25.3 C
Brussel
Monday, July 15, 2024
ForsvarAntall kvinner i den ukrainske hæren er imponerende!

Antall kvinner i den ukrainske hæren er imponerende!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

For tiden tjener mer enn 67,000 XNUMX kvinner i de væpnede styrkene i Ukraina, de fleste av dem militært personell, rapporterte Ukrinform, med henvisning til Ukrainas viseforsvarsminister Natalia Kalmykova.

"Vi har for tiden mer enn 67,000 kvinner i de væpnede styrkene, hvorav 19,000 er arbeidere, og resten er tjenestemenn," sa Kalmikova denne uken.

Ifølge henne begynte antallet kvinner i hæren å øke fra 2014, og etter 24. februar 2022 akselererte denne dynamikken til tross for at mobiliseringen av kvinner i Ukraina ikke ble gjennomført.

Kalmikova bemerket også at kvinner i dag i økende grad velger yrker i hæren som ikke anses som feminine som standard. De viser et ønske om å skyte, betjene artillerisystemer, ubemannede luftfartøyer osv.

«I 2018 ble lovverket endret og kvinner fikk rett til å inneha stillinger i Forsvaret av Ukraina. Samtidig har vi dessverre fortsatt et problem med å oppmuntre og oppmuntre kvinner. Vi ser for tiden etter måter å løse dette problemet på, slik at kvinner som ønsker å bygge en karriere i Forsvaret kan få den muligheten, la hun til.

Etter at Russland startet sin fullskala invasjon, var antallet kvinner i Ukrainasine væpnede styrker økte med 40 %. Fra begynnelsen av 2024 er det totale antallet kvinner som arbeider og tjenestegjør i Ukrainas væpnede styrker over 62,000 45,587, inkludert XNUMX XNUMX tjenestemenn.

Illustrasjonsfoto av Yaroslava Malkova: https://www.pexels.com/photo/woman-holding-ukraine-flag-on-anti-war-demonstration-11645587/

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -