13.6 C
Brussel
Monday, July 15, 2024
Redaktørens valgWorld Oceans Day-arrangementet fremhever umiddelbare beskyttelsestiltak som trengs

World Oceans Day-arrangementet fremhever umiddelbare beskyttelsestiltak som trengs

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

FNs verdenshavdag, som ble feiret fredag ​​i FNs hovedkvarter i New York, fokuserte på «åpne sinn, tenne sanser og inspirerende muligheter» for å beskytte livet i havet over hele verden. 

En kraftig video ble vist som gjenspeiler temaet, vekke nye dybder, advarer om umiddelbare beskyttelsesbehov og advarer om at det ikke er tid for en følelse av selvtilfredshet som er "ute av syne ute av sinnet".

I en uttalelse som markerer dagen – som faller offisielt på lørdag – FN Generalsekretær António Guterres sa at havet opprettholder livet på jorden og at problemene i hovedsak er menneskeskapte.

«Klimaendringer er utløser stigende hav og truer selve eksistensen av små øyutviklingsstater og kystbefolkninger", han sa.

Mr. Guterres nevnte også det hav Forsuring ødelegger korallrev, med havtemperaturer som når rekordnivåer som fører til ekstreme værhendelser. Overfiske og andre faktorer bidrar til ødeleggelsen av verdens marine økosystemer.

Presidenten for generalforsamlingen, Dennis Francis, deltok på arrangementet og ga uttrykk for lignende bekymringer om den nåværende tilstanden til havet.

"Det er fortsatt så mye å lære om hav – og, viktigere, å reversere skaden som blir påført vår dyrebare livlineressurs."

Mr. Francis sa at havet er vår sterkeste allierte mot klimaendringer og derfor "det er vårt felles ansvar å rette kursen – og forplikte oss til å forvalte havets dyrebare ressurser på en bærekraftig måte – for å sikre deres tilgjengelighet mellom generasjoner.»

Generalsekretæren og generalforsamlingens president sa at de forventer refleksjoner om og handlinger mot måter å gjenopprette og beskytte våre hav som Fremtidens toppmøte i september 2024 og neste års FNs havkonferanse.

State of the Ocean Report

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO) utgitt a State of the Ocean-rapport tidligere i uken presset politikere til å tenke på "havet vi trenger for fremtiden vi ønsker."

Rapporten beskrev detaljerte trusler mot havet og trender som kan bidra til å identifisere drivere for endring.

Den advarte om at hastigheten på havoppvarmingen har doblet seg på 20 år og at kystnære arter kveles blant annet på grunn av redusert oksygennivå i havet.

En av konklusjonene er at "havkunnskapspraksis og forskning er en strategisk alliert for å optimalisere ressurser, akselerere atferdsendring og forbedre implementeringen av havbevaringsprogrammer og bærekraftspraksis."

Soundcloud

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/1297186681&visual=&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=false&show_user=false&show_reposts=false&color=%23ff5500

Oppfordringer til handling

Talere ved FNs hovedkvarter på fredag ​​inkluderte marinbiolog og oseanograf Sylvia Earle, som sa at det å finne måter å dele viktigheten av å beskytte havet vårt med verden på kan føre til viktige tiltak for også å bevare kystnære dyreliv.

"Nå er tiden for regjeringer, bedrifter, investorer, forskere og lokalsamfunn å komme sammen for å forsvare havet vårt", sa FNs generalsekretær Guterres.

I en lignende oppfordring til handling sa generalforsamlingens president Francis at vi skulle "fordoble vår innsats for å støtte og fremme havaksjoner, bygge sårt tiltrengt kapasitet i [små utviklingsland på øyer] ​​og andre utviklingsland – og fremme innovative finansieringsløsninger som driver transformasjon og skalerer opp motstandskraft.»

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -