14.9 C
Brussel
Wednesday, July 24, 2024
EuropaUkentlige valghøydepunkter - 10. mai 2024 | Nyheter

Ukentlige valghøydepunkter – 10. mai 2024 | Nyheter

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Merk kalendere dine

  • On 23 mai, vil Eurovision-debatten mellom hovedkandidatene til jobben som EU-kommisjonens president finne sted i plenumssalen i Brussel. På 16 mai, vil EBU-representanter bestemme, i en trekning, plasseringen til kandidatene på scenen, den første foredragsholderen om hvert emne, og rekkefølgen på "spotlight"-intervjuet.
  • Fra 6. til 9. juni rundt 373 millioner europeere vil bli kalt til valgurnene for å velge de 720 medlemmene til det neste Europaparlamentet. Resultatene vil være tilgjengelige i sanntid på Nettstedet for valgresultater til Europa-valget. Journalister kan også følge resultatene live i Brussel hvor plenumssalen gjøres om til ett stort presserom.

Europadagen – 9. mai

  • Triumfbuen i Paris, Grand Place i Brussel, Presidentpalasset i Slovakia og Fort St Angelo i Valetta, Malta er blant mange landemerkebygninger over hele EU som ble opplyst for å markere Europadagen og en måned igjen til Europa-valget (6.-9. juni). Bilder av belysningen er tilgjengelig her..
  • Over hele EU har land forberedt seg på å feire Europadagen og årsdagen for det som anses å være begynnelsen på det som nå er EU, Schuman-erklæring. A trinasjonalt sykkelritt finner sted i Tsjekkisk/polsk/tysk grense trekant. En rekke arrangementer skjer i Helsingfors, Finland. i Madrid, Spania, vil det være en høytidelig flaggheising. Dette er bare noen få eksempler; en fullstendig liste over arrangementer er tilgjengelig

Frivillige

Opprette største europeiske flagget i verdenen Europadagens basketballturnering, kulturelle begivenheter or politiske samtaler, dette og mye mer skjer i sammen.eu samfunnet. 55,000 frivillige har registrert seg på plattformen så langt og bidrar til å informere om det kommende europavalg. En fullstendig liste over together.eu-arrangementer er tilgjengelig her.

Kreativitet møter demokrati

  • Over 100 innholdsskapere på sosiale medier kom sammen i Europaparlamentet i Brussel 2. og 3. mai for å utforske hvordan man kan skape interesse og spre ordet om valget til spesielt unge velgere.
  • Talbot Runhof og München upcycling-atelier Bellevue Couture gikk sammen for å skape en spesiell europeisk kjole. Denne unike designen laget av stoffrester inneholder europeiske flagg og den dristige oppfordringen til "stemme".
  • Bygger videre på serien Parlement (en fransk/belgisk/tysk samproduksjon) og dens karakterer, den #Parlement2024 kampanje har blitt lansert for å mobilisere velgere over hele EU gjennom 8 korte videoer som skal utgis innen juni. Videoene er tilgjengelige

Andre nyheter

De European Charlemagne Youth Prize fremmer prosjekter fra ungdom for å styrke demokratiet og støtte aktiv deltakelse. De 2024 vinnere ble annonsert 7. mai. Litauens "Sisterhood Pathways” som tar sikte på å øke bevisstheten og bekjempe vold mot kvinner i den baltiske regionen kom først. Den franske plattformen "Tenk, handle og talsmann sammen for å ikke etterlate unge mennesker” og Tysklands Europa-magasinet på nett ble henholdsvis andre og tredje.

Verktøy for pressen

Hva betyr overgang fra niende til tiende stortingsperiode ser ut som i Europaparlamentet? De Trykk på Tool Kit inneholder informasjon om dette og mye mer.

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -