13.6 C
Brussel
Monday, July 15, 2024
Human RightsGaza: Hamas, Israel begikk krigsforbrytelser, krever uavhengig rettighetsundersøkelse

Gaza: Hamas, Israel begikk krigsforbrytelser, krever uavhengig rettighetsundersøkelse

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Dette var blant konklusjonene i rapporten av Uavhengig internasjonal undersøkelseskommisjon om det okkuperte palestinske territoriet, inkludert Øst-Jerusalem og Israel, utgitt på onsdag.

– Midt i måneder med tap og fortvilelse, gjengjeldelse og grusomheter, har det eneste håndgripelige resultatet vært å forsterke de enorme lidelsene til både palestinere og israelere, med sivile igjen som bærer hovedtyngden av beslutninger fra makthaverne, sa kommisjonen og understreket. innvirkning på kvinner og barn.

Klart vendepunkt

Det brutale angrepet av Hamas 7. oktober på lokalsamfunn i Sør-Israel markerte et "klart vendepunkt" for både israelere og palestinere og presenterer et "vannskille øyeblikk" som kan endre retningen på konflikten, med en reell risiko for ytterligere å stivne og utvide seg. okkupasjonen, sa kommisjonen.

For israelere var angrepet enestående i omfang i sin moderne historie, da hundrevis av mennesker ble drept og bortført på en enkelt dag, og påkalte smertefulle traumer fra tidligere forfølgelse, ikke bare for israelske jøder, men for jøder overalt.

For palestinere har Israels militære operasjon og angrep i Gaza vært den lengste, største og blodigste siden 1948, og forårsaket enorme skader og tap av liv og utløste traumatiske minner fra mange palestinere. Nakba og andre israelske inngrep.

Stopp tilbakevendende voldssykluser

Kommisjonen understreket at både angrepet i Israel og Israels påfølgende militæroperasjon i Gaza ikke skal sees isolert.

"Den eneste måten å stoppe de tilbakevendende syklusene av vold, inkludert aggresjon og gjengjeldelse fra begge sider, er å sikre streng overholdelse av internasjonal lov," understreket den.

«Det inkluderer å få slutt på den ulovlige israelske okkupasjonen av palestinsk territorium; diskriminering, undertrykkelse og fornektelse av retten til selvbestemmelse for det palestinske folket, og garanterer fred og sikkerhet for jøder og palestinere.»

Bevisst målretting fra Hamas

Kommisjonen bemerket videre at i forhold til angrepet 7. oktober i Israel tok medlemmer av de militære fløyene til Hamas og andre palestinske væpnede grupper, samt palestinske sivile som direkte deltok i fiendtlighetene, bevisst drept, skadet, mishandlet, gisler og begått seksuelle og kjønnsbaserte mot sivile, inkludert israelske statsborgere og utenlandske statsborgere.

Slike handlinger ble også begått mot medlemmer av de israelske sikkerhetsstyrkene (ISF), inkludert soldater som ble ansett som hors de combat - for eksempel skadde soldater.

"Disse handlingene utgjør krigsforbrytelser og brudd på og overgrep mot internasjonal humanitær lov og internasjonal menneskerettighetslov," het det.

Kommisjonen identifiserte også mønstre som tyder på seksuell vold flere steder og konkluderte med at israelske kvinner ble uforholdsmessig utsatt for disse forbrytelsene.

Unnlatelse av å beskytte sivile

Den bemerket også at israelske myndigheter «mislyktes i å beskytte sivile i Sør-Israel på nesten alle fronter», inkludert å ikke raskt sette inn tilstrekkelige sikkerhetsstyrker for å beskytte sivile og evakuere dem fra sivile steder 7. oktober.

Flere steder brukte ISF det såkalte "Hannibal-direktivet" og drepte minst 14 israelske sivile. Dette direktivet er angivelig en prosedyre for å forhindre at ISF-medlemmer blir tatt til fange av fiendtlige styrker og ble angivelig rettet mot sivile israelske 7. oktober.

"Israelske myndigheter klarte heller ikke å sikre at rettsmedisinske bevis systematisk ble samlet inn av bekymrede myndigheter og førstehjelpere, spesielt i forhold til anklager om seksuell vold, noe som undergraver muligheten for fremtidige rettslige prosedyrer, ansvarlighet og rettferdighet," la kommisjonen til.

Krenkelser fra israelsk militær

Den uavhengige kommisjonen, opprettet av FN Human Rights Council, konkluderte også med at Israel, i forhold til Israels militære operasjoner i Gaza, begikk krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og brudd på internasjonale humanitære lover og menneskerettighetslover.

Kommisjonen konkluderte videre med at det enorme antallet sivile tap og omfattende ødeleggelse av sivile gjenstander og vital sivil infrastruktur var de "uunngåelige resultatene av Israels valgte strategi for bruk av makt" under disse fiendtlighetene, utført med hensikt å forårsake maksimal skade, uten å ta hensyn til distinksjon. , proporsjonalitet og tilstrekkelige forholdsregler, og dermed ulovlig.

«ISFs forsettlige bruk av tunge våpen med stor destruktiv kapasitet i tett befolkede områder utgjør et forsettlig og direkte angrep på sivilbefolkningen, som særlig rammer kvinner og barn», sa kommisjonen og la til at dette ble bekreftet av det betydelige og økende antallet ofre. , over uker og måneder, uten "ingen endring i israelsk politikk eller militære strategier".

Anbefalinger

Blant anbefalingene, oppfordret kommisjonsrapporten den israelske regjeringen til umiddelbart å avslutte angrep som resulterer i drap og lemlesting av sivile i Gaza, avslutte beleiringen av Gaza, implementere en våpenhvile, sikre at de hvis eiendom har blitt ulovlig ødelagt, får erstatning, og sikre at nødvendigheter som er avgjørende for sivilbefolkningens helse og velvære umiddelbart når de som trenger det.

Den oppfordret også regjeringen i staten Palestina og de-facto-myndighetene i Gaza om å sikre umiddelbar og betingelsesløs løslatelse av alle gisler som holdes i enklaven; sikre deres beskyttelse, inkludert mot seksuell og kjønnsbasert vold; rapportere om deres helsetilstand og velvære; tillate besøk av Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC), kontakt med familier og legehjelp, og sikre deres behandling i samsvar med internasjonale humanitære lover og menneskerettighetslover.

"Stopp all vilkårlig avfyring av raketter, mortere og annen ammunisjon mot sivilbefolkningen," la den til.

Israel avviser funn

Etter publisering av rapporten avviste Israel funnene til den uavhengige kommisjonen.

I en pressemelding gjentok landets faste misjon til FN i Genève beskyldninger om «systematisk anti-israelsk diskriminering», politisk skjevhet og om å tegne en «falsk ekvivalens» mellom israelske soldater og Hamas-krigere.

Om undersøkelseskommisjonen

De Undersøkelseskommisjonen var etablert av FNs menneskerettighetsråd for blant annet å undersøke, i det okkuperte palestinske territoriet, inkludert Øst-Jerusalem, og i Israel, alle påståtte brudd på internasjonal humanitær lov og brudd på internasjonal menneskerettighetslov før og siden 13. april 2021.

Dens rapporterer vil bli presentert for Menneskerettighetsrådets 56. sesjon 19. juni 2024 i Genève. Rapporten er ledsaget av to dokumenter som gir funn om 7. oktober angrep i Israel, og om Israels militære operasjoner og angrep i Gaza frem til slutten av 2023.

Medlemmene er ikke FN-ansatte og tar ikke ut lønn.

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -