17.1 C
Brussel
Wednesday, July 24, 2024
Human RightsKort om verdensnyheter: Myanmar-volden intensiveres, ros for flyktningeaksjonen fra Brasil,...

Kort om verdensnyheter: Myanmar-volden intensiveres, ros for flyktningeaksjonen fra Brasil, baháí-fanger i Yemen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

– Teamet vårt på bakken er dypt bekymret over de siste rapportene om ytterligere eskalerende vold og ødeleggelser som finner sted i Buthidaung og Maungdaw townships, sa FNs talsperson Stéphane Dujarric, som orienterte journalister ved FNs hovedkvarter mandag.

Fornyet vold og ødeleggelse av eiendom i Buthidaung har ført til forflytning av potensielt titusenvis av sivile, for det meste rohingyaer. Myanmar-militæret har skapt spenninger mellom rohingyaer og etniske Rakhine, sa FNs rettighetssjef Volker Türk i en uttalelse søndag.

"Dette er en kritisk periode når risikoen for ytterligere grusomhetsforbrytelser er spesielt akutt," sa han, og ba opprørere fra Arakan-hæren og regjeringsstyrkene stoppe kampene.

Maten går tom

I Rakhines hovedstad, Sittwe, er det rapportert om mat- og kontantmangel, skyhøye markedspriser, vannmangel og spredning av vannbårne sykdommer. Humanitær bistand og viktige tjenester har blitt kraftig avbrutt, sa Dujarric.

"Vi oppfordrer alle militære og politiske ledere så vel som samfunnspåvirkere til å gjøre sitt for å deeskalere og uskadeliggjøre forsøk på å gjenopplive interkommunale spenninger, spesielt mellom etniske Rakhine og rohingyaer, og for å unngå gjentakelse av tidligere menneskerettighetsgrusomheter som vi har hatt. sett i Rakhine State,” sa Mr. Dujarric.

Mr. Türk oppfordret Bangladesh "til nok en gang å utvide beskyttelsen til sårbare mennesker som søker trygghet og at det internasjonale samfunnet gir all nødvendig støtte."

Den oppfordringen ble gjentatt av sjefen for FNs flyktningorgan, UNHCR, Filippo Grandi som sa at konflikt og vold som stammer fra den brutale militære nedbrytningen av den regjerende juntaen ble "dramatisk forverret".

"Jeg appellerer til alle parter om å sikre sikkerheten til sivile og humanitære," sa han på X.

Brasils flyktningeaksjon får ros fra senior UNHCR-tjenestemann

Brasils enhetlige og inkluderende flyktningrespons, som fokuserer på beskyttelse og å finne løsninger for flyktninger, fikk ros fra assisterende høykommissær for operasjoner ved UNHCR Raouf Mazou i en uttalelse mandag.

Under et ukelangt besøk i landet sa han «Brasils forpliktelse til inkluderende flyktningpolitikk viser at dokumentasjon, asyl og andre former for beskyttelse, kombinert med tilgang til jobb, levebrød, utdanning og helse, er den beste måten å komme frem til løsninger på. ."

Assisterende kommissærs reise inkluderte besøk til "innovative prosjekter" i São Paulo og Manaus som fokuserer på ansette flyktninger og hjelpe dem med å integrere seg i lokalsamfunn. 

I Brasilia, hovedstaden, møtte han nasjonale myndigheter for å åpne den andre Cartagena+40-prosesskonsultasjonen – en prosess for å markere 40-årsjubileet for Cartagena-erklæringen om flyktninger fra 1984 – med vekt på inkludering og integrering.

Syndfloden i Rio Grande do Sul

Mr. Mazous besøk skjedde mens sør i Brasil opplevde kraftig regn og flom som etterlot mer enn to millioner mennesker berørt, basert på offisielle data, inkludert mer enn 100 omkomne.

Flommen har ødelagt områder i delstaten Rio Grande do Sul, og etterlater rundt 43,000 XNUMX flyktninger som trenger internasjonal beskyttelse. 

UNHCR samarbeider med myndighetene for å levere «hjelpemidler, teknisk bistand til håndtering av krisesenter og levering av pålitelig informasjon til flyktninger og migranter».

Jemen: Rettighetseksperter krever løslatelse av baháí-fanger

Topp rettighetseksperter ringte på mandag for hasteløslatelse av fem personer som tilhører baháí-troen ett år etter bortføringen av de facto-myndighetene i Jemen. 

De fem fangene «fortsatt å være i alvorlig fare for tortur», sa de uavhengige rettighetsekspertene, som inkluderer Nazila Ghanea, spesialrapportør for religionsfrihet.

I en uttalelse som påsto «målrettet forfølgelse av religiøse minoriteter i Jemen», sa rettighetsekspertene at Ansar Allah-bevegelsen – også kjent som houthiene – var ansvarlige.

Historie om hatytringer

Andre baháí-troende som har blitt løslatt har møtt hardt press for å trekke tilbake sin religiøse tro, hevdet rettighetsekspertene, før de advarte om at hatytringer mot minoriteter, inkludert av Houthi-stormuftien i Sana'a, hadde gjort saken verre.

Spesialrapportører er en del av Spesielle prosedyrer av Human Rights Council. De mottar ikke lønn for sitt arbeid og tjener i sin individuelle egenskap.

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -