9.8 C
Brussel
Torsdag juni 13, 2024
NyheterNye Apple-programvareoppdateringer vil hjelpe deg med å håndtere reisesyke

Nye Apple-programvareoppdateringer vil hjelpe deg med å håndtere reisesyke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.


Apple er rulle ut oppdateringer til både iOS og CarPlay med fokus på tilgjengelighet, med sikte på å hjelpe brukere som håndterer reisesyke og hørselshemninger.

Et skjermbilde fra videoen som illustrerer operasjonsprinsippet til Vehicle Motion Cues-systemet for iPhones.

Et skjermbilde fra videoen som illustrerer operasjonsprinsippet til Vehicle Motion Cues-systemet for iPhones. Bildekreditt: Apple

Den nye «Vehicle Motion Cues»-funksjonen bruker iPhones sensorer, inkludert GPS og akselerometre, for å oppdage når en bruker er i et kjøretøy i bevegelse, noe som potensielt kan utløse reisesyke. For å lindre dette vil animerte prikker på skjermen etterligne kjøretøyets bevegelser, og gi visuelle signaler som stemmer overens med bevegelsen, og dermed redusere ubehag for passasjerene.

I tillegg introduserer Apple "Sound Recognition" for å hjelpe døve eller hørselshemmede brukere med å oppdage viktige auditive varsler som bilhorn og sirener, noe som øker sikkerheten på veien. Disse forbedringene er en del av Apples pågående innsats for å gi brukere med funksjonshemminger bedre samhandling med enhetene og grensesnittene deres, som Apple CarPlay.

Tilgjengelighetsfunksjoner som introduseres til CarPlay inkluderer også stemmekontroll, fargefiltre og lydgjenkjenning.

  • Stemmekontroll lar brukere navigere i CarPlay og betjene apper med kun stemmen.
  • Lydgjenkjenning er designet for å varsle sjåfører eller passasjerer som er døve eller tunghørte om bilhorn og sirener.
  • For fargeblinde brukere forbedrer fargefiltre CarPlay-grensesnittets visuelle brukervennlighet, supplert med ekstra visuelle tilgjengelighetsalternativer som fet tekst og stor tekst.

I år vil visionOS også motta nye tilgjengelighetsfunksjoner, inkludert systemomfattende Live Captions for å hjelpe alle – spesielt brukere som er døve eller tunghørte – med å følge taledialog i live-samtaler og lyd fra apper. Live Captions for FaceTime i visionOS vil gjøre det enklere for flere brukere å glede seg over å koble til og samarbeide gjennom sine Personas. Apple Vision Pro vil tillate brukere å flytte bildetekster under Apple Immersive Video ved hjelp av vinduslinjen og vil støtte flere Made for iPhone-høreapparater og cochlea-høreprosessorer.

Forbedringer for syntilgjengelighet vil også inkludere Reduser gjennomsiktighet, Smart Invert og Dim blinkende lys, som passer til brukere med dårlig syn eller de som foretrekker å unngå skarpe lys og hyppig blinking.

Mens Apple har en lang historie med å utvikle tilgjengelighetsfunksjoner, bemerker administrerende direktør Tim Cook at disse oppdateringene stemmer overens med selskapets forpliktelse til inkludering. For eksempel kan brukere som ønsker å redusere skjermtid og minimere distraksjoner bruke funksjoner som "Fargefiltre" sammen med "Smart Invert" eller "Classic Invert" for å lage en gråtonevisning. Å veksle mellom «Øk kontrast» kan forbedre synligheten ytterligere, og demonstrere Apples dedikasjon til å imøtekomme ulike brukerbehov.

Written by Alius NoreikaKilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -