22.1 C
Brussel
Monday, July 15, 2024
Redaktørens valgNøkkellover for det nye Europaparlamentet å takle

Nøkkellover for det nye Europaparlamentet å takle

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Nå som det europeiske parlamentsvalget er avsluttet fra 6. til 9. juni 2024, står nyvalgte medlemmer av Europaparlamentet (MEPs) overfor en travel agenda med uferdige lovgivende saker. Mens det forrige parlamentet gjorde fremskritt på mange fronter, venter flere store initiativer på de kommende lovgiverne. Her er noen av de viktigste lovene det nye parlamentet må ta opp:

Øker forsvarsproduksjonen

Med Russlands invasjon av Ukraina som understreker Europas forsvarssårbarhet, er regulering av forsvarsindustrien en prioritet. Det nye parlamentet må diskutere det foreslåtte europeiske forsvarsindustriprogrammet på 1.5 milliarder euro for å øke produksjonen av ammunisjon og militærutstyr fra 2025-2027.

Ansvar for kunstig intelligens

Ettersom AI-systemer blir allestedsnærværende i sektorer som helsetjenester og transport, er klare regler nødvendig for å bestemme ansvar når de forårsaker skade. Fullføring av AI-ansvarsdirektivet vil sikre at de som er skadet av mangelfulle AI-applikasjoner har rettslig regress.

Kjæledyrs velferdsstandarder

Det er foreløpig ingen harmoniserte EU regler om avl, salg og ly av katter og hunder. Nyvalgte MEP-er vil ta opp en lov foreslått i slutten av 2023 for å etablere felles standarder og registreringskrav for å bekjempe ulovlig dyrehandel.

Beskyttelse av detaljister

For å gjøre investering tryggere og mer tilgjengelig for vanlige europeere, vil det nye parlamentet forhandle frem regler som krever klarere avsløringer og et sammenhengende regelverk for investeringsprodukter for detaljhandel.

Rett til å koble fra

Med fleksibelt arbeid og personlig teknologi som visker ut grenser, kan MEPs lovfeste ansattes mulighet til å koble fra arbeidsoppgaver og kommunikasjon utenom kontortid.

Tekstil og matavfall

Det nye parlamentet har som mål å slå ned på rask mote og matsvinn med dristige nye mål for tekstil- og dagligvareindustrien for å samle inn, sortere og resirkulere kasserte gjenstander.

2040 klimamål

Etter å ha satt mål for utslippsreduksjoner for 2030 og 2050, er det en sentral utfordring å etablere et delmål for 2040 i tråd med EUs klimanøytralitetsmål.

De nyvalgte MEP-ene vil også ta på seg å forhindre smugling av migranter, etablere et EU-dekkende anti-korrupsjonsrammeverk for offentlige tjenestemenn, og utallige andre initiativer som påvirker europeernes liv de kommende årene. Med så mye uferdige saker på tallerkenen, har valget til Europaparlamentet i 2024 innledet en helt ny æra for EUs politikkutforming.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -