21.8 C
Brussel
Søndag, juli 14, 2024
ØkonomiNorge begrenser tilgangen til russiske turister

Norge begrenser tilgangen til russiske turister

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Norge vil ytterligere begrense tilgangen til russiske turister på grunn av den pågående krigen i Ukraina, kunngjorde det norske justisdepartementet i slutten av mai, som sitert av Reuters.

Norge, som er medlem av NATO, deler grense med Russland i Arktis på nesten 200 km. Oslo strammet for første gang inn regimet for å gi turistvisum til russere i 2022.

«Beslutningen om å stramme inn innreisereglene er i tråd med Norges tilnærming til å støtte allierte og partnere som svar på Russlands ulovlige angrepskrig mot Ukraina", sa den norske justisminister Emily Enger Mell i en uttalelse.

Russiske statsborgere hvis formål er turisme og andre ikke-essensielle reiser vil ikke få komme inn gjennom den ytre grensen. Unntak kan gjøres i saker som besøk hos nære slektninger bosatt i Norge, forklarte departementet.

Illustrasjonsfoto av Tobias Bjørkli: https://www.pexels.com/photo/landmark-city-1559825/

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -