med voksne menn. Yngre barn blir varetektsfengslet sammen med kvinner og eldre familiemedlemmer, vanligvis i kortere tid.»

Massearrestasjoner

Den israelske hæren hevdet nylig å ha internert 2,300 palestinere fra Gaza under bakkeoperasjoner i Gaza, sa rapportens forfattere, og la til at det sanne tallet sannsynligvis var mye høyere. 

I slutten av april ble rundt 865 fanger holdt som "ulovlige stridende", en kategori ukjent under internasjonal lov. «Tallige» ytterligere urovekkende vitnesbyrd indikerer at fanger blir utsatt for «tvungen nakenhet, seksuell trakassering, trusler om voldtekt, samt tortur gjennom grov juling, hundeangrep, stripesøk, vannbrett og nekting av mat, søvn og tilgang til bad, blant andre grusomme praksiser». 

I følge beretninger fra løslatte fanger og medisinere med tilgang til de som holdes inne, er målet med denne behandlingen å fremkalle tvungen tilståelser og skjerme for påståtte medlemmer av palestinske væpnede grupper.

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -