23.8 C
Brussel
Wednesday, July 17, 2024
Human RightsMidt i Gaza-krigen jobber nå barn slik at familier kan overleve: ILO

Midt i Gaza-krigen jobber nå barn slik at familier kan overleve: ILO

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Detaljer om denne utviklingen og den "enestående ødeleggelsen" for det palestinske arbeidsmarkedet og den bredere økonomien utenfor Gaza og Vestbredden er skissert i en ny rapport fra ILO.

I forkant av offentliggjøringen fortalte FN-organets generaldirektør Gilbert Houngbo den 112. internasjonale arbeidskonferansen i Genève torsdag at arbeidsmarkedet i Gaza hadde «bokstavelig talt kollapset» siden "forferdelig" Hamas-ledede terrorangrep mot Israel i oktober i fjor, som utløste Israels "ubødelige krig". 

«I dag er Gaza i ruiner. Levegrunnlaget er knust og arbeid er knapp. Arbeiderrettighetene har blitt desimert, sa han. "Dette har vært det vanskeligste året for palestinske arbeidere siden 1967. Aldri før har situasjonen vært så dyster."

Tøffe data 

I følge data knust av ILO og Palestinian Central Bureau of Statistics, har arbeidsledigheten på Gazastripen nådd 79.1 prosent. 

Selv om den ikke er direkte påvirket av krigen, har den okkuperte Vestbredden også blitt hardt rammet av krisen, med nesten én av tre arbeidsledige.

"Disse tallene bringer den gjennomsnittlige arbeidsledigheten til 50.8 prosent over de to områdene av OPT," sa forfatterne av Situasjonen til arbeidere i de okkuperte arabiske områdene, før du la merke til at det sanne tallet sannsynligvis var enda høyere ettersom det ikke inkluderte personer som hadde forlatt arbeidsstyrken helt på grunn av mangel på muligheter.

Ikke overraskende har den samlede økonomiske produksjonen i Gaza falt med 83.5 prosent og med 22.7 på Vestbredden de siste åtte månedene, mens hele OPT-økonomien har krympet med nesten 33 prosent.

Gjennombrudd for helsehjelp

I forbindelse med utviklingen i Gaza fredag ​​kunngjorde FNs helsebyrå til tross for «betydelige begrensninger», en fullastet lastebil og en delvis stablet tilhenger med medisinsk nødhjelp hadde nådd Gaza via den sørlige kryssingen av Kerem Shalom.

"Forsyningene vil bli distribuert til helseinstitusjoner for å støtte behandlingen av opptil 44,000 XNUMX mennesker," Verdens helseorganisasjon (HVEM) sa i a innlegg på X

Bistanden omfatter behandlinger for ikke-smittsomme sykdommer som hypertensjon og hjertesykdommer, diabetes type 2 og kroniske luftveissykdommer, men mye mer nødhjelp er snarest nødvendig via den fortsatt stengte Rafah-overgangen, insisterte FNs helsebyrå.

I en egen oppdatering rapporterte WHO at 464 angrep på helsevesenet på Gazastripen er dokumentert siden 7. oktober.

"Angrep har resultert i 727 dødsfall, 933 skader, berørt 101 helseinstitusjoner og 113 ambulanser," sa Verdens helseorganisasjon (WHO) i et annet innlegg på X. 

«To femtedeler (37 prosent) av angrepene var i Gaza by, nesten en fjerdedel (23 prosent) i Nord-Gaza, og over en fjerdedel (28 prosent) i Khan Younis. WHO oppfordrer til respekt for folkeretten og aktiv beskyttelse av sivile og helsevesen, sier FN-byrået insisterte.

Rafah

I Rafah er det nå færre enn 100,000 XNUMX mennesker igjen i det sørlige guvernementet, FNs bistandskoordineringskontor, OCHA, rapportert sent torsdag.

Dette følger etter tvangsevakueringen «av omtrent en million mennesker – som igjen var på flukt» og beveget seg mot Khan Younis og Deir al Balah, sa OCHA, og la til at de pågående fiendtlighetene hadde massivt forstyrret leveringen av livreddende nødhjelp.

Stoppet av drivstoffleveranser via Rafah-krysset fra Egypt hadde flere negative konsekvenser, forklarte FNs hjelpekontor, da det påvirket «lastebiler, sykehus, kloakksystemer, avsaltingsoperasjoner og bakerier».

– Slik situasjonen er nå, trenger hjelpekonvoier fortsatt å navigere i aktive fiendtligheter, knapt farbare veier, ueksplodert ammunisjon og gjentatte forsinkelser, sa OCHA.

 

Grensen mellom Israel og Libanon kolliderer med en alvorlig bekymring: Guterres

Den fortsatte skuddvekslingen mellom israelske styrker og militante i Sør-Libanon langs den FN-patruljerte Blue Line-grensen er en kilde til alvorlig bekymring, sa FNs generalsekretær António Guterres torsdag.

I en uttalelse utstedt på kvelden fra talspersonens kontor i New York, oppfordret FN-sjefen til en presserende våpenhvile.

Han er fortsatt alvorlig bekymret for at skuddvekslingene ikke bare har herjet lokalsamfunn nær den blå linjen, men også har påvirket dypere inn i territoriene til både Libanon og Israel, med bruk av stadig mer destruktive våpen», fortsatte uttalelsen.

"Disse skuddvekslingene kan utløse en bredere konflikt med ødeleggende konsekvenser for regionen."

 

Kilde lenke

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -