19.4 C
Brussel
Lørdag juni 22, 2024
KulturLouvre på terskelen til de olympiske leker 2024

Louvre på terskelen til de olympiske leker 2024

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gjesteforfatter
Gjesteforfatter
Gjesteforfatter publiserer artikler fra bidragsytere fra hele verden

Av Biserka Gramatikova

Hele verden venter på de olympiske leker i Paris, som etter planen finner sted fra 26. juli til 11. august i år. Den franske hovedstaden forbereder seg på å ta imot flere turister enn noen gang – en blanding av sportselskere og kulturelskere. Samtidig, for første gang på 6 år, hevet Louvre prisen på inngangsbilletten.

Museets årlige økonomiske rapport viste at inntektene fra billettsalget på Louvre det siste året beløp seg til 76.5 millioner euro. Dette dekker kun en fjerdedel av driftskostnadene, resten finansieres av Kulturdepartementet og andre kilder, inkludert sponsorer.

Museumsteamet understreket at mer enn halvparten av de franske besøkende kommer inn gratis, siden det er gratis for personer under 25 år, arbeidsledige, sosialt vanskeligstilte, funksjonshemmede og deres foresatte, lærere, kulturspesialister og journalister.

Direktøren for Louvre, Laurence de Carre, sa at 80 % av besøkende til museet kommer for å se "Mona Lisa" og ta bilder med henne. Derfor forutser Louvre en ny endring – mesterverket til Leonardo da Vinci, som nå befinner seg i museets mest romslige sal, vil bli stilt ut i et eget rom.

Når det gjelder det kommende verdens-OL, uttaler Laurent de Carre at Louvre er stolte av å være tilknyttet de olympiske leker i Paris 2024. Museet vil i denne anledning oppmuntre til dialog mellom sport og kunst med spesielle arrangementer.

En tematisk utstilling vil presentere utviklingen av den olympiske bevegelsen fra den greske antikken til i dag.

Besøkende vil oppdage hvordan og i hvilken politisk kontekst de første moderne olympiske leker ble til på slutten av 19-tallet, de ikonografiske kildene de var basert på, og hvordan arrangørene satte seg fore å gjenskape sportskonkurransene i det gamle Hellas.

Museet planlegger også noe overraskende – idrettstrening, dans og yogaøkter i gallerirommene. Disse arrangementene vil være en del av byprogrammet som følger med de olympiske leker. En fantastisk sjanse til å trene omgitt av mesterverk av kunst og skulptur.

Detaljer om spesialsesjonene og museets nye utstilling med OL-tema er tilgjengelig på nettstedet.

Illustrasjonsfoto av Silvia Trigo: https://www.pexels.com/photo/photo-of-the-louvre-museum-in-paris-france-2675266/

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -