18.6 C
Brussel
Lørdag, juli 13, 2024
EuropaProfessor Mar Leal, fra University of Seville, uttalte at religionsfrihet må...

Professor Mar Leal, fra University of Seville, uttalte at religionsfrihet må beskyttes og ikke gis for gitt

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

KingNewsWire // Brussel, Brussel, Belgia, 12. juni 2024 – Ledende stemmer for fremme og forsvar av religionsfrihet over hele Spania og Europa samlet seg ved Universitetet i Sevilla 27. mai 2024 for presentasjonen av en ny bok med tittelen "10 år med å fremme og forsvare religionsfrihet.” Den heftige boken på 560 sider, finansiert av Pluralism and Coexistence Foundation og utgitt av Dykinson og ForRB Publications inkluderer skrifter fra rundt 30 eksperter innen juss, antropologi og offentlig administrasjon, og som har vunnet de siste 10 årene, den prestisjetunge "Religious Freedom Awards".

Arrangementet ble organisert av Foundation for the Improvement of Life, Culture and Society (grunnlagt av Kirken Scientology) og holdt ved det juridiske fakultetet ved Universitetet i Sevilla. Blant foredragsholderne var:

  • Mar Leal, professor i kirkerett i staten ved Universitetet i Sevilla
  • Zoila Combalía, professor i kirkerett i staten ved Universitetet i Zaragoza
  • Rafael Valencia Candalija, professor i kirkerett i staten ved Universitetet i Sevilla
  • Ricardo García García, professor i kirkerett i staten ved Autonome Universitetet i Madrid
  • Isabel Ayuso Puente, advokat spesialisert på strafferett, og generalsekretær for Foundation for Life and Society Improvement
  • Iván Arjona-Pelado, president for Stiftelsen for forbedring av livskultur og samfunn, som representant for Scientology til EU og FN.

Foredragsholderne understreket betydningen av å beskytte religionsfriheten som et kjerneelement i demokratiske samfunn. Selv om det er beskyttet av lover, advarte de om at religionsfrihet ofte blir oversett og krenket globalt og ikke må gis for gitt.

Professor Mar Leal, som var vertskap for presentasjonen ved Juridisk fakultet Universitetet i Sevilla, understreket at hvis en rettighet er uunnværlig i et demokrati, er det religionsfrihet. "Hvis det er en rettighet som virkelig ikke er anerkjent, beskyttet eller ivaretatt, er det like mye religionsfrihet," sa hun. Leal berømmet boken som et verdifullt bidrag til å forsvare denne essensielle friheten.

Isabel Ayuso Puente, en advokat spesialisert på strafferett, og generalsekretær for Fundacion Mejora, delte hennes tiår med erfaring med å være vitne til forbrytelser mot religionsfrihet som ikke har blitt dømt. Fra angrep på omdømme til direkte diskriminering, beklaget Ayuso den store skaden som ble påført religiøse individer, familier og samfunn. Mens hun erkjente at ikke alle slike lovbrudd passer godt inn i eksisterende straffelover, tok hun til orde for mer robust juridisk beskyttelse.

Professor Zoila Combalía, som har sittet i OSSEs ekspertpanel for religions- og trosfrihet, fremhevet den stadig mer pluralistiske karakteren til spanske og europeiske samfunn når det gjelder religiøs demografi. Hun hevdet at respekt for religionsfrihet er avgjørende for fredelig sameksistens midt i et slikt mangfold. Combalía advarte også mot politikk som tar sikte på å gjøre religion usynlig i den offentlige sfæren, og uttalte at "En komprimert religion, innelåst, er mye mer sannsynlig å resultere i polarisering og konfrontasjon."

Fra idrettsarenaen, Professor Rafael Valencia Candalija gjennomgått hvordan store idrettsforbund gradvis har endret sine regler og utstyrspolitikk for å imøtekomme religiøse antrekk og symboler for idrettsutøvere som muslimske hijabs. Han kritiserte den franske sportsministerens nylige forslag om å forby slike religiøse uttrykk fra franske idrettsutøvere ved OL i Paris i 2024 som et regressivt skritt.

Deltar eksternt, Professor Ricardo García García fokuserte sine bemerkninger på den kollektive dimensjonen av religionsfrihet for trossamfunn og institusjoner. Han undersøkte rettspraksis som gir veiledning om når offentlige ytringer potensielt skader ære og omdømme til en religiøs enhet.

Arrangementet ble avsluttet med Stiftelsespresident Iván Arjona-Pelado fremhever bokens mangfoldige perspektiver samtidig som de understreker deres konvergens når det gjelder å opprettholde religionsfrihet. Arjona feiret arbeidet som en pedagogisk ressurs som snart skal distribueres til 200 universitetsbibliotek over hele landet.

I en gripende gest leste Arjona-Pelado en del av dedikasjonssiden til boken, basert på en bønn om total frihet til L Ron Hubbard, og adresserer det til "de hvis frihet har blitt truet av slaveri eller martyrdød" og til alle ofre for brutal behandling påført for deres tro. Deres rungende budskap: I det 21. århundres samfunn bør tankefrihet, samvittighetsfrihet og religiøs utøvelse være universelt garantert for alle, overalt og til enhver tid.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -