24.6 C
Brussel
Friday, July 19, 2024
ReligionAhmadiyyaForfølgelse av Ahmadis, i Pakistan; En detaljert analyse av det internasjonale menneskelige...

Forfølgelse av Ahmadis, i Pakistan; En detaljert analyse av International Human Rights Desks 2023 årsrapport

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Av Thierry Valle CAP Liberté de Conscience kan 2024

I Pakistan, Ahmadiyya Muslim Community, har en minoritetsgruppe lenge vært utsatt for diskriminering, vold og brudd på rettigheter. Den første årsrapporten fra International Human Rights Desk (IHRD) grunnlagt av Hazrat Mirza Masroor Ahmad, lederen av Ahmadiyya-samfunnet i november 2023, har fremhevet den eskalerende forfølgelsen som Ahmadierne har utholdt i Pakistan og globalt. Dette stykket gjennomgår IHRDs funn fra årsrapporten 2023 med fokus på å avdekke diskriminering av Ahmadier og understreker behovet for handlinger for å håndtere menneskerettighetsbrudd rettet mot Ahmadiyya-samfunnet i Pakistan.

Nøkkelfunn fra årsrapporten for 2023

Rapporten fra IHRD avslører trender i Ahmadi-forfølgelse i Pakistan gjennom hele 2023. Forekomster av vanhelligelse av Ahmadiyya-steder for tilbedelse har økt betydelig, med funksjoner som minareter og nisjer som har blitt stridspunkter. Til tross for forpliktelser og internasjonale forpliktelser angående religions- og trosfrihet har pakistanske myndigheter konsekvent kommet til kort i å ivareta Ahmadis rettigheter.

I tillegg kaster rapporten lys over brudd på menneskerettighetene som Ahmadis ble utsatt for under Eid ul Adha, inkludert overgrep med falske anklager mot dem. Angrep på deres tilbedelsessteder. Ekstremistiske grupper, som Tehreek e Labbaik Pakistan (TLP) har gjort livet vanskeligere for samfunnet ved å hindre Ahmadis fra å delta i deres praksis og skape et miljø med frykt og diskriminering. IHRD-rapporten understreker den rotfestede diskrimineringen som Ahmadis står overfor i Pakistan. Lover som den andre endringen til pakistansk grunnlov og forordning XX er spesifikt rettet mot Ahmadis som sterkt begrenser deres religions- og trosfrihet. Rapporten oppfordrer til opphevelse av disse lovene og implementering av lovgivning for å beskytte Ahmadis rettigheter.

Ahmadier blir ofte arrestert, tiltalt og fengslet på grunn av deres tro. Anti-Ahmadi-lovene blir ofte misbrukt til å undertrykke samfunnsmedlemmer uten grunn. Urettmessige nektelser av kausjon og strenge fengselsstraff idømt av rettsvesenet bidrar bare til forfølgelsen deres. I 2023 ble 133 Ahmadier urettferdig målrettet, noe som fremhevet behovet for reformer.

Dessuten fortsetter diskriminering av Ahmadis i sektorer som utdanning, sysselsetting og næringsliv som beskrevet i rapporten. Ahmadi-studenter har blitt utvist, overfalt, trakassert, gitt eksamensspørsmål og ekskludert fra aktiviteter som krenker deres rettigheter. Ahmadi-fagfolk som jobber i regjeringsroller møter trusler, trusler og tvangsoverføringer på grunn av deres tro. I tillegg har virksomheter eid av Ahmadis blitt boikottet, angrepet og sosialt isolert av grupper.

Den ferske rapporten fra International Human Rights Defenders (IHRD) kaster lys over situasjonen til Ahmadis i Pakistan og fremhever bekymringer reist av menneskerettighetsorganisasjoner over hele verden. Begge Rapport fra det amerikanske utenriksdepartementet 2022 on Internasjonal religionsfrihet og kontoret til Høykommissæren for menneskerettigheter (OHCHR) har uttrykt bekymring over behandlingen av Ahmadier i Pakistan og ber om handling for å ta tak i menneskerettighetsbrudd.

Til tross for kritikk og misbilligelse har den pakistanske regjeringen stort sett oversett bønner om handling. Fraværet av dialog og politiske initiativ har hindret fremskritt i å håndtere diskriminering av Ahmadis. Rapporten understreker nødvendigheten av lederskap for å gjennomføre endringer for å beskytte Ahmadis rettigheter og fremme et mer inkluderende og tolerant samfunn.

Årsrapporten for 2023 fra International Human Rights Desk kaster lys over hindringene Ahmadiyya-samfunnet i Pakistan har møtt, og avslører et tilbakevendende mønster av forfølgelse. Den fremhever tilfeller av juridiske hindringer for diskriminering og utbredte menneskerettighetsbrudd som Ahmadier står overfor på tvers av aspekter av livet deres. Samfunnets bekymringer og oppfordringer til handling understreker behovet for å takle dette problemet.

Innsats for å adressere forfølgelsen av Ahmadis i Pakistan samarbeid mellom interessenter og engasjement fra samfunnet.

Regjeringen i Pakistan må vise en forpliktelse til å opprettholde menneskerettighetsprinsippene ved å delta i diskusjoner og iverksette tiltak for å avskaffe diskriminerende lover og beskytte rettighetene til Ahmadis. Det globale samfunnet bør fortsette å utøve press på Pakistan for å oppfylle sine forpliktelser i henhold til menneskerettighetsavtaler og holde dem ansvarlige for eventuelle feil i å beskytte Ahmadiyya-samfunnet.

Funnene fra IHRD-rapporten tjener som en påminnelse om handlingene som trengs for å ta tak i menneskerettighetsbrudd mot Ahmadier i Pakistan. Det er viktig at anbefalingene og innsiktene som er skissert i denne rapporten tas på alvor og fører til handlinger som garanterer sikkerheten og velferden til Ahmadiyya-samfunnet i Pakistan og utover.

Last ned hele rapporten

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -