16.9 C
Brussel
Tirsdag juni 18, 2024
bøkerFrankrikes nasjonalbibliotek har plassert fire bøker fra 19-tallet under...

Frankrikes nasjonalbibliotek har plassert fire bøker fra 19-tallet under "karantene"

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Nasjonalbiblioteket i Frankrike har plassert fire bøker fra 19-tallet «i karantene», rapporterte AFP.

Årsaken er at dekslene deres inneholder arsen.

Funnet ble gjort for rundt fem år siden. Universitetsforskere har oppdaget det kjemiske elementet i dekslene.

Det tysk-amerikanske forskningsprogrammet Poison Book Project tar for seg slike publikasjoner. De fleste av de arsenholdige bøkene som er oppdaget så langt befinner seg i USA.

Nasjonalbiblioteket i Frankrike har sammenlignet identifiserte bøker i andre land med sin katalog etter tittel. Etter analyse viste det seg at kun fire bind av de 28 opprinnelig utvalgte inneholdt en stor nok mengde av det giftige grunnstoffet.

Utgavene har blitt satt i karantene og vil gjennomgå en omfattende laboratorieanalyse for å bestemme mengden arsen i hver, heter det i en uttalelse fra kulturinstitusjonen.

De fire bøkene hvis omslag inneholder arsen ble trykt i Storbritannia. Dette er to bind med irske ballader samlet av Edward Hayes i 1855, en tospråklig antologi med rumensk poesi utgitt i 1856, samt innsamlede vitenskapelige verk fra British Royal Society of Horticulture fra 1862-1863. Arsen er inneholdt i Schweinfurt-grønn, brukt til dekker i perioden 1790-1880. Fargen ble brukt i engelsktalende land og i Tyskland, sjelden i Frankrike.

I teorien er det en mulighet for at lesere av bøkene blir syke eller kaster opp. Nasjonalbiblioteket meldte til AFP at risikoen er minimal. De siste årene er det ikke funnet noen forgiftning med slike dekker noe sted i verden.

Biblioteker i Tyskland startet et søk i sine beholdninger i mars for mulig oppdagelse av forgiftede omslag. Flere titalls analyser er gjort. Ingen resultater er annonsert ennå, bemerker AFP.

Illustrasjonsfoto av Suzy Hazelwood: https://www.pexels.com/photo/four-pile-of-books-on-top-of-brown-wooden-surface-1290828/

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -