8.3 C
Brussel
Onsdag, juni 12, 2024
AfrikaUrgent appell: Religiøs forfølgelse av ortodokse kristne i Etiopia

Urgent appell: Religiøs forfølgelse av ortodokse kristne i Etiopia

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

30. april 2024 ble en global koalisjon fra Internasjonal religionsfrihet (IRF) Roundtable, bestående av 70 berørte organisasjoner og talsmenn, håndleverte en flerreligiøse brev om den eskalerende forfølgelsen av ortodokse kristne i Etiopia til senator Cory Booker, senator Tim Scott, representant John James og representant Sara Jacobs.

Dette brevet oppfordrer den amerikanske kongressen til å iverksette tiltak ved å samarbeide med IRF Roundtables Africa Working Group for å utarbeide en resolusjon i Representantenes hus som ber om en undersøkelse av grusomhetene og krever ansvarlighet gjennom saksgang og sanksjoner. Brevet understreker viktigheten av å holde en høring om menneskerettighetsbrudd i Etiopia.

De uttrykker bekymring over målrettede angrep og vold mot dette fellesskapet, og understreker behovet for intervensjon for å beskytte deres religionsfrihet, fred og beskyttelse i landet. Brevet kaster lys over urovekkende hendelser rettet mot de som tilhører ortodokse tro, inkludert angrep på kirker, prestemedlemmer og tilbedere som har resultert i ofre og vanhelligelse av hellige steder. «Kristene religiøse ledere møter mishandling og vold mens familiene deres tåler grusomheter. Kirker blir satt i brann skatter ødelagt og kulturarv vandalisert», heter det i et avsnitt fra brevet.

Oktober 2019 og Burayu-massakren er sitert som eksempler på vanskelighetene som ortodokse kristne har utholdt. Gjerningsmenn skal ha valgt ut ofre basert på religiøse symboler som det kristne korset. Brevet fremhever også diskrimineringen og ekskluderingen som oppleves av ortodokse kristne i Etiopia; produsere restriksjoner på deres praksis og nektelse av rettigheter.

Nylige regjeringshandlinger, som innblanding i kirkesaker, har ført til økte spenninger som har resultert i vold, arrestasjoner og tap av arbeidsplasser for meningsmotstandere mot biskoper. Brevet fremhevet at regjeringens begrensninger på ortodokse feiringer og innsats for å ta kontroll over steder for tilbedelse undergraver enhet. Regjeringens opptreden blir sett på som en trussel mot freden ved å forsterke splittelse i stedet for å fremme gjensidig respekt for menneskeverdet. Som svar har forskjellige grupper appellert til den amerikanske kongressen for å støtte rettighetene til ortodokse troende i Etiopia.

Brevet avsluttes med å understreke at det haster med å ta opp denne saken; "Vi ser frem til å samarbeide med dere mens dere tar grep for å rette opp disse feilene og bevege oss mot en fremtid der alle etiopiere kan leve harmonisk sammen." Som neste skritt vil koalisjonslederne planlegge oppfølgingsmøter med mottakende kongresskontorer.

Les hele brevet

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -